Főoldal BLOG New Holland gépek A mindenes erőgépkategória teljesítménybajnokai: hat hengeres T6 traktorok

A mindenes erőgépkategória teljesítménybajnokai: hat hengeres T6 traktorok

01. 03. 2021 , AGROTEC Magyarország Kft.

Traktor kínálatunk egyik legkelendőbb darabjai a New Holland T6 erőgépek, amelyek 2017-től immár új köntösben, magasabb alapfelszereltség szinttel illetve Tier4B emissziós szintet teljesítő erőforrásokkal érhetőek el.

Ez a töretlen népszerűség – ami ha az előd szériákét is figyelembe vesszük – évtizedek óta tart, nem véletlenül, hiszen a T6-osok a szállítási feladatok mellett könnyebb szántóföldi munkálatok (mint pl: permetezés, műtrágyaszórás vagy vetés) ellátására ugyanúgy gazdaságosan használhatóak, mint akár szántásra illetve más nagyobb motor vagy hidraulika teljesítményt és vonóerőt igénylő talaj előkészítő munkák teljesítésére. Évtizedek kedvező tapasztalatai és ügyfeleink visszajelzései mind azt bizonyítják, hogy a T6 erőgépek valamennyi növénytermesztéssel vagy állattartással foglalkozó gazdaságban közkedvelt úgynevezett „mindenes” erőgéppé válták.
 
 

Az egyik legfőbb piaci előny - 6 hengeres motorok nyújtotta masszív teljesítmény

A szériaváltáskor a traktorcsaládon belül egyetlen 6 hengeres erőforrással szerelt T6.180-as típus mellé 2020-ban belépett a T6.160-as modell, amelyet kedvezőbb ár/érték arányú piacbevezető akciónk keretében kínáltunk partnereink számára és a 2021-es palettánkon is igen kedvező áron érhető el. Ebben az erőgépkategóriában egyik főbb konkurens gépgyártónak sincsen 6 hengeres motoros traktora, ami egy jól megfogható piaci versenyelőnyt jelent a New Holland T6-nak.  
 
 

Háromféle váltóművel kétféle 6 hengeres modell

A 2021-es év abból a szempontból hoz újat, hogy immár mindkét 6 hengeres modell (T6.160 – 135 névl, T6.180 -145 LE névl) rendelhető mindhárom verziójú erőátviteli művel.
A T6 traktorok alapfelszereltsége magában foglalja a 40 km/h menetsebességet biztosító 16x16-os Electro Command csoport PowerShift sebességváltót, amely opcióként rendelhető 50 Km /h végsebességet biztosító verzióban is. Az alacsony motorfordulatot garantáló 17. ECO fokozat és az extra lassú 190 méter /óra menetsebességet biztosító mászó fokozatokkal ellátott verzióban is.
 
New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltója a Dynamic Command. Alapvető cél a fejlesztések során az volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák. A 3 sebességcsoporttal rendelkező, csoportonként 8 fokozattal bíró dupla kuplungos Dynamic Command sebességváltó hatékonyabb üzemanyag felhasználást és továbbfejlesztett automata funkciókat is kínál. Ahogyan több nemzetközi gyakorlati teszteredmény is mutatja a piacon kapható csoport PowerShift váltók etalonja a dupla kuplungos működtetésű Dynamic Command!
 
A saját fejlesztésű és gyártású New Holland fokozatmentes Auto Command sebességváltója a CVT váltók új generációját képviseli amely több olyan direkt hajtási ponttal is rendelkezik, ahol 100 %-ban tisztán mechanikus hatékonysággal és fejlett kettős kuplungvezérléssel működik. A piacon az egyik leghatékonyabb és leggazdaságosabb fokozatmentes váltó vezérlés a New Holland Auto Command.
 
 

Magas komfortfokozat és fejlett technológia

A T6-os tágas rugózott kabinja a gépkezelő kényelmét szolgálja. Az alapfelszereltség része a légkondicionáló, a rugózott vezetőülés a teljes értékű utas ülés és a dönthető kormányoszlop is.  Ha nagy sebességnél sem akarunk lemondani a maximális kényelemről, válaszható a Terraglide™ rugózott első híd. Ezek a külön-külön vagy együtt is megrendelhető rugózási rendszerek piacvezető kényelmet biztosítanak.
 
A gépek háromféle fülke lámpacsomaggal rendelhetők, amelyek 8, 12, vagy 16 db LED munkalámpát tartalmaznak a vezetőfülkén különféle elrendezésben, az egyéni igényeknek megfelelően. Ezek az ugyanilyen standard változatokhoz képest nagyobb fényerejű és kisebb fogyasztású lámpák olyan széles, fehér fénynyalábot szórnak, ami nappallá változtatja az éjszakát.
 
Minden igényt kiszolgáló ülésválaszték áll rendelkezésre, a Comfort üléstől a fűthető Dynamic Comfort opción át a legfelsőbb kategóriát képviselő Auto Comfort alternatíváig, amely beépített szellőztető rendszerrel és fűtéssel is rendelkezik. Az ülés magas minőségű szövettel vagy prémium bőrrel borított amely olyan elegáns külsőt kölcsönöz, mintha egy prémium kategóriás személyautóban ülnénk.
 
 

Valamennyi gazdasági méretbe beilleszthető mindenes erőgépek

Minden T6-os modell szerkezetileg könnyű, de robusztus mellső híddal rendelkezik, hogy teljes mértékben kihasználható legyen a homlokrakodó vagy a függesztés. Az összes T6-os traktor robusztus 275 mm-es peremes kialakítású hátsó hiddal szerelt. Opcióként elérhető a féltengelyes véglehajtású hátsó híd is.
 
A traktorok használati köre és az alkalmazható munkagépek skálája tovább növelhető ha gyári mellső függesztéssel és TLT-vel rendeljük őket. A T6 traktorok alkalmasak homlokrakodó gémmel történő felszerelésre is. A New Holland (Stoll) FZ profi szériájú homlokrakodóhoz felszerelhető munkaeszközök széles választékából válogathatunk.
 
Cikkünk megjelent az Agrár Horizont 2021/1 kiadványunkban.
 

 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.