Főoldal BLOG New Holland gépek A költséghatékony gépi földmunka specialistái a mezőgazdaságban? New Holland építőipari gépek!

A költséghatékony gépi földmunka specialistái a mezőgazdaságban? New Holland építőipari gépek!

29. 03. 2023 , Agrotec Magyarország Kft.

A nyereséges gazdálkodás alapszabályai az infrastruktúra fenntartásához nélkülözhetetlen földmunkák, logisztikai feladatok terén sem változnak: saját géppark a terület specialistájától, egységes flottával a költségtakarékos üzemben tartáshoz – egyszóval a New Hollandtól!

Legyen szó ugyanis dűlőutak karbantartásáról, csatornák kotrásáról, vízelvezetésről, ültetvények támrendszereinek telepítéséről, állattartásról, sílótömörítésről vagy épp a szárító telepeken végzett anyagmozgatásról, a márka kínálatában mindenre megtaláljuk az ideális New Holland gépet.
Válasszunk csúszókerekes vagy hevederes kompakt rakodót, mini kotrógépet, kotró-rakodót vagy törzscsuklós homlokrakodót a magyar kínálatából, biztosak lehetünk, hosszú, zavartalan üzemórákat kapunk a pénzünkért! Ennek garanciája egyrészt a területen birtokolt hosszú évtizedes mérnöki tapasztalat, másrészt az a stabil szerviz- és alkatrészbázis, amit a mezőgazdasági gépek terén az AGROTEC Magyarországtól már megszokhattunk!
 


New Holland L300-as kompakt csúszókerekes rakodók: maximális komfort és erő a legszűkebb helyekre is

 
Legyen szó raklap-, trágya- vagy szilázshordásról, állattartó telepek tisztítási és karbantartási munkáiról, a New Holland kompakt csúszókerekes rakodókkal nem nyúlhat mellé a gazda. A hét gumikerekes (2300-4200 kg üzemi tömeg) és négy kompakt gumihevederes modellt (3700-4600 kg üzemi tömeg) tartalmazó szériából nem véletlenül fogyott el több mint 250 000 darab csak 2017-ig. A titok a különleges vázkialakításban rejlik, a mindössze 1,5 méter széles és 2 méter magas munkagépekben ugyanis úgy fér el kényelmesen a gépkezelő, hogy az egyedülálló SuperBoom gémrendszerrel modellfüggően 2,85-3,3 m közötti magasságig bármi elvégezhető. A sokrétű munkavégzést széles kínálat segíti kanalakból, mélyásó szerelékekből, anyagmozgató eszközökből, bálakezelő és takarító felszerelésekből, de a géphez csatlakoztatható akár bontókalapács is – amit a feladat megkíván.
A trágyakezeléshez, tereprendezéshez lényeges kiemelkedő tolóerejük, illetve a bálapakoláshoz ideális 590-1723 kg közötti teherbírásuk a gépkezelőnek zavartalan rálátást biztosító panoráma ablakkal rendkívül keresetté teszi ezeket a kompakt gépeket a magyar állattartók körében is. A New Holland csúszókerekes rakodókat karbantartás terén is az egyszerű munkavégzést figyelembe véve tervezték meg. A motor- és hidraulikaolaj-cserék, napi szintű szervizfeladatok mind egy helyen, könnyű megközelíthetőség mellett végezhetőek el az eltávolítható hátsó burkolat mögött.
 


D-szériás New Holland kotró-rakodók: egyetlen gépcsalád szinte végtelen lehetőségekkel a gépi földmunkák világában

 
Az építőipari célokra, mezőgazdasági gépi földmunkához Magyarországon a második legtöbbet értékesített New Holland géptípust a sokoldalú kotró-rakodók jelentik. Az eredmény nem a véletlen műve, a korábbi C-széria után felfrissített gépek gyakorlatilag bármilyen feladatot hiánytalanul elvégeznek a palettás árukezeléstől kezdve a dűlőutak kiépítésén és karbantartásán át a csatornázási és építkezési feladatokkal bezárólag.
A B100, B110 és B115 névre hallagató modellek 98-111 LE között képesek munkavégzésre, amelyhez a motorerőt a New Holland T5 traktorokból jól ismert 3,4 literes turbófeltöltős FPT dízelmotorok szolgáltatják. A gépek felszereltségében minden a vásárlói igényekhez igazítható.
A kotró-rakodókat rendelhetjük mechanikus Power-Shuttle váltóval vagy teljesen automata fokozatra és kick down funkcióra is képes Powershift váltóval is. A gépek robosztus homlokrakodó rendszere 3,5 tonna teher emelését teszi lehetővé 3,5 méteres magasságig. Mindezt a széria legnagyobb B115-ös modelljében négykerék-kormányzással könnyítve foghatjuk munkára egy kategóriagyőztes kényelmi felszereltségű, mindössze 77 dB-es zajszintű fülkéből.
 


D-szériás törzscsuklós New Holland homlokrakodók: nagyágyúk nehéz feladatokra

 
Komplett design felújításon estek át a New Holland építőipari gépek nehézsúlyú bajnokainak számító törzscsuklós homlokrakodók is a közelmúltban. A mutatósabb külsőt és szemrevalóbb belsőtereket képviselő D-széria természetesen nem veszített semmit abból az átütőerőből sem, amiért korábbi C-széria földmunkagépeit szerették a szakemberek. A 234 LE-s FPT Industrial motor a Z-Bar és Long Reach gémszerkezettel egyformán kimagasló tapadás- és kapaszkodóképesség mellett képes megbirkózni a legnehezebb feladatokkal is. Ehhez a D-szériában a motor az ideális súlyozás érdekében távolabbra került a hátsó tengelytől, míg a Smart Box hűtőrendszerrel szerelve az erőforrás ugyanolyan jól elbír a csúcsterhelésekkel, mint az ismétlődő kemény feladatokkal. A gép ideális eszköz silózási munkákra, de szívesen alkalmazzák ömlesztett árukezelésben, terményrakodásban és trágya- valamint biomassza-fermentálási feladatoknál egyaránt.
A W110D és W130D modellekben 4 sebességes Powershift váltóval dolgozhatunk, míg a W170D és W190D típusokat már alapfelszereltségben is 5 fokozatú Powershift váltóval szerelik Ecoshift funkcióval, amely 8 km/h felett automatikusan zárja a nyomatékváltót, az első és hátsó hajtáshoz juttatva a motorerő 100%-át. A kezelést az új panorámakabinon belül jól kihasználható joystick irányítókar és programozható funkciók egyszerűsítik le.
 


New Holland mini kotrók: új D-széria érkezik 2023-tól

 
A külső-belső megújuláson esik át a kis méretet a páratlan teljesítménnyel társító New Holland mini kotrógépcsalád is 2023-ban. A korábban 1,7-6 tonna közötti kialakítású gépcsalád kibővül, a folytatásban 1,2 tonna és 6,5 tonna között találunk a csatornázásokhoz, fóliasátor- és ültetvénytelepítéshez szükséges földmunkákhoz gépeket a kínálatban. Ezek közé egy teljesen elektromos motorral szerelt modell is bekerült E15X név alatt, míg a jól ismert dízelmotorokkal D12 – D65 nevek alatt találjuk meg a gépeket, ahol az elnevezés követi a tonnában megadott önsúlyt.
A tervezők a megjelenésben, formavilágban teljesen megújuló mini kotróknál is ügyeltek arra, hogy az erősségek velünk maradjanak. A sokoldalú gépekben nem változik a gyorsan, simán, párhuzamosa mozdulatokkal dolgozó hidraulika, a legkisebb gépek nyomtávja továbbra is lecsökkenthető marad 1 méter alá, a gépek szélessége pedig továbbra sem fogja meghaladni a hevederek szélességét fordulásoknál sem. A New Holland mini kotrókkal így a hely szűkével küzdő munkakörnyezetben is biztonságos maradhat a munkavégzés.

Cikkünk megjelent az agroinform.hu oldalán.


AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.