Főoldal BLOG New Holland gépek Több évtizedes tradícióra épülő folyamatos fejlesztés New Holland T4 Stage V. ültetvényes traktorok

Több évtizedes tradícióra épülő folyamatos fejlesztés New Holland T4 Stage V. ültetvényes traktorok

10. 08. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

A New Holland tiszteletre méltó hagyományokkal és felbecsülhetetlen tapasztalattal rendelkezik a gyümölcs és szőlőültetvényeken széles körben alkalmazható szűkített nyomtávú traktorok gyártásában. 

Ha közvetlen előd traktorokat is figyelembe vesszük több mint 25 éves múltra tekinthetünk vissza. Nem a véletlen műve a T4 F / N / V ültetvényes traktorok évtizedek óta tartó töretlen népszerűsége, hiszen ezeket a gépeket kimondottan ilyen körülmények közé tervezték és fejlesztették, specializálva mind vonóerőben, mind méretben, mind kialakításban.  A traktorok első hídjának egyedülálló befordulási szöge, a rendkívüli stabilitást nyújtó nagyobb tengelytávolság, a gépek befoglaló méretei, egyedi túlnyomásos karbon kabinszűrőkkel ellátott rendszere, elektronikai és hidraulikarendszere is mind-mind ültetvényekre specializálja a New Holland T4 szűkített nyomtávú erőgépeit.

Egy SuperSteer bekormányzású erőgéppel pontosabban és gyorsabban ráfordulhatunk az ültetvényes sorra, így a munkaeszközök gyorsabban hadra foghatóak valamint a megnövelt tengelytávnak köszönhetően javul a traktor tömegeloszlása is, több súly nehezedik az első hídra így a gép akkor is stabil marad, amikor a hátsó függesztő szerkezetre nehezebb munkagépet akasztunk.
A modellnévben olvasható betűjelzések az elérhető minimális szélességet valamint a mellső híd bekormányzási szögének különbözőségét jelölik. A T4 V esetében a minimálisan elérhető teljes szélesség 1061 mm, a T4 N típusnál 1229 mm illetve ugyanez az adat a T4 F esetében 1398 mm. Első körben az új modellek közül hazánkban leginkább keresett T4F típusok lesznek elérhetőek 90, 100, 110 és 120 lóerős változatokban, a gyártó a T4 N / V verziók bemutatását a 2023. év közepére ígéri.
 

Alapjaiban megújult Stage V. T4 traktorok

 
A legújabb ültetvényes traktorok fejlesztéséről fontos tudni amellett, hogy kettő motoremissziós lépcsőfokot is lépett előre a gyártó (Tier4A à Stage V.) egy alapjaiban teljesen megújult ültetvényes erőgépet kezd el sorozatgyártani idei év őszétől, az első prototípusokat már bejárták az Európai dealer és importőr hálózatot amelyből nemrég egy T4.120F hazánkba is eljutott néhány nap erejéig.    
A prémium komfortot és tágasabb kezelői környezetet a nagyobb szántóföldi traktoroknál megszokott új 4 oszlopos síkpadlós kabinnal érték el. A gépkezelő ülő pozíciója és helykínálat is sokat javult, így a akár a magasabb gépkezelők részére is kényelmes és minden igényt kielégítő a helykínálat.
A 4 oszlopos kabinszerkezet és a módosított alacsonyabb motorháztető kialakítás azt szolgálja, hogy a gépkezelő könnyebben rálásson a munkaterületre és az oldalsó / első függesztésű munkagépekre, miközben a LED munkalámpák nagyobb fényerőt biztosítanak.

Az igény szerint kialakítható komfort és a variálhatóság jegyében a közkedvelt 76 fokos bekormányzási szöget garantáló SuperSteerTM első híd mellett az új T4F traktorok rendelhetőek lesznek Standard bekormányzású verzióban is illetve előreláthatóan 2023. tavaszától a gyári kínálat kiegészül rugózott első híddal is.  

A T4F/N/V traktorok moduláris felépítésének köszönhetően a sebességváltók könnyen illeszkednek a felhasználási igényekhez. A kérhető opciók sorába tartozik a terhelés alatt kapcsolható power shuttle irányváltó és a power clutch kuplung valamint mászó-fokozat egyaránt.
A T4 traktorok rendelhetőek elektrohidraulikus működtetésű „Hi-Lo” (vagy Dual Command) váltóművel is, mindegyik váltókivitel kiegészíthető lassú előrehaladást (akár 0,2 km/h) biztosító mászófokozati sebességekkel is.

A munkagép igényekhez igazodva a Magyarországi STD felszereltség része a legnagyobb 82 liter/perc átfolyást biztosító nagyobb teljesítményű hidraulika szivattyú, amelyhez 3 vagy 4 pár mechanikus vagy elektronikus vezérlésű hátsó kihelyezett szelep párosítható. Minden T4 F / N modell esetében a traktor rendelhető oldalsó hidraulika szeleptömb kiépítéssel akár 8 db csatlakozóval. Az így felszerelt traktor maximálisan ki tudja szolgálni az ültetvényben használatos – oldalra, vagy frontra szerelt - speciális munkagépek által támasztott igényeket.   

Az új elektro-hidraulikus kapcsolású hátsó kardánhajtás komfortot ad hosszú munkanapokon, a nedves kuplungszerkezetének köszönhetően pedig nagyfokú megbízhatóssággal működik. A nedves kuplungszerkezett amellett, hogy tartósabb, jobban bírja a sok megállással, elindulással, csúsztatással járó terheléseket, mindemellett csendesebb és megbízhatóbb is.

Az elektromosan kapcsolható automata összkerékhajtás és teljesen záró differenciálzárak standard felszereltségek minden típusnál. Ha a hátsó kerék 5 %-ot meghaladóan csúszik automatikusan összkerékhajtásba kapcsol a rendszer, így maximalizálva a vonóerőt és stabilitást nehéz lejtős terepen. Mindezeket kombinálva a nagy tengelytávval és a kedvező súlyelosztással egy igen stabil és rendkívül jó vonóerő képességű ültetvényes erőgépet kapunk.

A New Holland teljes körű kabinszűrést garantál, pont olyat amilyenre egy speciális körülmények között dolgozó ültetvényes traktor vagy egy szőlőkombájn esetében szükség van a gépkezelő maximális védelmének érdekében. Mit is jelent ez? Dupla szűrős rendszert két szűrővel a kabintetőben, egy kapcsoló segítségével a gépkezelő válthat a 4-es és az alacsonyabb 2-es szintű kabinszűrés között. A 4-es szintű védelemre permetezés során van szükség. Ha ennek megfelelően használjuk a kabinszűrő rendszert, akkor hosszú szűrő élettartamra számíthatunk alacsony fenntartási költségek mellett.
A hosszabbra nyúló fejlesztői munka egyértelmű célja, hogy az alapjaiban megújult T4F / N / V Stage V. szűkített nyomtávú ültetvényes traktorszéria még magasabb szintre emelje a New Holland-ot ebben a traktorszegmensben is! A gyártó ahogyan eddig is, a piacvezető kényelmet és a legmagasabb technológiai színvonalat kereső ültetvényes gazdákat kívánja kiszolgálni a jövőben! Ez a New Holland és az Agrotec Magyarország Kft. közös célja és küldetése. 



 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.