Főoldal BLOG New Holland gépek Az anyagmozgatás mesterei: New Holland teleszkópgémes rakodók

Az anyagmozgatás mesterei: New Holland teleszkópgémes rakodók

10. 03. 2021 , AGROTEC Magyarország Kft.

A New Holland sokoldalú teleszkópgémes rakodói minden elvárásnak megfelelnek, az általános anyagkezeléstől kezdve a nehéz szilázs és trágya mozgatásán át bálakazlak építéséig.

NYOLC KÜLÖNFÉLE MODELL MEGÚJULT KÜLSŐVEL, EGYEDI IGÉNYEKRE SZABVA

A New Holland gépek gyártása több mint 20 éves múltra tekint vissza. A kompakt TH5.26 modellt 74 lóerős motor hajtja, 1,85 méter széles és 1,98 méter magas, miközben fordulási sugara kisebb, mint 4 méter. A rakodócsaládban kapható többi géphez viszonyított kisebb méretetek lehetővé teszik a szokottnál szűkebb helyeken való felhasználást.
A TH6.32 és TH6.36 modellek 6,1 méteres emelési magassággal és 3,2–3,6 tonna maximális emelőkapacitással rendelkeznek. Hazánkban a 7 méteres gémmel szerelt gépek a legelterjedtebbek. A New Holland a 7.32, a 7.37, és a 7.42 kódjelzésű gépeket kínálja ebben a kategóriában, 3,2–4,2 tonna maximális emeléssel. A kínálatot a 9.35 teszi teljessé, 9 méteres emelési magasággal.
Annak érdekében, hogy minden felhasználó megtalálja a gazdasága igényeinek leginkább megfelelő gépet, az új rakodókat modelltől függően akár 4 féle alapfelszereltségben is lehet rendelni (Standard, Classic, Plus, Elite). A felszereltségi szinttől függően 135 vagy 145 lóerős erőforrást, 4 előre- és 3 hátrameneti vagy 6 előre- és 3 hátrameneti fokozattal ellátott, automata PowerShift váltót, emellett fogaskerekes vagy terhelésérzékelős CCLS-hidraulikaszivattyút választhat a megrendelő. A terhelés-érzékelős, 140 liter/perc olajáramlási teljesítményű hidraulikarendszer kartámaszra épített karral működtethető.
A Plus és Elite modellek alapfelszereltségéhez tartozik az automata funkciókkal szerelt váltó, a megfordítható forgásirányú hűtőventilátor és az automata pótkocsivonófej. Tapasztalataink szerint a felhasználhatóság bővítése érdekében egyre több partnerünk igényel pótkocsivonófejet és légfékszettet. A precíz erőalapú (proporcionális) vezérlés és a gyors reagálás párosítása ideális választássá  teszi a Plus és az Elite modelleket. 
A New Holland nagy hangsúlyt fektetett az új széria kifejlesztésére és tesztelésére annak érdekében, hogy még jobb, alapjaiban megújított rakodógép szülessen. Ennek eredménye, hogy a gém teljes kinyúlásakor és visszahúzódásakor automatikus hidraulikus csillapítórendszer védi a gémszerkezetet a hirtelen lökés okozta erőhatásoktól, növelve a gém élettartamát és javítva a gépkezelő komfortját. Az összes rakodó teljesen újratervezett U formájú, dupla profilú, gépi hegesztett gémmel készül, ami soha nem látott szilárdságot és tartósságot ad a teleszkópgémes rakodó egyik legfontosabb részegységének.
A hidraulikus munkaeszközrögzítés és a palettavilla a gyári alapfelszereltség része. Ezek igény szerint kiegészíthetők trágyavillával, trágyamarkoló krokodilvillával, megfelelő nagyságú termény- vagy föld-kavics kanállal, bálakarommal, bálatüskével és egyéb speciális munkaeszközzel.
 
 

NAGYOBB ÜVEGFELÜLET, JOBB MANŐVEREZHETŐSÉG

A 360° Vision Cab kifejlesztésének a gém előtti holtterek kizárása volt a célja, elsősorban a felső és az alsó gémpozícióban. A széles, mélyre nyúló szélvédő és vékony A-oszlop alkalmazásával nagyobb látótér tárul a gépkezelő elé az ülésből. A kabin zajszintje  nem haladja meg a 71 decibelt.
Összkerék-kormányzási módban minden TH modell képes 3,95 méteres körön megfordulni. Országúti módban az elsőkerékkormányzás automatikusan aktiválódik. A New Holland teleszkópgémes rakodók megbízhatók és jó szolgálatot tesznek az állattenyésztésben, a növénytermesztésben és a bérmunkában dolgozó gazdáknak egyaránt.

Kedvezményes 2021-es árainkról a területileg illetékes gépértékesítő kollegáink tudnak teljes körű tájékoztatást adni.

Cikkünk megjelent a Magyar Mezőgazdaság című szaklapban és az agroinform.hu weboldalon.
 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.