Főoldal BLOG New Holland gépek 5 ok, amiért több bevételt jelent New Holland hevederes hengeres bálázókkal dolgozni!

5 ok, amiért több bevételt jelent New Holland hevederes hengeres bálázókkal dolgozni!

12. 04. 2021 , AGROTEC Magyarország Kft.

Nincs még egy olyan takarmánykészítési művelet, mint a bálázás, ahol súlyos ezreket spórolhatunk pusztán a levegő hiányán. Minél tömörebb bálát készít ugyanis hengeres bálázónk, annál több takarmány válik szállíthatóvá egy menetben, ami állattartóként és bérszolgáltatóként is jelentősen farag időben és munkaerőben a költségeken.

A tömörebb bála ráadásul az időjárásnak is jobban ellenáll, így munkánk eredménye is nagyobb biztonságban van. Amennyiben mindezt egy váltakozó kamrás bálázógép adja meg, úgy partnereink változó igényeit is maximálisan kielégíthetjük a profitért. Ezt a két célt teljesítik kiemelkedő eredményességgel a New Holland Roll-Belt hevederes hengeres bálázói szabadon állítható bálaméretekkel 150-180 cm-ig. A gépekhez a folyamatos fejlesztéseknek hála ma már olyan extrák közül is választhatunk, mint az új bála-nedvességmérő szenzor. Így biztosak lehetünk: csak kiváló takarmányt hozunk le táblákról.
Nem véletlenül látni egyre több magyar gazdánál változó kamrás Roll-Belt hevederes New Holland hengeres bálázókat. 2014-es hazai bemutatkozásuk óta a gyártó folyamatos fejlesztésekkel dolgozik, hogy egy lépéssel a konkurencia előtt maradjon. Pedig már a hengeres bálázócsalád alaptulajdonságai is tiszteletet parancsolóak voltak.
 
 

Ami a Roll-Belt 150 és 180-as hevederes hengeres bálázókat a mezőny fölé emeli megtérülésben:

1., A modellek 2-2,3m-es munkaszélességgel dolgozó újragondolt rendfelszedői 20%-ot emeltek az áteresztőképességen, így ugyanannyi idő alatt 20%-kal több takarmányt hozhatunk le a földekről, mint az elődöknél. A tartós gumiborítással rendelkező boronafogak ellenálóbbak, így élettartamuk hosszabb.

2., A gép központi egységében 5 darab bálakamra görgő mellett 4 darab ellenálló vulkanizált gumiból készített gumiheveder kezeskedik a bálák formázásáért és tömörítéséért. 2016-ban az alapfelszereltség egy kettős tömörítőrendszerrel bővült, ami extra 5%-kal emelte a gép teljesítményét ezen a téren is. A tömörebb bála pedig jobban ellenáll az időjárási elemeknek.

3., A New Holland Roll-Belt hengeres bálázóit olyan SuperFeed™ beadagoló rendszerrel látták el, amivel a hosszú szálastakarmány is sértetlenül dolgozható fel nagy mennyiségben. De akkor sem lesz okunk panaszra, ha intenzív darabolóhatással készítenénk minőségi szilázst: a váltakozó kamrás hengeres bálázók ugyanis 15 késes, integrált szecskázórendszerrel, a CropCutter™-rel aprítják finomra a terményt.

4., Hála a Command™ Plus II monitornak és az ISOBUS kompatibilitásnak, a New Holland Roll-Belt 150 és 180 hevederes bálázók igazi kezes bárányok, hiszen a gépkezelő mind a bálaméretet, mind a bálamagtömörséget néhány gombnyomással, kényelmesen a fülkéből állíthatja be. A nyomást 10 bar-os lépésekben tudjuk állítani, a bálaméret modellfüggően 150-180 cm lehet. Az ISOBUS kapcsolaton keresztül az IntelliBale™ funkcióval pedig teljesen automatizálhatjuk is a bálázást. A rendszer automatikusan megállítja a bálázógépet a beírt bálaméretnél, elindítja a kötözést, leteszi a kész bálát. Mindezt a piacon egyedülálló felszereltségként elektromos vészleállítórendszer teszi teljesen biztonságossá.

+ az Újdonság 5., A New Holland hengeres bálázók nedvességtartalom mérő szenzorral érkeznek hazánkba az idei szezontól kezdve. Így a munka megkezdésekor pontosan tudni fogjuk, hogy a szalma vagy a széna elég száraz-e a bálázáshoz, ahogy azt is, hogy a lucerna esetében mikor érdemes megállni a harmatképződés miatt.
 
 

Mindez mit jelent?

Kimagasló termelékenységet állattartóként, kimagasló profitot bérszolgáltatóként! Hiszen kevesebb fordulóval bálázhatunk többet, ami a munkaórákat, a fogyasztást és a szállítási költségeket is kedvezően érinti. De a kisebb taposást a terményminőségen keresztül növényeink is meghálálják.
 
 

Olcsóbb árkategóriában keres megbízható, fix kamrás hengeres bálázókat?

Érdemes megismerkedni a New Holland BR 6090-essel, a bálázás megbízható igáslovával! Egyszerű szerkezet, ellenálló, robosztus fenékgörgők, acél padlóhenger, erősített görgősrudak. 2 m-es szélességével gyorsan megbirkózik még a legnehezebb terményekkel is.


Maximális haszon a lehető legkevesebb költséggel a bálázásban? Válassza a New Holland hengeres bálázókat! Vegye fel a kapcsolatot az AGROTEC Magyarország Kft., a márka hazai kizárólagos forgalmazójának szakembereivel!

Cikkünk megjelent a Magyar Mezőgazdaság hetilapban.
 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.