Bővülő Dynamic Command erőgép választék

18. 02. 2020 , Agrotec Magyarország

Hátékonyabb PowerShift működés
Továbbfejlesztett csoport PowerShift váltóját a Dynamic Command-ot 2018-ban mutatta be a New Holland. A gyártó célja a tervezésekor az alapvetően az volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok, fokozatok a különféle könnyebb-nehezebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák. 

 A 3 sebességcsoporttal rendelkező, csoportonként 8 fokozattal bíró dupla kuplungos Dynamic Command sebességváltó hatékonyabb üzemanyag felhasználást biztosít, mint az Electro Command változat, illetve továbbfejlesztett automata funkciókat is kínál.

Intelligens sebességváltás
Az IntellShift rendszer úgy szabályozza a fokozatok kapcsolását, hogy folyamatosan figyeli az aktuális motorfordulatot és a váltómű be- és kimenő tengelyének fordulatát is, így biztosítva az egyenletes és lágy kapcsolásokat – még fagyos reggeleken is.

T5 Dynamic Command  - A legújabb kompakt szántóföldi traktor
Az új erőátviteli mű mindezidáig csak a középkategóriás T6 szériába épült be, azonban a kedvező fogadtatás és a pozitív gyakorlati visszajelzések alapján úgy döntött a New Holland, hogy 2020-tól bekerül a közkedvelt T5 traktorcsalád modelljeibe is. A négyféle motorteljesítménnyel rendelhető vadonatúj T5 Dynamic Command gépeket felszereltségben és árban is az eddig ismert Electro Command és a csúcsfelszereltséget jelentő fokozatmentes Auto Command közé pozícionálja be a gyártó.

bovulo_erogepvalasztek_tablazat_885x495.jpg

4 hengeres Stage V. erőforrásokkal
A Common Rail motorok nagyobb forgatónyomatékuknak, nyomaték rugalmasságuknak és precíz vezérlésüknek köszönhetően közvetlenebb módon reagálnak azokra a terhelés változásokra, amelyek jellemzően érik az erőgépeket szántóföldi vagy akár országúti alkalmazások során. A közös nyomócsöves technológia másik igen lényeges előnye, hogy alacsony a fajlagos üzemanyag fogyasztás, valamint a hengerenkénti 4 szelep garantálja az intenzív gázcserét. Az új Stage V. erőforrások 40 %-kal kevesebb kormot bocsájtanak ki, mint az elődjeik, a Tier4B motorok.

bovulo_erogepvalasztek_2_885x495.jpg
 
SideWinder II kartámasszal
A T5 Dynamic Command modellek a többszörös díjnyertes jobboldali SideWinder II kezelői kartámasz két különböző verziójával rendelhetőek. Mechanikus hátsó kihelyezett hidraulika szelepek esetében az Auto Command erőgépekből ismert integrált vezérlő panelt áthelyezték a kézigáz kar mellé. A praktikus kezelőszerv gyors hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint pl. a Terralock™ vonóerő vezérlő rendszer, az automata TLT és differenciálzár, a hátsó három pont emelése-süllyesztése vagy a mellső hídrugózás ki- és bekapcsolása.
Ha elektromos kihelyezett szelepekkel szerelt egy Dynamic Command, akkor az Auto Command traktorokból ismert kiosztású SideWinder II kartámaszt használhatja a gépkezelő a színkódolt szabályzó karokkal, megszokott helyen található integrált vezérlő panellel és az opcióként kérhető IntelliView IV kezelői monitorral.
A jobb oldali kartámaszon található a Command Grip vezérlő kar is, amely rendelhető fix vagy – az erőalapú menetvezérlést biztosító – mozgatható kivitelben is. A Command Grip joystick kar segítségével egy ujjal irányt válthatunk, vezérelhetjük az opciós elektrohidraulikus kihelyezett szelepeket, a hátsó 3-pont függesztő szerkezet emelését és süllyesztését vagy akár az IntelliSteer™ kormányautomatika rendszert és a táblavégi forduló rendszert is.

Nagy fényerejű munkalámpák, kényelmes ülések
A T5 DC traktorok prémium szintű alapfelszereltsége tartalmaz 8 db kabintetőbe integrált halogén munkalámpát, azonban mindez igény szerint lecserélhető 12 vagy 16 db LED munkalámpára is. Az éjszakai munkavégzés sem jelenthet problémát, ha kiegészítjük a motorházba integrált nagy intenzitású halogén és LED munkalámpákkal.
Egy gépkezelő számára az egyik legfontosabb tényező egy hosszúra nyúlt munkanap során, hogy milyen ülésben ül. Mennyire pontosan tudja azt beállítani a testméretéhez és milyen finom rugózással rendelkezik. A kategória legjobb ülésválasztéka áll rendelkezésre: a Comfort üléstől a Dynamic Comfort opción át, a legfelsőbb kategóriát képviselő Auto Comfort alternatíváig, amely beépített szellőztető rendszerrel és fűtéssel is rendelkezik. Az ülés magas minőségű szövettel vagy prémium bőrrel borított. A finom szabás olyan elegáns külsőt kölcsönöz, mintha egy prémium kategóriás személyautóban ülnénk. A rugózási út és a csillapítás mértéke mellett hossz- és magasságállítást is végezhetünk. A kezelő súlyához igazodva automatikusan beállítja a rugózás mértékét.


Rugózott kabin és első híd
Ha nagy haladási sebességnél sem akarunk lemondani a maximális kényelemről, akkor választható a Terraglide™ rugózott első híd. Az új generációs rugózási rendszernek köszönhetően a kerék a talajjal folyamatosan érintkezik, így a gép vonóereje ideális marad minden helyzetben. A beépített alapfelszereltségnek számító Comfort Ride™ rugózott kabin a gépkezelőt érő rázkódást a negyedére csökkenti. A New Holland T6-os traktorokról átemelt tágasabb rugózott kabin pedig az alsó-középkategóriában új etalont teremt komfortfokozat terén.
 
BluePower kivitel
Az egyedi fényezésű T5.140 Dynamic Command modellek prémium minőségű vezetői élményt biztosítanak. A hihetetlen teljesítményt pedig kényelemmel ötvözték – nem utolsó sorban pedig olyan exkluzív megjelenésű erőgépről van szó, amellyel biztosan kitűnik majd a tömegből. Az ezer közül felismerhető mélykék szín, az ezüst felnik és a krómszínű hűtőrácsok vonzzák a tekintetet. A puha bőrülés és a szintén bőrborítású kormánykerék, valamint az egyedi kialakítású szőnyeg is része azon kiegészítők hosszú sorának, amelyek különlegessé és egyedivé teszik a T5 DC erőgépet.

bovulo_erogepvalasztek_3_885x495.jpg
 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.