Főoldal BLOG New Holland gépek Megújult a költséghatékony bálázás bajnoka: új New Holland Roll-Bar 125 bálázók

Megújult a költséghatékony bálázás bajnoka: új New Holland Roll-Bar 125 bálázók

23. 08. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

Gyorsan tanulható kezelés, a bálamagtól a palástig tömör, prémiumkategóriás bálák elnyűhetetlen alapanyagú fixkamrás bálázóval, ami nem igényel különösebb karbantartást sem.

A Roll-Bar 125-ös körbálázók nem véletlenül jelentették eddig az első gondolatot azoknak a gazdáknak, akik kiváló ár-érték arányú munkagépet kerestek a standard 125 cm-es bálák előállításához kis-közepes kompakt erőgépekkel. A széria olyan stabil megoldásokkal dolgozott, hogy a modelleken hosszú évek óta semmit nem változtattak. Ezt írja felül a 2022-es frissítés, azonban aggodalomra semmi ok: a bevált alapok és robusztus anyagok maradnak, az okos újításokkal a mindennapi munka kényelmét, gyorsaságát növelik a New Holland mérnökei.
Széles, 2 méteres rendfelszedéssel elérhető kimagasló haladási tempó, amivel egyszerűbb beadagoló- és szeletelőrotoros kivitelben is mindig költséghatékony maradhat a bálázás. A legendás BR6090-es fixkamrás bálázók utódjaként megalkotott New Holland Roll-Bar 125-ös bálázók népszerűségét ez a termelékenység, valamint az egyszerű és elnyűhetetlen rúdláncos és görgős bálatömörítő rendszer tartóssága tette népszerűvé. Miközben az alapok megmaradtak, „a sárga” bálázók több ponton frissültek 2021 végétől a gazdáktól kapott visszajelzéseknek megfelelően.
 

Újdonságok a New Holland Roll-Bar 125 körbálázóknál:

1. Egyszerűbb karbantartást, csöndesebb működtetést segítő újítások

Az új Roll-Bar 125 New Holland bálázógép egyik legfontosabb frissítését az átalakult formavilágú oldalfal rejti. A hegesztett szerkezet megőrizte elnyűhetetlenségét, azonban mindezt széles felső, gázrugós támaszokkal kiegészített ajtónyílás teszi teljessé a folytatásban. Ezzel még könnyebb a hozzáférés az alapvető szervizpontokhoz, ráadásul a tartalék hálótekercsek is új otthonra találtak a vázon belül. A hátsó ajtó eddigi hangosabb, keményebb záródását lengéscsillapítók beszerelésével orvosolták a modellfrissítés részeként, az átalakulások miatt pedig az első lámpákat is áthelyezték a bálázón.

2. Még tartósabb anyagok és alkatrész-formavilág
 
Bár a széria eddig is a hosszú, zavartalan üzemidő bajnokának számított, a New Holland szakemberei igyekeztek ezt még jobban kitolni az elérhető új alapanyagokkal, megoldásokkal. Ilyenek például az új, speciálisan tömített csapágyak a gépben, amelyek még hatékonyabban előzik meg a porszennyezést, de a hajtóláncok, csapok és lemezek terén is még ellenállóbb alapanyagokból készülnek a munkagépek. A bálázóknál lényeges további kiegészítés, a szabadonfutó kuplunggal ellátott hidraulikus rotorvisszaforgató rendszer a szeletelőrotoros modellek mellett most már a beadagoló-rotoros modellekben is elérhetővé vált, ennek köszönhetően egy rotormegszorulásnál az állásidő mindkét típusban minimálisra csökkenthető.
 

Változatlan erősségek a New Holland Roll-Bar 125 fixkamrás körbálázóknál:

  • Kisebb teljesítményű traktorokkal is kiváló hatékonyság
Roll-Bar 125 RotoFeeder beadagoló-rotoros változatú bálázógép már 37 KW TLT teljesítménytől/50 LE motorteljesítménytől felfelé üzemeltethető bármely traktorral, míg a Roll-Bar 125 RotoCutter szeletelőrotoros bálázógép javasolt teljesítménye a késszámoktól függően mindössze 57 KW/77 LE a 7 késes változatnál, 62KW/85 LE a 15 késes változatnál. A hajtáslánc a hozzákapcsolt 33 darab görgős rúddal a nagyméretű padló és indítóhenger társaságában költséghatékony és időtálló megoldást biztosít. A géppel a száraz szalmabálától kezdve a szénán át a nedves szilázsig bármivel gyorsan, gond nélkül megbirkózhat a gazda.
 
  • Kabinból szabályozható bálatömörség
A bálázógép görgőit úgy tervezték, hogy a lehető leggyorsabb bálaképzést tegyék lehetővé a bálakamrában, aminek köszönhetően egységes tömör bálákat készíthetünk. A folyamatokat a kezelőfülke monitorján keresztül vezérelhető kettős rugós feszítőrendszer segítségével irányíthatjuk.
 
  • Terepviszonyoktól független maximális stabilitás
Legyen szó lejtőről vagy meredek domboldalról, a két masszív rendfelszedőkerék, az alacsony nyomású abroncsok és a hidraulikus kiemelés segítségével a Roll Baler 125 New Holland bálázógépek mindig megőrzik stabilitásukat.

Költséghatékonyan előállított, kiváló minőségű bálákkal növelné gazdasága jövedelmezőségét? Bízza a feladatot a New Holland fix kamrás körbálázókra a magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft.-től!

Cikkünk megjelent az Agrofórum című magazinban

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.