Precíziós gazdálkodás (PLM)

10. 08. 2018 ,

A precíziós gazdálkodással nagyobb hatékonyságot, kényelmet érhet el és az év 365 napján, a nap 24 órájában megbízható szolgáltatást kap. Mivel ha már precíziós gazdálkodásról beszélünk, akkor számítanak a centiméterek és a percek is.

Precíziós növénytermesztés

A precíziós, helyspecifikus növénytermesztési technológia segítségével egyebek mellett jelentős üzemanyag-, növényvédőszer- és vetőmag-megtakarítást érhet el. Az input anyagok ugyanis mindenhol a szükséges mennyiségben kerülnek kijuttatásra, elhagyás, vagy felesleges átfedés nélkül.   A műholdas navigáció, illetve az automatikus kormányrendszerek garantálják a pontos munkavégzést bármilyen rossz látási viszonyok mellett is.
A New Holland precíziós gazdálkodási eszközeit arra tervezték, hogy biztosítsák a maximális hatékonyságot akkor is, amikor minden perc számít a fontos munkák elvégzéséhez. A teljes termékválaszték olyan eszközökből áll, melyek növelik a munkájának a hatékonyságát, csökkentik a költségeket. A felhasználok véleményét figyelembe véve alakították ki az eszközöket és azok kezelőfelületét, így minden termék felhasználóbarát és könnyen kezelhető.
Az AGROTEC Magyarország Kft. által kínált precíziós növénytermesztési rendszer a szántóföldi növénytermesztés valamennyi műveletére kínál megoldást.
A gépesített, iparszerű növénytermesztés kialakulásával nagy mértékben megnőtt a termelés hatékonysága. Eltűnt azonban a növények egyedi igényeihez igazodó gazdálkodás. A termelékeny gépekkel – jobb híján – a tábla átlagát vették, és veszik figyelembe ma is. Akár több száz hektáros táblákon is. Akkor is, ha szemmel láthatóan nem egyöntetű a terület.
Területeinken a talaj fizikai és kémia tulajdonságai különböző léptékű heterogenitást mutat. Ez a növényállományban is megmutatkozik.
A precíziós, vagy helyspecifikus technológia lehetővé teszi, hogy a termelés hatékonyságának megtartása mellett a táblán belüli különbségeket is figyelembe tudjuk venni. Ezzel jelentős input anyag megtakarítás érhető el, miközben környezetünket is megóvjuk az indokolatlan vegyszer felhasználástól.
 

Regisztrációs segédlet a MyPLMConnect használatához

Mielőtt elkezdené használni a CNHi telematikáját, töltse le az alábbi részletes leírást, amely lépésről lépésre végig vezeti a regisztráció teljes folyamatán, illetve támpontot ad az első lépések megtételéhez.
LETÖLTÉS
plm-jpg.png

 

HOGYAN HASZNÁLHATJA EREDMÉNYESEN A MYPLMCONNECT MYFLEET FELÜLETÉT?

Tekintse át a részletes felhasználói segédletet, majd profitáljon a rendszer nyújtotta előnyökből.
LETÖLTÉS
 

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos információkért keresse kollégánkat:

Dr. Virág István
Precíziós gazdálkodás termékmenedzser
virag@agrotec.hu
+36 30 324 9528
 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.