New Holland Agriculture

eAgrotec.cz honlapján > Mezőgazdasági gépek > Munka- és célgépek

Amazone

AMAZONE – EGY ÚJABB SZÍNFOLTJA AZ AGROTEC MAGYARORSZÁG MUNKAGÉP KÍNÁLATÁNAK

A Magyarországon is jól ismert AMAZONE termékek már az AGROTEC Magyarország Kft. kínálatában is elérhetőek. A talajművelés, a vetéstechnika, a műtrágyaszórási technológia, a növényvédelem és a kommunális gépek terén is széles palettát felvonultató gyártó közismert arról, hogy a nagyobb teljesítményt kevesebb anyagi befektetések mellett biztosítja partnereinek. A cég a nemzetközi jó hírét a folyamatos fejlesztéseknek, a megbízható és minőségi termékeinek, valamint a versenyképes árfekvésének köszönheti.

A nagy terméshozamok elérésének feltétele a szántóföldi növények zavartalan fejlődése. Egyetlen termőhely sem biztosít mindenhol azonos termesztési feltételeket a növények számára. A növények kiegyensúlyozott tápanyagellátása érdekében ezért az ásványi trágyákkal való ellátást mindig az egyedi igényekhez kell igazítani. A maximális trágyázási eredmény szempontjából nemcsak az optimális trágya kiválasztása a döntő tényező, hanem mindenekelőtt a tápanyag hatékony és kíméletes elosztása is. Az AMAZONE műtrágyaszóró rendszerek jelentős előnyöket biztosítanak az Ön számára: a legmodernebb technológia értékes műtrágyájának különösen kíméletes kezelése érdekében, és a maximális hatékonyság és gazdaságosság eléréséhez a legpontosabb elosztás biztosítása.

Akár haladási sebességtől függő mennyiségszabályozás, akár innovatív mérlegrendszer, akár nagy érzékenységű érzékelő rendszerek, vagy akár teljesen automatikus szórási menedzsmentrendszer GPS-Switch fedélzeti számítógéppel – az AMAZONE cég mindent latba vet, hogy növényei optimális tápanyagellátása érdekében innovatív technikával támogassa Önt. Bízzon tapasztalatunkban, és profitáljon a maximális betakarítási eredményből! Precíz műtrágyázás, tökéletes növényfejlődés, nagyobb terméshozam.

Az AMAZONE ZA-X Perfect műtrágyaszóró elsősorban a kis és közepes méretű szántó- vagy zöldterülettel rendelkező gazdaságok számára megfelelő választás. Az előnyei között szerepel az 500-1750 l térfogatú, négyszögletes, kompakt sekély, ám mégis meredek garatfalú és alacsony feltöltési magasságú (91 cm) tartály. Az eszköz könnyedén a traktorra szerelhető, mindig vízszintes helyzetben, és azonos függesztési magasságban. Szerszámok használata nélkül nagyon egyszerűen beállítható a szórólapátokkal felszerelt 1 pár „Omnia-Set” szórótárcsa alapműtrágyázáshoz, késői fejtrágyázáshoz és határszóráshoz. Precíz szóráskép 10-18 m munkaszélesség esetén, karbamid szórásakor 15 m-ig megbízhatóan dolgozik. Terjedelmes szórási táblázatokat biztosítunk ügyfeleinknek minden műtrágya, vetőmag, csigaölő szer stb. számára. A műtrágyakímélő szórótárcsa-fordulatszám 720 ford/perc. A keverőfejek kikapcsolhatóak, pl. karbamid szórása vagy hosszabb idejű féloldali műtrágyaszórás esetén.

A korábbiakhoz képest ma egyre több gazdálkodó és bérvállalkozó igényel olyan műtrágyaszórót, amelynél a legfontosabb szempont a biztonság: az utakon, a beállítási munkák közben és a műtrágyaszórás során. Az AMAZONE ezért fejlesztette ki az új ZA-M gyártási sorozatot a biztonsági szempontok következetes figyelembevételével. A sorozat elsősorban mezőgazdasági üzemek és a bérvállalkozók számára jelent optimális megoldás.

A ZA-M műtrágyaszóró családban már nemcsak sebességarányos kijuttatásra alkalmas gépet találunk, hanem beépített mérlegrendszerrel felszerelt típust is. Ez az Amazone ZA-M Profis Tronic névre hallgat.

A mérlegrendszer biztos kényelmet és fokozott biztonságot nyújt. Egy mérőcella segítségével online határozza meg a kiszórandó anyag különböző tulajdonságait és mindezt nagy mérési pontossággal. Automatikusan összehasonlítja a ténylegesen kiszórt mennyiséget az előírt mennyiséggel. A folyási tulajdonságok eltéréseit, pl. heterogén ásványi trágyák esetén, felismeri, és a műtrágyaszórót automatikus újból beállítja az elektromos adagoló tolózárakon keresztül. A területfüggő tápanyagmérleg érdekében ezenkívül pontosan dokumentálja a kiszórt mennyiséget. A stabil mérlegkeret úgy van beépítve, hogy sem a súlyponttávolság, sem pedig a betöltési magasság nem növekszik. A kiegyensúlyozott tápanyagellátáshoz a kiszórási mennyiség gombnyomással módosítható az AMATRON 3 fedélzeti számítógépről. A már felvett tiszta nitrogén mennyiségéhez igazodó teljesen automatikus mennyiségi beállítás kiegészítésképpen az online N-érzékelőtechnika segítségével történhet.

Az AMAZONE a ZG-B nagy területteljesítményű műtrágyaszórókkal nagy teljesítményű programot mutat be az ásványi műtrágyák és a földnedves műtrágyák gazdaságos és ökológiai kijuttatásához. Minden modellben közös, hogy meggyőzőek a nagy szóráspontosságnak köszönhetően, valamint egyszerűen és kényelmesen kezelhetők. Így tökéletesen használhatók nagyüzemekben, bérvállalkozásokban. Minden Amazone ZG-B vontatott műtrágyaszóró esetében a nagyméretű, 5500-8200 liter űrtartalmú tartályoknak köszönhetően haladási és feltöltési időt takaríthatunk meg. A nagyméretű betöltőnyíláson át egyszerű a feltöltés a silóból vagy a rakodóról, emellett a ferde tartályfalak garantálják a szóróanyag utáncsúszását a meredek területen is. A csekély kopású gumiszalag az automatikus szalagvezérléssel az egyenetlen igénybevétel esetén is középpontosít. A keverőszerkezet, az adagolóelemek és a szórótárcsák optimálisan vannak egymásra hangolva, és gondoskodnak az egyenletes műtrágyaeloszlásról. A mechanikus szórótárcsa-hajtás az 540 ford/perc, 720 ford/perc vagy 1000 ford/perc TLT fordulatszámhoz rendelhető.

Az AMAZONE szemenkénti vetőgépek rendkívül sokoldalúan használhatóak. Az optimális munkaminőségük átütő erővel és nagyfokú megbízhatósággal párosul. A vetés nagy munkasebességgel is problémamentesen lehetséges. Az AMAZONE szemenkénti vetőgépek rendkívül robusztusak, kezelésük igen egyszerű és kényelmes. Az ED meggyőző vetési pontossággal, megbízhatósággal és értékállósággal rendelkezik.

Az Amazone szemenkénti vetőgépek vákuum elven működnek. Ennek jelentős előnyei vannak, mivel a magok szemenkénti adagolása egy maglesodrón keresztül mechanikusan történik, és szinte független a sebességtől és a mag alakjától. A gépek sajátossága a vetőtárcsában rejlik. A magokat vákuum szívja a kiemelkedő furatokhoz, és a maglesodróhoz szállítja. A kiemelkedő furatoknak keverő funkciója van, mivel ezek a csomók kiemelkednek a vetőtárcsa síkjából és a készenléti térben a vetőmagot mozgásba hozzák. A kiemelkedő furatok kúpos kialakításúak, így a törött szemek áthaladhatnak rajtuk, nem szorulnak be. A kiemelkedő furatoknak a vetőtárcsa síkjából kiálló része gondoskodik arról, hogy a mag szabadeséssel hagyja el a tárcsát anélkül, hogy esés közben még egyszer érintkezne a tárcsával. Ez különösen fontos a vetési pontosság szempontjából. Az AMAZONE maglesodró technika egyszerűen beállítható. Csupán 5 fokozat is tökéletesen elegendő bármilyen vetőmag esetén az optimális eredményhez. Amennyiben bármilyen hiba következtében a kivetett mennyiség több mint 10%-kal eltér a megadott értéktől, akkor a terminálon hibaüzenet jelenik meg. A különféle anyagpárosítású, kiváló minőségű műanyag szerkezeti elemek biztosítják a tökéletes tömítést a szívókamra és a vetőtárcsa között. A különféle anyagok összepárosítása garantálja a hosszú élettartamú, optimális tömítést. A magok érintkezés nélküli leesése után egy magkilökő biztosítja, hogy minden egyes kiemelkedő furat teljesen üres legyen. A magadagoló-rendszer felépítése lehetővé teszi a mindössze 100 mm esési magasságot a Classic és a mindössze 140 mm esési magasságot a Contour vetőegység esetén. Ez elengedhetetlen feltétele a vetőmag pontos lehelyezésének.

Az AMAZONE vetőegységeket kompromisszumok nélkül nagy területteljesítményekre és csekély karbantartási időszükségletre tervezték. Az egyszerű kezelés felkészülési időt takarít meg, és jobb munkaminőséget eredményez. A vetőegység hajtása teljesen zárt, és nem igényel karbantartást. A hajtáson belül összepárosított fémek és műanyagok a legjobb futási tulajdonságokat biztosítják. A paralelogramma-felfüggesztés rendkívül robusztus kivitelű, így az egység még kanyarmenetekben sem „görbül” meg. A paralelogramma forgáspontjai sárgaréz-, ill. műanyagperselyekkel vannak felszerelve. A magtakarók rugóacélból készülnek. Az összes vetőcsoroszlya az élettartamot jelentősen növelő, nagyszilárdságú mangánacélból készül. Szélsőséges alkalmazási viszonyokhoz keményfémmel ellátott változat is rendelkezésre áll. Ez nagymértékben csökkenti a gyorsan kopó alkatrészek cseréjének költségeit. A szériafelszereltségként beépített túlterhelés elleni védelem megóvja a vetőegységet a sérülésektől. További nyírócsapok állnak azonnal rendelkezésre a tartógerendán. Opciós lehetőség a vetőegységek egyenkénti kikapcsolása elektromos úton. Így könnyen elkerülhető a felülvetés. A pneumatika és az elektronika részére betervezett csatlakozási helyek a vetett sorok számának változtatásakor (pl. cukorrépa és repce vetésekor) az átszerelést rendkívül egyszerűvé teszik. Az idomacél vázhoz rögzítő kapcsolószerkezettel a vetőegységek cseréje rendkívül egyszerűen végrehajtható.

Az AMAZONE UG vontatott permetező könnyen kezelhető és robusztus kialakítású, ami garantálja, hogy könnyű traktorokkal és csekély állásidőkkel nagy területteljesítményeket érjen el. Ön a legmodernebb permetezési technikát kapja, amellyel gyorsan és biztonságosan közlekedhet közúton, amelyet kényelmesen, hibamentesen és gyorsan kezelhet, és amellyel pontosan és környezetkímélő módon végezheti munkáját a szántóföldön.

Az UG, a 100 000 ha-os gép, amelyet robusztus, profilacél gépváz, valamint a gépvázban elhelyezett tömlők jellemeznek. A Power injektorral ellátott vegyszerbekeverő tartály szintén jellemzi a típust, csakúgy, mint a nagy térfogatú tisztavizes öblítőtartály, amely a permetlétartályban visszamaradó szer felhígításához, vagy a permetezőgép tisztításához is használható. Külön kézmosó tartállyal is rendelkezik. A vegyszerező kezelése egyszerű, könnyen áttekinthető, hiszen az összes kezelőelem baloldalon található, logikusan és összekeverhetetlenül. A membrán-dugattyús szivattyúk rendkívül üzembiztosak akár szárazon, akár folyékony műtrágyával üzemelnek. A szivattyúk többhengeres kivitele nagy szívóteljesítmény mellett egyidejűleg egyenletesen nagy szállítóteljesítményről gondoskodik, és biztosítja a szivattyú csendes járását. A szivattyúk 250 l/min (Special) vagy 370 l/min (Super) szállítási teljesítménnyel kaphatók. A 370 l/min teljesítményű szivattyú tandem rendszerű, amelynél egy munka- és egy külön keverőszivattyú működik együtt. A tandemszivattyú mindenekelőtt nagy szórásmennyiségű üzemeltetésre alkalmas.

RMI - Javítási és karbantartási információk Hasznos linkek Feliratkozás a hírlevélre Oldaltérkép