Főoldal BLOG New Holland gépek „A New Holland T6 életem eddigi legjobb traktorvásárlási élményét jelenti” (Gazdariport)

„A New Holland T6 életem eddigi legjobb traktorvásárlási élményét jelenti” (Gazdariport)

22. 07. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

A Fejér megyében 180 hektáron gazdálkodó Havranek György mai fejjel úgy gondolja, hogy a sikeres növénytermesztéshez egy gépnél a márkakereskedő legalább annyit számít, mint a motor vagy épp a futómű.

Mielőtt ugyanis „a kék” új New Holland T6.180 AutoCommand traktorukkal betört a gazdaságba, megesett, hogy más gyártó traktora, dacára akár a kivételes képességeknek is, csak bosszúságot okozott. „Amikor csak a hónapok szaladnak, míg az erőgéped szezonban egy kijavítatlan hiba miatt áll, az megbocsájthatatlan hiányosság” - fogalmazott. Ez az, ami a New Holland T6 kormánya mögött már a múlté a mezőgazdász szerint. A kellő motorerővel társuló fokozatmentes váltó, ami a 17%-os lejtőkön sem fogy ki a szuszból, a kabin, ahogy a kiszolgálás is, amivel az AGROTEC csapata segíti az üzemben tartást – minden a sikeres munkavégzésért és a vezetői kényelemért dolgozik.
 

A természet a legnagyobb tanítómester

Havranek Györgynek mindig úgy érezte, hogy a munkájában szerepet kell kapnia a természet szeretetének és mások megsegítésének. A célját végül kerülővel érte el, hiszen az eredetileg kigondolt tanári pálya helyett minderre végül kedvenc traktorai kormánya mögött találta rá.
A gazdálkodást az agrármérnöki és növényorvosi végzettséggel egyaránt rendelkező termelő édesapja kezdte el saját vállalkozásként űzni a családban, 45 hektáros területtel kiválva a lajoskomáromi TSZ-ből. Kitartó munkával a gazdaság szépen gyarapodott.
„Mára a nagy klasszikusok termesztésével foglalkozunk – kukorica, napraforgó, őszi búza, őszi árpa, ezeket a tolnai dombvidékhez tartozó táblákon őszi káposztarepce egészít ki. Próbálkoztunk egy ideig sertés bérhízlalással is, de ott sajnos a fizetséget nem mérték olyan bőven, mint a feladatokat, így ezt idővel felszámoltuk.”
 

A megbízható márkakereskedő legalább akkora érték a gazdának, mint a jó gép

A gazdaságban a gépesítés az itthon megszokott keleti blokkos traktorokkal indult, de Havranek György szerint van az a szereléssel töltött munkaóra, ami után a gazda úgy érzi, váltani kell. Ez náluk nem egyből a New Holland mezőgazdasági gépeket jelentette, de egy kellemetlen élmény miatt a termelő rádöbbent, olyan gépgyártót kell találnia, ahol a szerviz- és a márkaháttér minősége összhangban van a traktorok műszaki színvonalával.
Az utam először nem a New Hollandhoz, hanem egy nagy konkurenshez vezetett. Itt sajnos végül saját bőrömön is megtapasztalhattam, hogy a mezőgazdasági munkához legalább annyit számít a szerviz- és márkakereskedői háttér stabilitása, mint maga a gép. Az erőgépek ugyanis a másik „színből” is lehetnek kiválóak, de amelyik gépet használják, ott meghibásodások is lesznek. Amennyiben ezt a háttér nem oldja meg, és szezonban tétlenül peregnek el hónapok, akkor gazdaként elkezdünk körülnézni a piacon.”
Alapos netes kutatás, gazdatársakkal folytatott beszélgetések, a helyi értékesítők kikérdezése után Havranek György úgy döntött, új univerzális erőgépét a New Holland hivatalos márkakereskedőjétől szerzi be.
„Végül a New Holland T6 széria legnagyobb teljesítményű erőgépét választottam. Azóta egy év telt el, a géppel 2800 literes vontatott permetezővel, 3 méteres gabonavetőgéppel, kukoricában 6 soros, mikrogranulátum-szóróval ellátott vetőgéppel dolgozom, 3,5 méteres tárcsát húzok akár 17%-os emelkedőn, 15 tonnás pótkocsival fuvarozunk, 500 üzemóra körül járunk. Mindent összevetve csak annyit tudok mondani, hogy a New Holland T6 traktor az AGROTEC Magyarország márkakereskedői csapatával, szervizeseinek munkájával együtt eddigi életem legjobb traktorvásárlási élményét jelenti.”
 

New Holland T6 traktorok: egy sokoldalú mindenes erőgép 6 hengeres motorral

A hozzáértő szervizeshez hasonlóan értékes a termelőknek az a helyi értékesítő, aki odafigyel az igényekre, ismeri a talajviszonyokat, és tud a feladatra ideális felszereltséggel gépet ajánlani. Az AGROTEC részéről Polgár István személyében Havranek György szerint a New Hollandos gazdák jó kezekben vannak.
Polgár Pistivel hatalmas szerencsém van, profin ismeri a New Holland gépeket, tudja, hogy adott feladatra, talajviszonyokhoz és munkagépekhez milyen felszereltséggel kell egy traktor. A New Holland T6.180 AutoCommandot is ő javasolta, miután elmondtam, hogy olyan gépet keresünk, ami a dombvidék 17%-os lejtőivel is képes megbirkózni, van benne annyi erő, hogy a nehéz talajmunkákon kívül egy klasszikus vezérgép minden feladatát ellássa. A T6 és T7 széria között gondolkoztam, ő ezt a modellt javasolta. 100%-ban bevált.
 

Mért választja egyre több magyar gazda a New Holland T6 traktorokat univerzális mindenesként?

A gépek a 125-180 LE tartományban a szállítmányozástól a talajművelésig minden feladattal maradéktalanul elbírnak. A 4 hengeres modellek mellett a széria erőgépei rendelhetők takarékos 6 hengeres FPT motorblokkal is, minden modellt szerkezetileg könnyű, de erős mellső híddal szereltek, így maximálisan kihasználhatóvá válik a homlokrakodó vagy a függesztés. Minden modellnél a nagy kapacitású, három pontos hátsó függesztési szerkezet emelési kapacitása 7864 kg, a feladatok ellátását 150 literes hidraulikaszivattyú könnyíti meg a gépben. A modellek rugózott első hídjával nagy sebességnél sem kell lemondanunk a maximális kényelemről: a kapcsolat a talajjal ugyanis folyamatos – így a vonóerő ideális, a rázkódás mégis minimális a traktoroknál. A sort pedig még ekkor nem is egészítettük ki az ergonomikus kezelőszervek és a fülke kényelmével.
 

AutoCommand fokozatmentes váltó: közúton és domboldalon egyformán a hatékony és kényelmes munka szinonimája

Havranek György földjei esetében két fontos kihívásnak kell egy jó erőgépnek megfelelnie: a szétszórt táblaszerkezet miatti sok vonulásnak és a meredek domboldalak jelentette nehézségeknek. Az AutoCommand váltóval szerelt New Holland T6 eddig minden akadályt gond nélkül legyűrt.
„Más márkájú traktorunkkal előfordult, hogy a powershift váltón csoportot kellett váltanom a meredek domboldalon, mert a gép nem bírt a vontatott permetezővel, ami nem egy túl szerencsés helyzet. A fokozatmentes váltóval szerelt New Hollanddal ilyesmi nem fordulhat elő. A rendszer megfelelő kardánfordulatot társít a dombvidékhez szükséges motorerővel, terepviszonyoktól függetlenül képes tartani a 10 km/h permetezési sebességet a 40 mázsás vontatott permetezővel is. Műtrágyaszórásnál ugyanúgy egyszerűsíti a teendőnket, hiszen beavatkozás nélkül képes a haladási tempónkhoz, körülményekhez ideális legalacsonyabb motorfordulaton megoldani a feladatokat. Ez a motor élettartamát növeli, a fogyasztást csökkenti, a kezelőt pedig frissen tartja, hiszen neki nem kell ezzel vesződnie.”
Fülkekényelem a maximumon: „ebben az ülésben gyakorlatilag kétszer annyi időt tudok munkával tölteni!”
A kényelmet egy New Holland traktorban nem csak a váltóval kapcsolatban fogja megdicsérni egy tulajdonos. A New Holland T6 ugyanis a kategória legkiválóbb vezetőülés-kínálatát nyújtja három ülésopciójával – Auto Comfort, Dynamic Comfort és Comfort ülések.
Gerincbántalom miatt számomra nagy jelentősége van az ülés minőségének. Több lehetőség közül választhattam, az én gépemben légrugós, kartámaszos ülés van, élménnyé teszi a gép vezetését. Gyakorlatilag kétszer annyi időt tudok a New Hollandunkban dolgozni, mint a másik gépben. A traktor ergonómiája is kiváló, érezni, hogy mindent a kezelők kényelméért terveztek meg. Jók a felületek, a padlólemez puha, tágas a fülke, jó a térkiosztás. Van hely a személyes tárgyaimnak, a másfél literes üdítőmnek, jegyzeteknek, mobilnak. Itt az alapfelszereltség részeként is szivacsos, kárpitos még a pótülés is, ami nagy pluszpont a kislányom szerint.”
A traktor egy hosszú próbaidőszak után lett állandó tagja a Fejér megyei gazdaságnak, de ma már biztosak abban, hogy nem ez lesz az egyetlen New Holland gépük.
Egy, a sárhányóból elveszített anyacsavaron kívül semmilyen gond nem volt, minden szervizelést gyorsan oldott meg a csapat, az RTK beüzemeléséhez, precíziós mezőgazdasági szoftverek használatához szakszerű segítséget kaptam. Ezen a téren szintén kiváló a New Holland, el tudom menteni a táblákat, vissza tudok térni arra a jelre, amit bejelöltem, műtrágyaszórás, permetezés, vetés szintén kiváló vele. Traktornál, kombájnnál egyértelmű, hogy lesznek még társai a T6-osnak.”
 
Megbízható mezőgazdasági gépmárkát keres, amit nyereséges munkához terveztek? Válassza a New Holland traktorokat, kombájnokat a magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft.-től!

Cikkünk megjelent az AgróNapló című magazinban.


 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.