Főoldal BLOG New Holland gépek Nagy cséplődobbal és nagy teljesítménnyel arat az új New Holland CH 7.70

Nagy cséplődobbal és nagy teljesítménnyel arat az új New Holland CH 7.70

01. 08. 2020 , Agrotec Magyarország

Vadonatúj fejlesztésben ötvözték a New Holland tervezőmérnökei a hagyományos dobos cséplőrendszerrel dolgozó kombájnok és a prémium kategóriájú gépek rotoros megoldásának előnyeit. Az AGROTEC Magyarország Kft. kínálatában elérhető New Holland CH7.70 betakarítógép a közepes méretű gazdaságok feladatait látja el, kimagasló áteresztőképességet biztosítva az aratáskor.
 

Az új, Crossover betakarítás technológia lényege, hogy a kombájn kétdobos cséplő- és Twin Rotor™ leválasztórendszerrel, a szegmensben a legnagyobb átmérőjű cséplődobbal dolgozik. A kiváló áteresztőképességének köszönhetően a közepes kategóriájú kombájnokhoz képest 20-25 százalékkal jobban teljesít, a leválasztás során pedig minimális a magsérülés mértéke. A kombájn átszerelése könnyű, a termények közötti átállás ezért rövid ideig tart. Ez kulcsfontosságú az aratási szezon sűrű napjain - mondta a gép szántóföldi bemutatóján Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője.
 
A New Holland CH7.70 a nagy CX-től örökölte a csendes működést biztosító kabinját, amiből kiválóan rá lehet látni a vágóasztalra. A teljesen új fejlesztésű gép a középkategória gépeit ruházza fel egy olyan technológiai megoldással, aminek köszönhetően a nagy rotoros kombájnok előnyeit is magában hordozza. A CH7.70 kombájnt az FPT Industrial Cursor 9 típusú 374 lóerős motorja hajtja, a 670 literes üzemanyagtartályával pedig a betakarításkor akár egy teljes nap is eltelhet anélkül, hogy tankolni kéne bele. 
 
Lőrincz István szerint a fejlesztés során a cél a kisebb beruházási összegből megvalósított, alacsony fenntartási költségű, a kategóriához képest mégis nagyobb teljesítmény elérése volt. Az új, hatékonyabb leválasztórendszerrel a nagy CR kombájnsorozat fejlesztését ültették át a CH 7.70-be, így a gép tudása már a felső kategóriás kombájnokét közelíti. Mindezt úgy, hogy a sokoldalúsága megmaradt: több terményben, megnövelt teljesítménnyel biztosít kíméletes betakarítást.
A cséplőrendszer második eleme, az utóverő két fontos funkciót tölt be. Egyrészt az erőteljesebb leválasztás segítésével biztosítja minden egyes szem megfogását, másrészt a terményt a rotorok tetejére szállítja, így hatékonyabb a leválasztás. Az adagolóház előlapja mechanikus úton állítható tökéletes összhangba a vágóasztallal, így optimalizálva a szöget az egyes vágóasztaloknál a nagyobb áteresztőképességet lehetővé tevő zavartalan, réteges terményáramhoz.
 
A Crossover rotorok teljes hosszukban zavartalanul mozgatják a terményt a leválasztási folyamat javítása érdekében. A 8 kivehető dobkosár könnyű, gyors tisztítást és karbantartást tesz lehetővé. Az adott terménynek és a feltételeknek megfelelően két rotorsebesség közül lehet választani. A 100 liter/másodperc ürítési sebességnek köszönhetően a 9300 literes magtartály ürítése 93 másodpercet vesz igénybe. A 6,4 méteres ürítőcsiga kompatibilis a nagy kapacitású pótkocsikkal is. Az alapfelszereltség része a Triple-Clean™ lépcsős tisztítórendszer, ami 15 százalékkal növeli a tisztítási kapacitást. Ez az egyszerű, ám innovatív funkció egy extra lépcsőt beiktatva javítja a tisztítást azáltal, hogy a magtálca közepén egy további légsugár a pelyva és a rövid szalma nagy mennyiségét távolítja el még a főrosták előtt.
 
Az új, Crossover betakarítás technológiával működő kombájn egy nap alatt 30-40 hektárt tud levágni, a tesztek alapján a vágóasztal optimális mérete 7,5 és 9,15 méter között van. Az előbbivel akár 6,5 - 7,5 km/h haladási sebességre is képes aratás közben. A CH gépekre akár 9,15 méter széles Varifeed™ gabona vágóasztal is felszerelhető, illetve a gazdák kérésének megfelelve egy 8,53 méteres változatot is fejlesztettek kifejezetten ezekhez a gépekhez. A Varifeed™ vágóasztaloknál lehetőség van az 575 mm-es kaszasor kitolásra, aminek a beállításai a kabinból végezhetőek. Választható extraként, alsó felszerelési ponttal tervezték újra a 36 fogú új oldalkéseket, amelyek kis tömegük miatt könnyebben csatlakoztathatóak a Varifeed™ vágóasztalhoz, ezzel is javítva a kezelőbarát működtetést.
 
Az új generációs draper vágóasztalok ideálisak a nagy táblák betakarításához és a vágóasztal teljes hosszán garantálnak egyforma áteresztőképességet. A merev és a talajkövető Superflex változatban is kapható exkluzív és szabadalmaztatott gumirugós lebegtető rendszer a talajfelszín hatékony követését biztosítja.
 
Kukoricára felhajtható és merev vágóasztalok állnak rendelkezésre, amelyek egyszerre akár nyolc sor kukoricával is elbírnak. Az ebben a kategóriában legjobb szárvágás, az értékes termény sérülését megakadályozó és a talaj felszínét jobban követő rövidebb vágási pontok, a laza szemeket a veszteség elkerülése érdekében a vágóasztal hátsó részéhez irányító terelőlapok pedig mind az alapfelszereltség részei.

Képgaléria

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.