Multiva: jó kombinátorral a jövőt műveljük!

Egy megbízható rugóskapás kombinátorral gyorsabban, kevesebb ráfordítással teremthetünk ideális feltételeket a növényeink kezdeti fejlődéséhez. A kiegyensúlyozott keléshez ugyanis megfelelő nedvességtartalom és hőviszonyok szükségesek, amihez egyenletes, aprómorzsás magágyra, talajfelszínre lesz szükségünk. Ehhez keresve sem találhatunk megbízhatóbb munkagépcsaládot a finn Multiva kombinátorainál! A Multiva gépeket Skandinávia kötött, agyagos földjeire kísérletezték ki, így magabiztosan művelik meg itthon még a legszeszélyesebb perctalajokat is. Speciális kapageometriájuknak, robosztus vázuknak és kiváló alapanyagminőségüknek hála elnyűhetetlenek. Állandó munkamélységet tartanak, egyenletes magágyat és felszínt hagynak maguk után, körülményektől függetlenül.

 

Kiemelkedő átömlési keresztmetszet = nagyobb munkahatékonyság, kisebb taposással

Az 1997-ben, Loimaa városában alapított márka több tekintetben számít itthon „leg-nek”, ha kombinátort keresünk. A Multiva kombinátorok vázstabilitása kiemelkedő, talajátömlési paraméterekben is élen járnak. Típustól függően ezeket a munkagépeket 7-8, akár 9 kapatengellyel szerelik, így a tágas felépítésnek hála még kötött vagy szármaradványos talajon sem kell betorkollástól tartanunk. A rugós kapák minőségét a Helsinki Egyetem Mezőgazdasági Technológiai Karán vizsgálták be, itt több más gyártó megoldásához mérten zárt az élen a Multiva. A Multiva Optima T széria TerraFlex rugóskapái és TerraSuper kapái mind a munkamélység, mind a magágy egyenletesség terén maguk mögé utasították a többieket. A finn munkagépeket így az erőgépek könnyebben húzzák, ami kisebb taposási kárt jelent a termőföldeken.

 

Multiva_logo-(1).jpg

Széles munkagép kínálat

A gyártótól az Avaran, a Topline Cross és a Super XL a nehezebb talajokon végzett magágykészítés mestereinek számítanak. Modelltől függően 600-1500 cm közötti munkaszélességgel üzemeltethetőek. Felszereltségüknek, kapáik kialakításának és elosztásának hála, ezeket a típusokat a tavaszi magágyelőkészítésen túl akár tarlóhántásra is használhatjuk. A Multiva talajtípustól függetlenül bevethető magágykészítő specialistái pedig a Multiva Optima T kombinátorok. A munkagépeket a 6 méteres munkaszélességű T600-asoknál kezdve 79, míg a széria legszélesebb, T1000 modelljénél 129 kapával szerelik fel, amelyek 7 sorban helyezkednek el a vázon. A nagyjából 70 mm-es kapaelosztás ideálisnak számít, a TerraFlex rugós kapák egyenletesen dolgoznak, amit 80 mm-es elősimító kapákkal segít a munkagép. A művelési mélység precízen, 5mm-es eltérésekkel szabályozható, ráadásul mindegyik géptípus munkaszélessége kitolható oldalanként egy félméteres toldással is. A kombinátorokhoz plusz simítóhenger vagy épp olyan kiegészítők rendelhetőek, mint a mellső támasztókerék a TopLine Super XL és TopLine Cross modellekhez, amellyel nagy sebesség mellett is pontosan dolgozhatunk.
 

Biztonságban az utakon

A Multivánál a gazdálkodó partnerek biztonságára is ügyelnek. A problémamentes közúti szállítás érdekében a Multiva kombinátorokat széles kerekekkel, valamint teherbíró tandem vázszerkezettel, csapágyazással szerelik. Ezen a téren is számíthatunk további komfortnövelő kiegészítőkre: extra fényvisszaverő prizmák, világítás és fékek egyaránt kérhetőek a felszereltségben.

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.