Mezőgazdasági gépek az AGROTEC Magyarországtól BLOG New Holland gépek Új generációs kötöző rendszerrel dolgozó New Holland BB szögletes bálázók

Új generációs kötöző rendszerrel dolgozó New Holland BB szögletes bálázók

20. 02. 2020 , Agrotec Magyarország

A New Holland úttörő volt a kettős kötözési rendszer 30 évvel ezelőtti fejlesztésében. Ezen hosszú idő alatt gyűjtött temérdek tapasztalatra építkezve a New Holland kifejlesztett és bevezetett egy új, szabadalmaztatott kötözési technológiát a LoopMasterTM-t.

A nagy szögletes bálázókkal dolgozó gazdálkodók egyaránt a maximumot keresik termelékenység, bálatömörség, kötözési megbízhatóság és költséghatékony üzemeltetés terén. A New Holland az új LoopMasterTM kötözési rendszerrel maximálisan kielégíti ezeket az igényeket és új standardot állít fel – hiszen a bála készítési folyamat kulcspontja a kötözés. 

Az új kötözési technológia lényege, hogy visszamaradó zsinegdarab nélkül működik. Ezzel nulla a bálába rekedő és a szántóföldre hulló zsinegdarabok száma, tehát az eredmény: magasabb minőségű takarmány, környezetszennyezés nélkül. Meglepő értéket kapunk, hogyha egy 10 000 db-os bálázási szezonra számszerűsítünk: a megtakarított zsineghossz kb. 6 km, amely eddig általános esetben a bálában vagy a szántóföldön maradt.

További pozitívum az, hogy az így új szerkezetű kötés +15%-os szakítószilárdsággal bír, mellyel tekintélyes termelékenységi előnyhöz jutunk. Ezen felül költségeink is csökkennek a jelentős mennyiségű zsineg megtakarítása miatt.
balazo_kotozesi_rendszer_2_885x495.jpg