Főoldal BLOG New Holland gépek Sokoldalú New Holland kotró-rakodók – teljesítmény minden körülmények között

Sokoldalú New Holland kotró-rakodók – teljesítmény minden körülmények között

15. 06. 2021 , AGROTEC Magyarország Kft.

A New Holland három modellből álló C szériás gépei a kotró és a homlokrakodó összeolvasztásából születtek meg. Egyszerű kezelésük és karbantartásuk, sokrétű felhasználásuk és alacsony üzemanyag-fogyasztásuk méltán tette őket népszerűvé, ha termelékenységről van szó, rájuk számíthatunk!

Ezek az elsősorban építőipar számára készült univerzális gépek gyorsan, átszerelés nélkül használhatóak többek között útépítések, építkezések vagy csatornázások során.

A termékcsalád legnagyobb tagja az egyforma kerékmérettel szerelt és négykerék-kormányzású B115TC. Az elől kis méretű kerékkel szerelt B100TC és B110TC 98 vagy 111 LE motorteljesítménnyel elérhetőek. A gépek robosztus homlokrakodó gémszerkezete 3,5 tonna csaknem 3,5 méterre történő emelésére képes, több, mint 5,5 méteres ásási mélységre képesek, a kotró szerelék 6,5 méterre nyúltható ki talajszinten. A New Holland kotró-rakodók további nagy előnye, hogy rendszámmal igényelhetőek, így az egyes helyszínek közötti mozgatásuk nem igényel plusz erőforrást.

A gépek elérhetőek dupla sorba kapcsolt fogaskerék szivattyúval szerelt változatban vagy áramlásszabályozott axiáldugattyús hidraulika rendszerrel is. Egyéb munkagépek (pl. bontókalapács, talajfúró, gödörfúró) egyszerűen rákapcsolhatók a kiegészítő hidraulika körre. A mechanikus PowerShuttleTM váltó alapfelszereltségben jár vagy kérhető a kifinomultabb Powershift opció teljes automata móddal és kick-down funkcióval. A T5-ös traktor szériában már jól ismert 3,4 literes FPT turbófeltöltős, közös nyomócsöves erőforrásai dolgoznak a gépekben. A fedélzeten tágas tér áll rendelkezésre kitűnő kilátással, amely nagyon fontos például a kotró szerelék átváltáskor. A 180 fokban megfordítható rugózott ülés pedig tovább növeli a gépkezelői komfortot.

Idén szeptemberben érkezik az új D széria! A termékfejlesztések során a New Holland nagy hangsúlyt fektet a felhasználói visszajelzésekre. Egy-egy új modellcsalád továbbfejlesztésekor arra törekszenek, hogy amellett, hogy a gépek tökéletesen alkalmasak az adott terület legspeciálisabb munkafeladataira, emellett a kezelői komfort is kiemelkedő legyen.

Cikkünk megjelent a Magyar Építőfórum szaklapban.

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.