Főoldal BLOG Precíziós gazdálkodás Így nyerhetünk napokat és milliókat a New Holland ingyenes precíziós gazdálkodási szoftvereivel!

Így nyerhetünk napokat és milliókat a New Holland ingyenes precíziós gazdálkodási szoftvereivel!

18. 06. 2024 , AGROTEC Magyarország Kft.

Agrárinformatikai rendszer gazdalogikával, magyarul, ingyen: My PLM Connect. És New Holland MyFarm – egy rendszer, amely vegyes gépparkkal is pénzt hoz a gazdának.

Nem bonyolultabb megtanulni a használatát egy szövegszerkesztő programnál, egy ingyenes netes regisztráció után elérhető, hogy akár 50-100 ezer forint pluszt termeljen hektáronként az átlaggazdálkodáshoz mérten. Ez a New Holland precíziós gazdálkodáshoz megalkotott My PLM Connect szoftvercsomagja, ami egyesíti a mezőgazdasági telematikát, telemetriát és flottamenedzsmentet – már amennyiben tudjuk, miként használjuk ki képességeit.
A hivatalos magyar New Holland márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. precíziós gazdálkodási csapatából Veres Fanni és Bitter András agroinformatikai szakértők segítségével jó gyakorlatoknak és kerülendő buktatóknak jártunk utána.
 

Agrárinformatikai rendszer gazdalogikával, magyarul, ingyen: My PLM Connect a New Hollandtól

A gazdák célja a precíziós gazdálkodásra képes új traktorral, munkagépekkel márkafüggetlenül azonos: több nyereség a művelési- és inputanyagköltségek leszorításával. A terv leglátványosabb eleme ehhez ugyan a géppark, a tapasztalat szerint a siker sokszor az agroinformatikai rendszer kialakításán múlik.
„A New Holland My PLM Connect hatalmas előnye, hogy könnyen kezelhető, felhasználóbarát rendszer. Nincs szükség olyan mély számítógépes vagy térinformatikai tudásra, mint például az ArcGis, a QGis vagy az SMS rendszereknél. A termelőknek a New Holland megoldásával nem kell olyan kifejezésekkel bajlódniuk, mint a poligon, raszter, vektor, nem kell kiválasztani koordinátarendszereket, adatformátumokat, nincsenek 200 elemes legördülő menük. A rendszer abból indul ki, hogy ha valakinek New Holland vagy más CNH gépe van, akkor ott fix, hogy milyen adatok elérhetőek, és érthető magyar nyelven elmagyarázza a gazdának, mit hova töltsön fel, mit válasszon ki a céljainak megfelelően. A használata nem bonyolultabb, mint egy szövegszerkesztő programé, így akár nulla tudással is gyorsan megtanulhatjuk az alapokat” – meséli a rendszerről Veres Fanni.
agrotec_20243_1200x900_01.jpg

New Holland MyFarm – egy rendszer, amely vegyes gépparkkal is pénzt hoz a gazdának

A My PLM Connect rendszer egyik legfontosabb eleme a MyFarm, ahol egy netes regisztráció után a precíziós gazdálkodáshoz lényeges valamennyi funkció elérhetővé válik.
„A MyFarmban táblahatárokat, egyeneseket, kijuttatási térképeket tölthetünk fel és szerkeszthetünk, térképes alapon tekinthetjük át a hozamadatokat, talajvizsgálati eredményeket. A rendszer a telematikán túl tartalmaz egy flottamenedzsment- és egy telemetriai szolgáltatást is - amennyiben az adott erőgép rendelkezik telematika modullal és az ehhez kapcsolósó előfizetéssel - amely nemcsak arra képes, hogy figyelmeztetéseket küldjön ki, ha a gépünk túllép egy műszaki paraméterre (pl. motorfordulat) meghatározott határértéket, de térképes alapon követhető a rendszeren belül minden eszközünk is, ráadásul képes más gépgyártók adatformátumára is átalakítani a feladatokat. A New Holland rendszerében így dolgozhat a szaktanácsadó, a gazda, és az sem probléma, ha nemcsak New Holland traktora van, hanem mondjuk akad egy John Deere is az udvaron. A New Holland rendszere, szemben a hagyományos lehetőségekkel, táblaszinten naplózza a motorterhelést, magasságot, üzemanyag-felhasználást, a kijuttatott inputanyag-mennyiséget, CAN adatokat, így ha jól használjuk, hatalmas segítség a döntéshozatalban, jelentősen képes javítani a hatékonyságot, ezzel a jövedelmezőséget is" – emeli ki Bitter András.
Veres Fanni hozzáteszi a tudnivalókhoz, hogy tartsunk bárhol is a precíziós gazdálkodásban, a New Holland My PLM Connectben nem fogunk csalódni.
„A My PLM Connect akkor is jó szoftver, ha valaki csak a lehetőségekre kíváncsi a kockás füzetbe írt adatokon túl, hiszen minden funkció adott, ráadásul ingyen. De azoknak se lesz hiányérzete, akik kijuttatási térképek alapján, szakaszvezérlésre képes munkagépekkel dolgoznának, hiszen be tudja írni az elvetett fajtákat, az üzemanyag-felhasználást, költségeket, pont úgy, mint többi a hasonló fizetős megoldásnál.”
agrotec_20243_1200x900_02.jpg

Ezekre a buktatókra ügyeljünk, hogy se pénzt, se időt ne veszítsünk precíziós gazdálkodási szoftvereink használata során!

  • Tervezzünk előre: töltsük fel a táblahatárokat, ügyeljünk rá, hogy a táblák neveit egységesen használják a gépkezelőink, vigyük fel az inputanyag-, valamint üzemanyag adatokat a pontos eredményekért!
  • Szánjunk időt és forrást a gépkezelők és az agronómusok képzésére a precíziós gazdálkodási szoftverek terén is! Az AGROTEC Magyarország Kft. szakértőinél elérhetőek ilyen képzések a kezdőtől a haladó szintig.
  • Sose törüljünk „tiszta lap” jeligével adatot, amíg nem konzultáltunk az AGROTEC Magyarország Kft. szakértőivel! A random gyűjtött adatbázist még letisztíthatjuk, rendszerezhetjük a legtöbb esetben.

 
Easy Link: új, utólag beszerelhető hardverrel, szinten minden gép csatlakoztatható a My PLM Connect rendszerhez

Amennyiben más gyártó gépével vagy régebbi típusú New Holland traktorunkkal is szeretnénk élni a My PLM Connect rendszer képességeivel, új opcióként utólag is felszerelhetjük gépeinket gyári telematika modullal és kábelszettel. Az AGROTEC Magyarország Kft.-nél elérhető Easy Linkkel számos gépadat, flottakövetési információ bekerül az agroinformatikai rendszerbe, egyedül a felhő alapú feladatkiküldés nem elérhető még, de a mérnökök folyamatosan dolgoznak a funkciók bővítésén, a teljeskörű integráció elérése érdekében.
A New Holland My PLM Connect rendszerébe itt tudnak a gazdák ingyenesen regisztrálni: https://newholland.myplmconnect.com/

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.