Főoldal BLOG New Holland gépek Gépet és gazdát is fiatalon tart: gyári New Holland alkatrészbeszerzés a márkakereskedőtől

Gépet és gazdát is fiatalon tart: gyári New Holland alkatrészbeszerzés a márkakereskedőtől

14. 04. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

Kevesebb nyűg a gazdának, maximális meghibásodásoktól mentes élettartam a mezőgazdasági gépnek.

A gyári alkatrészek használatának előnyei egyértelműek, a beszerezésükhöz vezető út már kevésbé az manapság. Az általános alapanyaghiány miatt ugyanis a gazdáknak érdemes körültekintően választani, ismerjék beszállító partnerük átfutási időit, hogy egy szezonális felkészítés ne akadjon el. Az AGROTEC Magyarország Kft.-nél a New Holland alkatrész beszerzési utak Pöltl Máténál, Radics Zoltánnál és Valiczkó Lászlónál futnak össze, akik hangsúlyozzák: „a kék” ezen a téren is kivétel. A gyári csatornáknak és a kiemelkedő hazai raktárkészletnek köszönhetően velük a partnerek most is időben, jó áron juthatnak cseredarabokhoz. A rendelés menetéről, aktuális átfutási időről és márkakereskedőn keresztüli alkatrészbeszerzés előnyeiről kérdeztük őket.

 

Miért jár jobban a gazda, ha a márkakereskedőn keresztül vásárol eredeti alkatrészeket?

 
Azok a termelők, akik később jó áron értékesíthető használtgépként, előtte pedig az árát üzembiztosan visszatermelő eszközként tekintenek a mezőgazdasági gépeikre, az alkatrészbeszerzést a márkakereskedőre bízzák. Egyrészt egy gyári cseredarab pontosan olyan minőségben, alapanyagokból készül, amit a terhelés megkíván, így nem rövidíti le az élettartamot például egy anyagfáradásból fakadó váratlan hiba. Másrészt hivatalos márkakereskedőként az AGROTEC Magyarországnál hozzáférésünk van a New Holland informatikai rendszeréhez. Ezzel a kontinens valamennyi márkakereskedőjénél láthatjuk a raktárkészleteket, amivel faraghatunk mind az átfutási időkön, mind az árakon. A rendeléseket napi szinten frissülő gyári adatbázisban intézzük, így mindig az aktuális normáknak megfelelő cseredarabokat biztosítunk, ezzel segítve minden New Holland traktor és kombájn gazdaságos üzemeltetését. Márkakereskedőként a fejlesztési híreket is követjük, így ha időközben egy alkatrész átalakult, új cikkszámot kapott, akkor is ráakadunk arra, amire a partnernek szüksége van. Tudjuk, hogy egy szezonban leállt gép érvágás a gazdáknak, épp ezért nálunk az adott szónak súlya van, beszerezzük, amit ígértünk.
 

Milyen átfutási időkkel kalkulálhatnak jelenleg az AGROTEC ügyfelei?

 
A gyári New Holland alkatrészigényüket a termelők az AGROTEC Magyarország Kft. területi központjainál, helyi értékesítőinken, mobil alkatrészeseinken keresztül tudják jelezni. Raktárról azonnal ki tudjuk szolgálni a partnereinket, míg ha egy alkatrészt külföldről kell berendelni, két lehetőség közül választhatnak nálunk a termelők. Normál alkatrészbeszerzésnél a New Holland külföldi raktárbázisából rendelünk, 7-10 munkanap alatt érkezik meg a kért áru. Választható még gyors gyári alkatrészbeszerzés is, itt felár ellenében 1-3 munkanap alatt a legközelebbi területi központban lesz a termék. A beérkezés után a partner az alkatrészeket a hozzá legközelebbi AGROTEC Magyarország Kft. területi központban veheti át, vagy mobil alkatrészeseink viszik ki azokat a megadott címre.

 

Milyen eszközeitek vannak az alapanyaghiányból fakadó kockázatok csökkentésére?

 
A márkakereskedőket egy adott országban a gyártó gyakorlatilag előszűri a partnereknek, a címet csak tőkeerős, szakmailag felkészült csapattal, országos hálózattal rendelkező cégek érdemelhetik ki. Ennek megfelelően az AGROTEC Magyarország Kft. számára is rendelkezésre állnak azok az anyagiak, amelyekkel folyamatosan tölthetjük fel raktárainkat. Komoly készleteink vannak azokból a fogyó, kopó alkatrészekből, amikre az évek tapasztalatai alapján szezonról szezonra szüksége van a magyar gazdáknak. De mióta a járvány- és háborús helyzet miatt szinte ma már minden szektort elért az alapanyaghiány, gyakorlatilag úgy módosítottuk az alkatrészbeszerzési alapelvünket, hogy ami elérhető, abból legyen raktáron. Ez ugyanis olyan biztonsági hálót jelent a velünk dolgozó termelőknek, ami megéri a befektetést. Fontos még kiemelni, hogy az elmúlt években a CNHi csoportnál egyre bővült a REMAN alkatrészek kínálata (ez az angol újragyártás szóból „remanufacturing” származik). Ezek a gyárban teljes körűen újjáépített alkatrészek, amelyek a CNHi saját dolgozói segítségével átfogó megújuláson esnek át. Nem utángyártott alkatrészekről beszélünk, minden darabot teljesen szétbontanak, tüzetesen átvizsgálnak, gyári technológiával, alapanyagokkal keltenek új életre. Garanciális feltételeik pedig ma már megegyeznek az új New Holland gépalkatrészekével. Itt még fontos elmondani, hogy a REMAN alkatrészek általában 30%-kal alacsonyabb áron érhetőek el új gyári társaikhoz képest, miközben előállításuk 80%-kal kevesebb energiát igényel, alapanyagigényük pedig elenyésző. Olyan alkatrészforrásról beszélhetünk tehát, ami éppúgy előnyös a bolygónak, mint a gazdák pénztárcájának. A magyarországi készlet ilyen téren is bővül, érdemes tehát komolyan számolni ezzel a lehetőséggel. Természetesen, ha a kontinens egyetlen CNHi raktárában sem fellelhető egy nélkülözhetetlen alkatrész, akkor a másodforrásból származó alkatrészbeszerzéstől sem zárkózunk el. Azonban előtte még tűvé tesszük a cégcsoport valamennyi raktárát, kereskedőjét.
 
 

A szezonális felkészülések idején milyen extra feladatai vannak a csapatnak?

 
Az AGROTEC Magyarország Kft.-n belül centralizált beszerzést folytatunk, mi hárman gyűjtjük össze, intézzük napi szinten az országos alkatrészigényeket. Ezen felül gyakorlatilag összekötőként dolgozunk a gyár felé, megosztjuk velük a hazai tapasztalatokat. Biztosítjuk, hogy külföldi mintát követő sablonos akciók helyett mindig olyan ritmusban, olyan alkatrészekre vonatkozóan legyenek kedvezmények a hazai partnereknek, amire szükség van. A gépek szezonális felkészítése így nekünk épp úgy feladat, mint a termelőknek, csak a mi teendőnk az, hogy az AGROTEC évről évre fix pont maradjon, ahol mindig jó alkatrészeket, jó áron találnak meg a termelők a karbantartáshoz. Aktuális akcióinkról időszakosan beszámolunk kiadványainkban és a honlapon is. Amennyiben valaki rajtunk keresztül szeretne gyári New Holland gépalkatrészt beszerezni, akkor keresse a helyileg legközelebbi területi központot, a további teendők terhét kollégáink leveszik a termelők válláról.

Cikkünk megjelent a magro.hu oldalán


AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.