Főoldal BLOG New Holland gépek Megújult New Holland T7 HD traktorok: univerzális vezérgép a precíziós mezőgazdaság nehéztüzérségéve

Megújult New Holland T7 HD traktorok: univerzális vezérgép a precíziós mezőgazdaság nehéztüzérségével

04. 10. 2021 , AGROTEC Magyarország

Megnövelt motor- és hidraulikus teljesítmény, amivel képesek a legmostohább talajokkal is gond nélkül megbirkózni. Ideális, 2995 mm-es tengelytáv és közel 13 tonnás tömeg elöl-hátul pótsúlyozva, a piaci szegmens vezető 1282 Nm maximális forgatónyomatékával.

Így extrém széles munkagépekkel is hasítják a földeket, de gazdaságos velük a fuvarozás is. Jó oka van, hogy a New Holland traktorok közül a T7 széria Heavy Duty modelljei már eddig is közkedvelt mindenesek voltak a nagygazdák flottáiban vagy épp megbecsült vezérgépek a középgazdaságoknál. Azonban a márka mérnökei mertek újítani: a gazdálkodói visszajelzések mentén megnövelt műszaki tartalmat ötvözték a precíziós gazdálkodás úttörő technológiáival, ami eddig a T8 Genesis modellek kiváltsága volt.

Az eredmény? Egy olyan új New Holland T7 HD család, ami újraírja mindazt, amit a precíziós mezőgazdaságról eddig gondoltunk.
 
Vajon gazdálkodóként ideális választást jelenthet-e számunkra egy új New Holland T7 HD traktor? A New Holland szakértői nem bonyolították túl a feladatunkat. Elég őszintén válaszolni a következő kérdésekre:
 • Az extrém időjárás miatt szűkülő művelési időablakok és robbanó inputanyagárak világában a precíziós gazdálkodástól várjuk a nyereséges munka fenntartását?
 • Traktorunk ereje és intelligens funkciói csak akkor értékesek számunkra, ha azokat éjjel-nappal uralni is tudjuk ösztönös könnyedséggel használható irányítószervekkel?
 • Elengedhetetlen, hogy mindez olyan kabinbelsővel társuljon, ami kényelmes, mint az otthonunk, de okos akár az irodánk?
 
Amennyiben mindegyik kérdésre egyértelmű igen a válasz, nincs miért tovább keresni. A megújult New Holland T7.275 HD, T7.290 HD vagy a trónkövetelő T7.315 HD lesz az, ami maradéktalanul teljesíti minden elvárásunkat. Átalakításukhoz ugyanis a receptet nem mások, mint a márkát használó, megkérdezett gazdák szolgáltatták.
 
 

Gazda-visszajelzések tették teljesítménybajnokká: új műszaki tartalommal még átütőbb az új New Holland T7 HD-k ereje

Sean Lennon-nak, a New Holland mezőgazdasági gépmárka európai alelnökének az új T7 HD modellek világpremierén adott nyilatkozatából is látszott: a márka a gazdákkal közös csapatmunkát sokkal többre tartja marketing-jelszónál:
„Megkérdeztük a vásárlóinkat, hogy mit várnak a jövőben saját traktoraiktól, majd a T7 HD új generációját pontosan az elvárásaiknak megfelelően fejlesztettük ki, úgy, hogy mindent megadjon, amiről álmodtak.” – fogalmazott a széria megújítása kapcsán a cégvezető.

Az univerzálisan alkalmazható trónkövetelő erőgépekből átmentették azt a kényelmi pluszt és teljesítménytöbbletet, amit a gazdák eddig is dicsértek:
 1. Továbbra is extra motorteljesítménnyel készülnek a New Holland T7 Heavy Duty modellek.
 2. Erősített első és hátsó hidakkal gyártják ezeket a New Holland traktorokat.
 3. Megőrizték a stabilitásban és vonóerőben pluszt jelentő nagyobb tengelytávot is.
 4. A New Holland T7 HD-k továbbra is erőteljes hidraulikával kerülnek le a gyártósorról. Ennek teljesítménye alapfelszereltség esetén 165 liter/perc, de opcionális felszereltségként kérve ez 220 liter/percre növelhető. Ehhez az alapmodellek 4 pár elektro-hidraulikus vezérlésű hátsó kihelyezett szeleppel érkeznek, míg igény esetén ez tovább bővíthető 5 párra.
 5. A gyár megtartotta a széria agresszív vonalvezetésű designját, a stílusos macskaszemformájú lámpákkal együtt. Ezt a BluePower modellekben összetéveszthetetlen mélykék színnel, ezüst felnikkel és krómozott hűtőráccsal tehetjük egyedivé.
 
Mindezt azonban olyan új műszaki tartalom egészíti ki, ami szintén érdemes a figyelemre:
 
 • Az új T7 Heavy Duty PLM modellek frontfüggesztéssel, valamint opcionálisan frontkardánnal érkeznek, ami sokrétűbb munkavégzést tesz lehetővé az erőgépekkel.
 • Javult a gépkezelő kilátása a fülkéből a megnövelt szélvédőfelületnek köszönhetően. Itt az ablaktörlők hatékonyságát is növelték: 27%-kal nagyobb felület letisztítására képesek.
 • A gépkezelő 100%-os rálátással rendelkezhet az új hátsókamerával. A 170 fokos belátási szöggel nincsenek vakfoltok.
 • Elektronikusan állíthatóvá váltak a visszapillantótükrök.
 • Még kevésbé érezhető a rázkódás az új hidraulikus kabinrugózással.
 • Az új, 24 LED lámpásra bővíthető munkalámpa csomag +30%-os teljesítménnyel képes szinte nappali fénnyel elárasztani az éjszakai szántóföldeket is.
 

Teljes gépkezelői kontroll mindössze néhány gombnyomással: új, programozható kezelőszervek, világújdonsággal bővülő kijelzőrendszer

Azonban a műszaki újdonságok felsorolása csak a startmező azoknak, akik a New Holland T7 traktorok legfontosabb újításaira kíváncsiak. Az átalakítások derékhadát ugyanis a kezelőszervekbe, kijelzőkbe és a tetőtől-talpig átformált fülkébe sűrítették a mérnökök.

1., Megérkezett a SideWinder Ultra kartámasz a T7 HD-kbe is:
A T8 Genesisekben megismert kezelőszerven 11 programozható gombot találunk, ezekből jutott a fő irányítókarra is. A kezelő így a saját munkavégzési rutinja szerint oszthatja fel a kapcsolókat. Logikája szerint a gombok szabályozhatják a haladási sebességet, irányt, módosíthatják a robotkormányzást, de az első vagy hátsó hidraulikaszelepek vezérlésében is keze alá dolgozhat az erőgép egyetlen gombnyomással.

2., Forradalmi változás a kijelzőrendszerben: IntelliView 12 érintőkijelző + új CentreView kormánykijelző
A beépített gyári full HD érintőkijelző megtartotta a New Holland monitorok egyedülálló, felosztható felületét, de mindezt csúcskategóriás hardware és grafikai erőforrások egészítik ki a folytatásban. Így a kijelzőn minden kristálytisztán, gyorsan áttekinthető. Ehhez társul teljesen új koncepcióként a CentreView központi kijelző, amit a tulajdonosok kérhetnek a kormány mögé vagy annak közepére is. A legfontosabb gépadatok így akkor is szem előtt lehetnek, ha épp munkaműveletet végez a gazda az új New Holland T7 HD-vel.
 
 

A kombájnbelsők maximális kényelme a New Holland traktorokba költözik: új Horizon Ultra Cab fülke

A New Holland szakértői szerint a megújulást a fülkebelsőben érezhetik majd gazdák a leginkább saját bőrükön. A 98%-ban átalakult fülkében ugyanis a plusz 35%-os teljesítménnyel dolgozó klíma sokkal gyorsabban hűti le a levegőt még a forró munkanapokon is. A prémiumkategóriás bőrrel vagy minőségi szövettel borított emelt háttámlás ülésben, kérhető szellőztetéssel vagy fűtéssel pedig még egy 16 órás kampánymunka is otthoni kényelemmel teljesíthető. Mindehhez olyan kényelmi kiegészítők adódtak hozzá, amik eddig csak kombájnkabinokban fordultak elő. Ezek között találjuk az utasülés alá helyezett, klímarendszerrel hűtött 12 literes rekeszt, az ülés mögötti további 30 literes tárolókapacitást, valamint a kezelőszervekben kialakított tárolókat az okoseszközöknek – rengeteg USB csatlakozóval azok töltéséhez.
„A T7 HD kívülről ugyanolyannak tűnhet állandó stílusos, kompakt megjelenésével, de belülről teljesen megújult: mindössze 2%-át tartottuk meg az előző modelleknek! Minden korábbinál nagyobb mértékű kompatibilitás jellemzi, emellett új etalont állít fel a szakma legcsendesebb, mindössze 66 dBA-es zajszintű fülkéjével.” – hangsúlyozta a gép átalakításáról Oscar Barconelli, a New Holland globális traktor termékigazgatója az erőgép világpremierjén.
 

New Holland precíziós mezőgazdasági szoftvercsomag: a precíziós gazdálkodás csúcsa már nemcsak a New Holland T8 Genesis kiváltsága!

Ami pedig a gazdálkodók pénztárcája szempontjából garantál szintlépést, az nem más, mint a New Holland T7 HD szériában is elérhetővé tett komplett CNHi precíziós mezőgazdasági szoftvercsomag.
A PLM Intelligence rendszerek egyesítik a flottamenedzsment és a térinformatikai szoftverek előnyeit, ráadásul folyamatos rálátást biztosítanak a márkakereskedő szervizcsapatának a gép teljesítményadataira. Így nem túlzás, amikor a New Holland mindezt egy újabb lépésként értékeli a 100% precíziós mezőgazdaság világa felé, amit a gyár csak Mezőgazdaság 4.0-nak hív.
 
 

Pontosan mit tesz elérhetővé a New Holland precíziós mezőgazdasági szoftvercsomagja a gazdáknak?

A New Holland T7 HD traktorok tulajdonosai a MyNewHolland applikáción belüli regisztrációval a következő nehézfegyverzetet vethetik be a precíziós gazdálkodáshoz:

1., farmmenedzsment szoftvercsomag
A New Holland T7 HD-k precíziós gazdálkodási szoftverében egyeneseket, táblahatárokat, nyomvonalakat rajzolhatunk vagy szerkeszthetünk, beolvashatjuk, módosíthatjuk kijuttatási terveinket. Mindezt ráadásul ma már online felhő alapon megteheti a gazdálkodó, akár a gazdasági iroda kényelméből! A rendszert használva ugyanis nem kell többé az adatokat egyesével, usb meghajtón keresztül feltölteni. Központilag frissíthetjük a terveket, amiket néhány kattintással feltölthetünk a flotta minden gépére.

2., A flottakövetési és flottakezelési képességek, plusz online kapcsolat a szervizcsapattal
A rendszerrel a gazdálkodó azt is folyamatosan nyomon követheti, hol, milyen műveletet végeznek New Holland traktorai, de élőben lekérhetőek az egyes gépek teljesítményadatai is. Ezekre Magyarországon a márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. szervizesei is ráláthatnak, ami nagyságrendekkel egyszerűbbé teszi a gépek karbantartását. Amennyiben egy szenzor ugyanis hibát jelez valamelyik alkatrészben, arról a szerviz automatikusan értesítést küldhet – ezzel megelőzhető még a kisebb műszaki bosszúság is.

3., vegyesflottákban is alkalmazható nyílt forráskódú adattovábbítás
A New Holland precíziós mezőgazdasági szoftverei ráadásul ma már nyílt adatformátummal dolgoznak, így más gyártó gépeinek is értelmezhető formában tudjuk a rendszerből kiexportálni a terveket.
 
 
 
Precíziós mezőgazdaságra tervezett csúcs mezőgazdasági gépekkel fokozná vállalkozása eredményességét? Válassza a New Hollandot a márkakereskedő Agrotec Magyarország Kft.-től!
 
Cikkünk megjelent a Magro.hu szakportálon
 .

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.