Újragyártás felsőfokon

25. 02. 2020 , Agrotec Magyarország

Fókuszban a New Holland REMAN termékcsalád

A New Holland REMAN termékcsaládja sokak számára bizonyára ismerősen hangzik, mert már régóta szerepel a CNHi kínálatában. Ezek a termékek időközönként előtérbe kerültek, több promócióban is szerepeltek, majd következett egy időszak, amikor kevesebb figyelmet kaptak. 

Ennek elsősorban a nehézkes elérhetőség volt az oka, de ez utóbbi főleg azért fordult elő, mert kevés cseredarab került visszaküldésre.

Most azonban a nyersanyagok áremelkedése, az előállítási költségek növekedése, illetve a globális klímaváltozás veszélyeire figyelmeztető nemzetközi törekvések miatt 2019-ben újra reflektorfénybe került a REMAN termékcsalád. A New Holland eltökélt abban, hogy ez a termékcsoport minél szélesebb körben elérhető legyen, de az is a stratégia része, hogy minél több cikk szerepeljen a REMAN kínálatban.

A New Holland REMAN csapata meghívásának köszönhetően lehetőségem nyílt arra, hogy részt vegyek egy szakmai látogatáson Garchizy-ban, Franciaországban. Itt egy olyan REMAN üzemet és annak működését volt szerencsém megismerni, ahol személyesen tapasztalhattam, hogy mennyire komoly a szándék és a törekvés arra, hogy ezek a termékek nagyon magas minőségben kerüljenek a CNHi kínálatába, illetve minél szélesebb körben legyenek népszerűek a New Holland gép tulajdonosoknál is.

A New Holland REMAN program

A REMAN megnevezés a „remanufacturing” angol szóból ered és alapvetően újragyártást jelent, ami többet rejt magában, mint egy újjáépítés vagy újrahasznosítás. A New Holland gépekhez ezeknek az alkatrészeknek az újragyártását úgy tervezték és fejlesztették, hogy a beszerelést követően ugyanazokat a funkciókat lássák el és úgy működjenek, mint a gyári új alkatrészek.

Általában az újragyártás fogalmát nem jól értelmezzük, mert a REMAN alkatrészek:

1. NEM „újrahasznosított” alkatrészek!

Az újrahasznosított alkatrészek kevés energia befektetéssel, esetleg csak egy egyszerű tisztítással kerülnek újra az értékesítési láncba. Ezért az újrahasznosított alkatrészek megbízhatósága igencsak megkérdőjelezhető.

2. NEM „felújított” alkatrészek!

Az alkatrészek helyreállításakor vagy felújításakor éppen csak annyi a munkabefektetés, hogy az alkatrész működőképes legyen. Ez azt jelenti, hogy nem fog úgy és addig működni, mint egy új vagy egy REMAN alkatrész.

3. NEM „javított” alkatrészek!

Általánosságban az elöregedett alkatrészek javításakor alkalmazott munka inkább felületes. Ezzel szemben az újragyártásnál a megfelelő teljesítmény elérése az alapvető cél, ezért az újragyártott alkatrészek funkcionalitása mindig az aktuális specifikációkhoz van igazítva.

4. NEM „használt” alkatrészek!

A használt (pl. bontóból származó) alkatrész mindig kockázatos. Nem lehet tudni, hogy a még jónak tűnő, már korábban igénybe vett alkatrész mennyi ideig „bírja” a terhelést a beépítést követően.

REMAN termékek

A REMAN termékcsalád folyamatosan bővül annak érdekében, hogy jobban megfeleljen az Ön igényeinek. Az aktuális termékkínálat:
 

  • Komplett motorok
  • Hosszú blokkok
  • Rövid blokkok
  • Klíma kompresszorok
  • Hengerfejek
  • Hajtásláncok, váltók
  • Turbók
  • Generátorok
  • Önindítók
  • Befecskendezők
  • Elektronikus alkatrészek
  • Diesel részecskeszűrők
  • Szivattyúk, motorok, szelepek és hidraulikus hengerek
  • …és folyamatosan bővül a termékkínálat!


Az alkatrészek újjászületése, azaz az újragyártás folyamata 5 lépésben

1. Szétszerelés

Minden egyes visszaküldött cseredarabot darabjaira bontanak. Egyetlen csavar vagy alátét sem maradhat összeszerelve.















2. Tisztítás és ellenőrzés

Minden cikket alaposan megtisztítanak és a legújabb gyári specifikáció szerint ellenőriznek. Bármilyen nem megfelelőség esetén eredeti, ÚJ alkatrésszel pótolják a hibás elemet.

3. Kiválasztás

Valamennyi elemet helyreállítanak a legújabb gyári előírásoknak megfelelően, de amennyiben ez nem lehetséges, akkor azokat gyári, ÚJ alkatrészekkel pótolják.

4. Összeszerelés

A minőségi előírások szerint ellenőrzött vagy eredeti, új cikkekkel pótolt elemek összeszerelésével elkészül az újragyártott alkatrész.

5. Tesztelés

Az összeszerelt végtermékek teljesítményét tesztpadokon alaposan ellenőrzik, hogy az biztosan megfeleljen gyári előírásoknak. Így a REMAN termékek ugyanazokat a teljesítmény paramétereket tudják nyújtani, mint az annak megfelelő eredeti, új alkatrészek.


 

A REMAN termékek előnyei

1. Magas minőség és gazdaságos megoldás

A REMAN szolgáltatásnak köszönhetően az eredeti, új alkatrészek előírásainak megfelelő, kiváló minőségű alkatrészek kerülhetnek javításkor a gépekbe. Mindez több mint 30%-os megtakarítás mellett kivitelezhető.

2. Minimalizálja a gépek állásidejét

A garantáltan megbízható, kifejezetten a New Holland gépekre tervezett, előre összeszerelt REMAN alkatrészekkel a szezonokban csökkenhet a gépek javítási ideje és ez növelheti termelékenységet is.

3. Minimális a kockázat

A REMAN szolgáltatás garanciát vállal az általa újragyártott alkatrészekre. Ugyanannyi garanciaidőt nyújt ezekre a termékekre, mint amilyen az egyenértékű gyári, új alkatrészekre vonatkozik.

4. Technikailag kiváló termékek

A REMAN csapatban olyan kiváló szakemberek dolgoznak, akiknek ez a munka szinte az életük. Nagyon komoly szakmai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek. Ők mindent megtesznek azért, hogy a REMAN alkatrészek megfeleljenek a legmagasabb technikai és minőségi követelményeknek, ezért ezekkel a termékekkel mindenképpen javulhat a gépek teljesítménye is.

5. Környezetvédelem

A REMAN szolgáltatás tökéletes példa arra, hogy a New Holland milyen módon igyekszik megfelelni az elvárásoknak – mind az életminőség javítása, mind a környezet védelme szempontjából. A visszaküldött cseredarabok újragyártása nem csak a gazdaságosságot növeli, hanem megteremti annak a lehetőségét is, hogy ipari méretekben újrahasznosítson értékes természeti erőforrásokat és ezzel együtt sok energiát takarítson meg.

6. Érték megőrzés

A New Holland újragyártott alkatrészek választásával növelhető a használt gépek teljesítménye, mert az újragyártás a legújabb gyári előírások szerint történik. Ilyen módon az idősebb gépek is őrzik az értéküket, ráadásul mindez pénzmegtakarítással jár, ami a REMAN termékek nagyon kedvező árának köszönhető.

A REMAN körforgás

Ezzel a folyamatábrával az újragyártás ideális körforgását igyekszik szemléltetni a New Holland, miszerint nem lenne szükség újabb erőforrásokra, nyersanyagokra és a lecserélt alkatrészek sem végeznék hulladéklerakóban. Ennek a folyamatnak a betartásával a New Holland képes lehet olyan megoldásokat ajánlani, amelyek környezeti szempontból is fenntarthatóak.

ujragyartas_folyamatabra_885x495.jpg
AREMAN termékek elérhetősége

Mindenki tapasztalta már, ha a termelésben levő gépünk egy-egy alkatrésze elhasználódik vagy meghibásodik, akkor nagyon fontos, hogy mielőbb megtörténjen az alkatrész cseréje. Ilyenkor sokat számít, hogy az adott alkatrész rövid időn belül elérhető legyen.

A gyári, új alkatrészekkel ellentétben a REMAN alkatrészek elérhetősége nem attól függ, hogy éppen legyártja valamelyik beszállító vagy sem, hanem attól, hogy mennyi elhasználódott vagy hibás cseredarab érkezik be a REMAN üzemekbe.

Ez nem csak a New Holland REMAN csapatán múlik, hanem mindannyian tehetünk érte. Nagyon fontos, hogy az érintett, lecserélt alkatrészeinket küldjük vissza újragyártásra. Így biztosíthatjuk azok elérhetőségét a többi javítandó gép számára is. Ha nem küldjük vissza a lecserélt hibás vagy elhasználódott alkatrészeket újragyártásra, akkor nem rendelhetünk REMAN termékeket és ennek következtében nem érhetjük el 30% feletti megtakarítást sem.

Konkrét termékekkel kapcsolatos kérdésekkel vagy bővebb tájékoztatásért bizalommal lehet fordulni az AGROTEC Magyarország Kft alkatrészes csapatához, akik minden szükséges információval és szakmai tudással rendelkeznek a REMAN termékek készletezésével, forgalmazásával, cseredarabok kezelésével, illetve azok logisztikájával kapcsolatosan.

Forrás: 

 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.