Főoldal BLOG New Holland gépek Gépóriás a bálázásban: New Holland BigBaler 1290 HighDensity szögletes nagybálázó

Gépóriás a bálázásban: New Holland BigBaler 1290 HighDensity szögletes nagybálázó

20. 10. 2020 , Agrotec Magyarország

A New Holland három évtizede dolgozik azon, hogy szögletes nagybálózói jelentsék a megtérülés és hatékonyság csúcsát a gazdálkodóknak. A szériában 1987 óta értékesített több mint 20.000 nagybálázó igazolta: eddig sem jártak rossz úton. De az újdonságként elérhető New Holland BigBaler 1290 HighDensity szögletes nagybálázóval a gyártó új dimenzióba helyezi a költséghatékonyságot azoknak, akik nagyban gondolkoznak a szálas takarmány betakarításban, szállításban, értékesítésben.

A típussal a hagyományos gépekhez mérten akár 22%-kal tömörebb bálákat készíthetünk, amelyeknél új, zsinegtakarékos kettős kötözőrendszer növeli meg 26%-kal a szilárdságot. Mindehhez új sebességváltó rendszer, a kategória leghosszabb bálakamrája és egy 2,35 méteres, 5 karos rendfelszedő biztosítja az átütőerőt.

Egyre többen keresik a szögletes nagybálázókat

Az itthon hagyományosan elterjedt körbálázók mellett egyre nagyobb teret hódítanak a szögletes nagybálázók a piacon. A géptípus ugyan nagyobb beruházási költséget jelent, de vannak olyan területek, ahol csak a HD bálázók többszáz kilogrammos báláival és a szállításhoz ideális szögletes formával számíthatunk nyereséges munkavégzésre.

Mikor jelenthet költséghatékony eszközt egy szögletes nagybálázó?

  • Kimagasló kapacitásigény esetén zöldtakarmány- vagy alomszalma bálázásban, például nagyüzemi állattartóknál.
  • Amikor nagyobb távolságra kell báláinkat szállítani. A szállítási költséget ugyanis úgy tudjuk leginkább lefaragni, ha mindent kihasználunk a rakodótérben. Ehhez a szögletes bálaforma ideális az áruszállításban.
  • Amennyiben erőműveknek, papírgyáraknak és cellulózfeldolgozóknak szeretnénk bálákat beszállítani. Az ő technológiájuk is a szögletes bálákra van előkészítve.
  • Valamint, ha minden centiméterét szeretnénk kihasználni új, saját tárolónknak a bálákkal.

Stílus, erő, hatékonyság, ami egy gépóriásban egyesül: New Holland BigBaler 1290 HighDensity szögletes nagybálázó

Nagy áteresztőképesség, kiemelkedő bálatömörség és minőség, megnövelt bálaszilárdság a szállításhoz. A New Holland bálázók új óriása képes mindent megadni, amit a bálák üzemi értékesítésével foglalkozó vállalkozók vagy az igazán nagy gazdálkodók elvárnak a gépkategóriától. Mindehhez pedig hozzáteszi azokat az erősségeket, amelyek a márkát naggyá tették: erő, átgondolt, megbízható konstrukció, alacsony fenntartási költségek és a hatékonyságot új szintre emelő innovációk.
„A New Holland BigBaler 1290 HighDensity nagybálázó magasra teszi a lécet a szögletes bálázók mezőnyében hatékonyság, termelékenység szempontjából. Az akár 22%-kal megnövelt sűrűségű bálák, a nagyobb teljesítményű dugattyú az erőteljesebb tömörítéshez, a Loop Master kettős csomózási rendszerével megnövelt szilárdság és a lefaragott költségek egyszerre kedveznek a jövedelmezőségnek. A gép így jogosan keltheti fel a bálázással foglalkozó vállalkozók vagy nagygazdálkodók figyelmét. Hiszen mindehhez a kategória leghosszabb, 4,05 m-es bálakamrája, továbbá a 2,35 méteres, új 5 karos rendfelszedő is társul.”-meséli az új New Holland bálázóról Lőrincz István, a New Holland gépek hivatalos magyar forgalmazójának, az Agrotec Magyarország Kft.-nek a termékmenedzsere. „Az új HD bálázótípus még csak most vált elérhetővé a magyar piacon, így magunk is gyűjtjük a gyakorlati tapasztalatokat a partnerektől. De a korábbi, kisebb kapacitású New Holland szögletes nagybálázókra is kivétel nélkül igaz volt, hogy probléma nélkül készítettek el több tízezer bálát. Hála egyszerű konstrukciójuknak, nagy tudásuknak és kedvező fenntartási költségeiknek, az elődökkel minden partnerünk elégedett. Ráadásul, míg más márkák hasonló nagybálázóinál előfordul, hogy a bálakamra hatalmas nyomása magát a gépet is eldeformálja néhány év alatt, a New Holland mérnökei kimondottan ennek elkerüléséhez választották meg az anyagokat, a technológiát. Így a márka legnagyobb bálázójánál nem fordulhat elő ilyesmi. Ami komoly erősség lehet, ha gyakorlatban is bizonyított a gép.”

Kiemelkedő rendfelszedési képesség, rugalmas terményfeldolgozás

A New Holland mérnökei tudják, hogy a hatékony bálázás a tökéletes rendfelszedéssel kezdődik. A BigBaler 1290 HD szögletes nagybálázóban a 2,35 méter széles, 5 karos MaxiSweep ™ rendfelszedő gondoskodik arról, hogy az utolsó szénaszál is a bálakamrába kerüljön. A felszedő kiegészítéseként érkező 5-ik karnak a nagysebességű munkavégzésnél van szerepe: ennek köszönhetően még ilyenkor sem kell nélkülöznünk a maximális teljesítményt és áteresztőképességet. A rendfelszedő formáját a folyamatos beadagoláshoz tervezték, így még az egyenetlen talaj vagy terményviszonyok mellett sem akadhat meg a bálázás. A MaxiSweep ™ rendfelszedő rendszer korábbi változatai már más New Holland szögletes bálázókban évek óta bizonyítanak, egyedi beadagolási rendszerüknek köszönhetően a gépek vezető teljesítményre képesek ezen a téren is.
Báláink eltérő felhasználási céllal készülhetnek, így az univerzális működtethetőség jegyében az új szögletes bálázót is felszerelték egy 29 késes CropCutter™ szecskázóval. A W mintában elhelyezkedő ujjak biztosítják a szeletelőerő egyenletes eloszlását a rotor teljes hosszában, így egyenletes eloszlással kizárja a termény fennakadását. A szecskázást eltérő hosszokkal végezhetjük, amely a szilázs-, takarmány- és biomassza-készítés során lehet lényeges.

Sűrűbb bálák, hatékonyabb munkavégzés

Készítsünk tömör szilázsbálát takarmányozási célra vagy biomassza üzembe szánt szalmabálát, a bálatömörség sarokköve lesz az eredményes munkának, hiszen így növelhető a helytakarékosság a szállításban. Az új New Holland szögletes nagybálázónak ezen a téren sincs miért szégyenkeznie. A kategóriájában leghosszabbnak számító 4,05 m-es bálakamrájába még erőteljesebb tömörítő dugattyú került. Ez 748 mm-es löketeivel 58%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint a Plus modellek tömörítőegysége, így más géptípusokhoz mérten akár 22%-kal növelheti meg végeredményként báláink tömörségét. Ráadásul a szerkezet robosztus acélvázát felkészítették minderre, így hosszú szezonokon át számíthatunk bálázónk tudására.

Haszonra tervezett új, beépített automata technológiák

Természetesen a jelen mezőgazdasági gépeinél a nyers erő önmagában nem elég a sikerhez, így a bálakészítés folyamatait számos intelligens rendszer segíti a szögletes nagybálázógépben. Ilyen például a díjnyertes SmartShift ™ sebességváltó, ami kétsebességű hajtóműindítási technológiájával akár 79%-kal nagyobb nyomaték leadására is képessé teszi a gépet. Ráadásul, ez a zökkenőmentes indítási technológia mind a traktor, mind a bálázó hajtóművét egyaránt óvja. A bálaminőség felett őrködik a SmartFill™ II előtömörítő, szabályzó és ellenőrző rendszer. Ez az előtömörítő kamrában található szenzorok adataira támaszkodva segíti a gépkezelőt az ideális bálaforma elérésben. A bálaszilárdság növelésén és a zsinegelési kiadásaink lefaragásán dolgozik a kettős csomózásra képes LoopMaster ™ technológia. Utóbbi 26%-kal növeli a bálák szilárdságát, ráadásul 10.000 bálán nagyságrendileg 6 kilométer, vagyis úgy 46 kg kötözőt spórol meg számunkra, kiküszöbölve a zsineglevágásokat.

Kényelmes, központosított, értintőképernyős vezérlés

Az egyszerű, áttekinthető gépkezelői felület mindenkinek nyereség a bálázásnál is. Kevesebb koncentrációt igényel a gépkezelőtől, így számára a munkavégzés kényelmesebb, míg az ezzel emelkedő hatékonysággal a gazdáknak kifizetődőbb. A New Holland BigBaler 1290 HighDensity szögletes nagybálázóban egy IntelliView™ IV színes érintőkijelzőn irányíthatjuk a legfontosabb műveleti paramétereket. Az ISOBUS kompatibilitásnak hála a bálázó gond nélkül üzemeltethető úgy New Holland traktorunkkal, hogy minden információ egyetlen monitoron rendelkezésünkre áll.

Hatékony, gazdaságos, szögletes HD nagybálázóval növelné profitját a bálázásban? Bízza a feladatot az új New Holland BigBaler 1290 HighDensity-re! A hivatalos magyar márkakereskedő Agrotec Magyarország értékesítői országos lefedettséggel várják megkeresését!
 

Képgaléria

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.