Új funkciókkal bővült az ingyenes RTK applikáció

26. 10. 2020 , AGROTEC Magyarország Kft.

Azon partnereink, akik rendelkeznek előfizetéssel az Agrotec Magyarország Kft. RTK korrekciót szolgáltató hálózatához, most nem csak egy kiváló technológiai megoldás, hanem egy rendkívül sokoldalúan használható alkalmazás előnyeit is élvezhetik.

Mielőtt ennek hasznos új funkcióiról értekeznénk, íme néhány friss információ a New Holland által üzemeltetett hálózatról. Világszerte 32 országban több mint 16 000 felhasználó rendelkezik jelenleg aktív hozzáféréssel. A rendszer 1552 bázisállomásból áll, melyet az MS Azure Cloud Platform rendszerrel működtet egy 12 fős nemzetközi szakértőkből álló csapat. A szomszédos országok közül Ausztria, Románia, Szerbia és Ukrajna is része az európai hálózatnak. Ez azért is jelentős, mert a határ közeli állomások segítik egymás munkáját, még nagyobb stabilitását biztosítva ezáltal a rendszernek. Ennyi háttérismeret után lássuk, mit kínál nekünk a szolgáltatáshoz kapcsolódó alkalmazás.

A precíziós gazdálkodás egyik fő jellemzője az előre tervezés és irányítás, ehhez szükséges, hogy folyamatos rálátásunk legyen a gazdaság napi működésére.  Erre többféle lehetőség van, azonban ezek többnyire nem ingyenesen hozzáférhetőek. A New Holland Precíziós Gazdálkodási Csapatának fejlesztései arra irányulnak, hogy egyre többféle módon nyújtsanak segítséget a gazdálkodónak. Most is egy ilyen lehetőséget mutatunk be, amely még több hasznos információval látja el és segíti a gazdaság irányítását.
 
A megújult és új funkciókkal bővült mobiltelefonokra készült applikáció a „New Holland PLM Connect RTK”, teljesen ingyenesen hozzáférhető az AGROTEC Magyarország Kft. RTK jelkorrekciós szolgáltatását használó ügyfelek számára. Az applikáció tulajdonképpen egy egyszerűsített „flottakövetési” rendszer, hiszen a funkciók mindegyike a gazdaság felügyeletét segíti.

Az applikáció letölthető android és ios rendszerekre a google play áruházból illetve az app Store-ból. A bejelentkezéshez az RTK hálózatba történt regisztráció során kapott felhasználónévre és jelszóra lesz szükségünk.
 
Az applikációban lehet látni az RTK hálózatot alkotó bázisállomásokat és az ezeket használó gépeket valós időben. A saját flottánkhoz tartozó gépek követhetők a térképen és rendelkezésre áll több hasznos aktuális információ is. Például a gép sebessége, hogy csatlakozik-e a hálózatra, a hálózat állapota, a műholdak száma, a munkamenet kezdete és, hogy mióta dolgozik a gép.
Azzal, hogy a gép pontos pozícióját tudjuk, a rendszer képes a Google Maps alkalmazás segítségével útvonalat tervezni, az aktuális tartózkodási helyünktől a munkavégzés helyéig (akkor is, ha a gép mg. táblán van). Ez a munkaszervező munkáját segítheti abban, hogy a helyismerettel nem rendelkező új gépkezelőt, vagy szerviz autót irányítsa.

Az applikációban kétféle módon térben és időben is lehetőségünk van a gépek használatát ellenőrizni/korlátozni. Az időbeli korlátozásnál megadható egy időkeret, melyen belül gépek nem lehetnek aktív állapotban, ha a gép/gépek mégis aktívak az applikáció értesítést küld a telefonunkra.  A térbeli ellenőrzéshez virtuális határvonal húzható, melyet, ha átlép a gép, akkor szintén értesítés küld az applikáció. Ilyen határ lehet a gépszín, a gazdasági telep határa, vagy egy általunk meghatározott pl. 10 km sugarú kör. Ez hasznos lehet, ha tudni szeretnénk a gép mikor lépett ki vagy be a telephelyre, mikor végzett egy adott mg. táblával. Ezek az információk lehetőséget adhatnak, az alkalmazottak ellenőrzésére és időelszámolására is.
Az RTK applikációhoz kapcsolódóan, elérhető egy weblap (https://www.rtk.plmconnect.com) számítógépen is, ahol láthatók és módosíthatók a felhasználó adatai, és ellenőrizhető, hogy a felhasználók előfizetési periódusa meddig tart. Továbbá fejlesztés alatt van a notebookra az élő térkép nézet és a munkavégzés térbeli lekérdezésének lehetősége is visszamenőlegesen. Természetesen a fejlesztés nem áll le, hamarosan további okos és izgalmas funkciókról fogunk beszámolni.

 
A részletekkel kapcsolatban keresse kollégánkat:
Dr. Virág István (PLM termékmenedzser)
Tel.: +36 30 324 9528
eMail: virag@agrotec.hu
 
(Cikkünk megjelent az Agrofórum szaklapban.)

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.