PLM - precíziós mezőgazdaság

10. 08. 2018 ,

A precíziós gazdálkodással nagyobb hatékonyságot, kényelmet érhet el és az év 365 napján, a nap 24 órájában megbízható szolgáltatást kap. Mivel ha már precíziós gazdálkodásról beszélünk, akkor számítanak a centiméterek és a percek is.

Precíziós növénytermesztés

A precíziós – helyspecifikus növénytermesztési technológia segítségével egyebek mellett jelentős üzemanyag-, növényvédőszer- és vetőmag-megtakarítást érhet el. Az input anyagok ugyanis mindenhol a szükséges mennyiségben kerülnek kijuttatásra, elhagyás, vagy felesleges átfedés nélkül.   A műholdas navigáció, illetve az automatikus kormányrendszerek garantálják a pontos munkavégzést bármilyen rossz látási viszonyok mellett is.

A New Holland precíziós gazdálkodási eszközeit arra tervezték, hogy biztosítsák a maximális hatékonyságot akkor is, amikor minden perc számít a fontos munkák elvégzéséhez. A teljes termékválaszték olyan eszközökből áll, melyek növelik a munkájának a hatékonyságát, csökkentik a költségeket. A felhasználok véleményét figyelembe véve alakították ki az eszközöket és azok kezelőfelületét, így minden termék felhasználóbarát és könnyen kezelhető.

Az Agrotec Magyarország Kft. által kínált precíziós növénytermesztési rendszer a szántóföldi növénytermesztés valamennyi műveletére kínál megoldást.

A gépesített, iparszerű növénytermesztés kialakulásával nagy mértékben megnőtt a termelés hatékonysága. Eltűnt azonban a növények egyedi igényeihez igazodó gazdálkodás. A termelékeny gépekkel – jobb híján – a tábla átlagát vették, és veszik figyelembe ma is. Akár több száz hektáros táblákon is. Akkor is, ha szemmel láthatóan nem egyöntetű a terület.

Területeinken a talaj fizikai és kémia tulajdonságai különböző léptékű heterogenitást mutat. Ez a növényállományban is megmutatkozik.
 

A precíziós, vagy helyspecifikus technológia lehetővé teszi, hogy a termelés hatékonyságának megtartása mellett a táblán belüli különbségeket is figyelembe tudjuk venni. Ezzel jelentős input anyag megtakarítás érhető el, miközben környezetünket is megóvjuk az indokolatlan vegyszer felhasználástól.
 

További információkat találhat ebben a prospektusban, a New Holland összefoglaló videóját pedig ITT tekintheti meg.

www.plmcalculator.hu
 

Képgaléria