Főoldal BLOG New Holland gépek Ha motorolaj, akkor a gazdák a mezőgazdaságban is a gyári minőséggel járnak a legjobban!

Ha motorolaj, akkor a gazdák a mezőgazdaságban is a gyári minőséggel járnak a legjobban!

22. 06. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

A gyári mezőgazdasági motorolajok használata egyformán előny gazdának és gépnek.

Alkalmazásukkal ugyanis biztonságosan kitolható a szervizelési intervallum, kevesebb kenőanyag-terméktípussal kiszolgálható a géppark, nem mellesleg a nagykereskedői kapcsolatnak hála a kiszámíthatatlanabb piaci viszonyok között is biztosított az ellátás, korrekt áron. A New Holland és a Case IH mezőgazdasági gépek tulajdonosai számára a Petronas hidraulikaolaljok, váltóolajok és motorolajok beszerzésének folyamatai Szekendi Bea alkatrész termékmenedzser kezében futnak össze az AGROTEC és AGRI CS Magyarország Kft.-nél. A komáromi központ szakemberét arról kérdeztük, milyen előnyöket jelent a termelőknek, ha gyári kenőanyagokat választanak a nagykereskedőtől, okoz-e bármilyen nehézséget a folyamatos termékellátás a mostani járványügyi / háborús kockázatok miatt?
 

Kell a mai piaci helyzetben a New Holland vagy Case IH mezőgazdasági gépekkel dolgozó gazdáknak tartaniuk bármilyen ellátási problémától gyári kenőanyagok, motorolajok terén?

„A mezőgazdaságban használt motorolajok, kenőanyagok sem lógnak ki a sorból, a járványhelyzetre érkező háborús események miatt itt is voltak pillanatok, amikor a termelőkön úrrá lett a bizonytalanság, időszakosan pánikszerű felvásárlási láz kezdődött a népszerű termékek körében. Azonban ez nem okozott semmilyen nagyobb problémát a New Holland és Case IH mezőgazdasági gépekhez forgalmazott hidraulika-, váltó- vagy motorolajaink elérhetőségében. Folyamatosan ki tudjuk szolgálni az igényeket, a beszállítóink pedig azt jelezték, hogy a jövőben sem várható semmilyen fennakadás a beszerzésben. Velünk nyugodtan tervezhetik a megszokott ritmusban továbbra is a berendeléseket a partnerek, minőségre, ár-érték arányra a kenőanyag-beszerzésben biztos pont vagyunk, maradunk.”
 

Van bevált munkaszervezési elv, amivel a kenőanyagok beszerzésében minimalizálhatóak a kockázatok?

„Ahhoz, hogy a termelői igényeknek megfelelő legjobb motorolajok forgalmazása az AGROTEC Magyarország Kft. és az AGRI CS Magyarország Kft. esetében ma ilyen stabil lábakon áll, épp úgy kapóra jöttek az üzletág erősségei, mint ennek a szakterületnek a nehezítő tényezői. Erősségek terén ideértem, hogy több év tapasztalata, adatbázisai állnak a rendelkezésünkre, hogy a szezonális javításokhoz, szezonon belüli üzemben tartáshoz milyen kenőanyagokra van szüksége a termelőknek. Ezek a kimutatások régiókra bontva érhetőek el cégen belül, így az sem okoz problémát, hogy területi központonként teljesen más összetételű mezőgazdasági gépparkkal dolgoznak a termelők, így más kenőanyagokkal kell feltölteni a helyi raktárakat. A készleteink szinten tartásához az aktuális szezonális munkák előtt már hónapokkal leadjuk a rendeléseket a Petronasnak, amit hivatalos márkakereskedőként és az AGROTEC GROUP tagjaiként mindig kellő komolysággal, időben teljesítenek. A rendelések pontosításában a mobil alkatrész-értékesítő kollégák is mindig segítségemre vannak mind a komáromi, mind a területi központokban, de indokolt esetben szezonon belül is tudjuk reális kereteken belül módosítani, extra tételekkel bővíteni a rendeléseinket. Ezek ilyenkor speciális ügymenetet, többletmunkát jelentenek, de bármit megoldunk a partnerekért. A végül mégis értünk dolgozó nehezítő tényezők közé pedig a jövedéki engedéllyel rendelkező kenőanyag-nagykereskedőkre vonatkozó szabályozásokat sorolnám. Komoly előírásai vannak a munkának, csak maximális precizitással iktatott üzleti könyveléssel, előretervezéssel lehet megfelelni a hatósági előírásoknak. Ettől a hétköznapokban talán „mostohagyermek” ez a munkakör, de a problémamegoldás így olyan mélyen beleivódik a teendőkbe, hogy a mostanihoz hasonló rendkívüli helyzetekkel is könnyebben megbirkózunk.”

Tutela-hydrosystem-HV46-(1).pngTutela-Hypoide-EP-80W-90-20L-(2).png 
Milyen olajtípusok fogynak a legjobban, vannak mezőgazdasági motorolajok terén slágertermékek?

„Négy termékünk osztozik a beérkező rendelések képzeletbeli dobogójának lépcsőfokain:
  • Ambra Multi G (viszkozitás: SAE 10W30), ami egy többcélú sebességváltó olaj traktorokhoz, mezőgazdasági és építőipari gépekhez.
  • Ambra Mastergold HSP 15W40 motorolaj és Ambra Unitek (viszkozitás: SAE 10W40).
  • Ambra Mastertran Ultraction, ami kimondottan egy, a New Holland mezőgazdasági gépek újgenerációs sebességváltóihoz, hidraulika-rendszereihez és nedves fékjeihez kifejlesztett kenőanyag.
Motorolajok terén, ha a már berendelt tételeken túl egy partnernek nagyobb volumenben lenne szüksége extra kenőanyagokra, akkor ez várhatóan 2-3 hét alatt érkezhet be a központi raktárba, ahonnét a területi központba szállítjuk tovább a rendelést. Speciális esetben az átfutási idő akár néhány napra is csökkenthető. Cégen belül természetesen nemcsak a gyakran rendelt kenőanyagtípusok forgalmazását tudjuk megoldani, speciális készítményeket, különleges igényeket is teljesíteni tudunk, ha kell, akár külsős beszerzési utak igénybevételével is. Jelenleg bármilyen adalék, akár hiánycikkek beszerzése is folyamatos, ezeket szintén a Petronastól vagy szükség estén alternatív forrásból biztosítjuk a gazdáknak.”
 

Milyen előnyöket jelent, ha a gazda a mezőgazdaságigép-kenőanyagokat a márkakereskedőtől szerzi be?

„Ahogy komplett mezőgazdasági gép vásárlásakor, úgy kenőanyagok terén is érdemes minket választania a magyar termelőknek. A sort kezdjük azzal, hogy országos lefedettséggel kínálunk gyári motorolajokat, váltó- és hidraulikaolajokat, amelyek teljesítmény és élettartam terén egyaránt a legjobb választást jelentik a mezőgazdasági gépek üzemeltetéséhez. De ugyancsak előny, hogy hála a mobil alkatrész-értékesítő kollégáinknak, velünk kényelmesebben szerezhetik be a termékeket a termelők. A rendelésfelvételt tudjuk telefonon is bonyolítani, majd a megállapodás függvényében a kenőanyagokat kollégáink akár a cég saját telephelyére is leszállíthatják. A cégcsoportunk méretéből fakadó biztonsági hálóval, amellyel, még ha nem is kiiktatható, de minimalizálhatók az alapanyaghiányból, háborús ellátási zavarokból származó beszerzési kockázatok, megbízható partnerei vagyunk az agráriumban dolgozóknak.”
 
Cikkünk megjelent a magro.hu portálon.

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.