Főoldal BLOG New Holland gépek Bővülő 2023-as New Holland T7 “Long Wheel Base” traktorkínálat

Bővülő 2023-as New Holland T7 “Long Wheel Base” traktorkínálat

13. 02. 2023 , Agrotec Magyarország Kft.

Megújuló modellválaszték. A New Holland kibővíti T7 hosszú tengely­távú erőgépcsaládját aminek köszönhetően a 2022-es év végétől immár rendelhetővé váltak az új géptípusok is, igaz első ütem­ben csak Auto Command (fokozatmentes váltóval szerelt) változatban.

A traktorcsalád kínálata egy teljesen új tag­gal is kibővül, ugyanis 2023-tól a T7.300-as modell lesz a csúcsmodell a szérián belül. Az új zászlóshajó 260 LE-s névleges és 300 LE maximális motorteljesítményével ebben a méretkategóriában újradefiniálja a nagy teljesítményű szántóföldi traktorok fogal­mát. A nagyközönség számára a T7.300 első hivatalos bemutatkozása a 2022. novem­beri SIMA szakkiállításon történt meg.
Az új, elektronikusan változó geometriájú turbó nagy nyomatékot és kedvező üzem­anyag-hatékonyságot biztosít alacsony motorfordulatszámon. A nagyobb teljesít­ményszinthez igazodva és a szántóföldön eltölthető idő maximalizálása érdekében az új erőgépbe 18%-kal nagyobb, 465 lite­res üzemanyagtartály és 54 literes AdBlue-tartály kerül beépítésre.
 
tablazat.png

    Az új T7 LWB PLMi géptípusok

Horizont Ultra kabin

Az új Horizon™ Ultra kabin tágasabb és kényelmesebb, mint az elődje, jobb rálátást jelent a munkagépekre, valamint nagyobb komfortérzetet és jobb térérzékelést bizto­sít. Az új fülke esetében az anyagvastagsá­gokat tovább növelték, miközben javítottak a fülke rögzítésén és a vázszerkezeten, így sikerült még tovább csökkenteni a kabin zaj­szintjét 66 dBA értékre! A 360 fokos kabin­tetőbe integrált 14 db-os LED munkalámpa csomaggal, akár 27 300 Lumen összfényerő is elérhető, mindez kiegészíthető további 10 db kapaszkodókra és kabinoszlopokra szerelt nagy fényerejű LED munkalámpával. Az új automata klímaberendezés 30%-kal nagyobb teljesítményű és zónakapcsolók­kal is rendelkezik; a mérési tapasztalatok szerint a kabin légterét 35%-kal gyorsabban lehet 40 Celsius fokról 22 Celsius fokra visszahűteni, mint az előd modellek esetében. Az ajtók 33%-kal tágasabbra nyílnak, így is megkönnyítve a ki- és beszállást.

Új SideWinder Ultra kezelői kartámasz és félaktív Comfort Ride™ fülkerugózás

A T8 Genesis és T7 HD erőgépeket követően a gyártó az új T7 LWB PLMi traktorokba is a kényelem és ergonómia jegyében megal­kotott új SideWinder™ Ultra kartámaszát építi be. A személyre szabhatóság jegyében a kartámasz 11 gomb testreszabását teszi lehetővé. Ezek közül egy van a többfunk­ciós irányítókaron, kettő a CommandGrip joystick-en és a fő billentyűzeten, négy a hátsó billentyűzeten és egy vagy kettő a motorfordulatszám/sebességváltó billen­tyűzeten. A kezelő beállíthatja a gyakran használt funkciókat a saját logikája szerint, az új, többfunkciós karral ugyanakkor sza­bályozhatja a sebességet, irányt, beállít­hatja a robotkormányzást, de akár az első-hátsó függesztést, miközben a hidraulika szelepek vezérlését is beállíthatja a konfi­gurálható gomb segítségével. A kezelőszer­vek kiosztása így teljes szabadságot biztosít, minden gyorsan kézre áll. A legújabb IntelliView™ 12 monitor előnyök egész sere­gét nyújtja gombnyomásra.
Az előző IntelliView™ IV kezelői monitor leszármazottja, az új 12”-os modell az áram­vonalas, a legmodernebb személygépkocsi kijelzőket idéző formavilágával, látványos nagy felbontású gyönyörű és modern for­matervezésével a jövő hírnöke. A nagymé­retű lapos LCD kijelző, az első InfoView kijelző igény szerint közvetlenül a kormány­kerék közepére vagy a kormányoszlopra lehet elhelyezve, amely így egy pillantással leolvasható műszerfalként funkcionál.
Az új félaktív kabinrugózási rendszer opciós kiegészítőként kérhető, előnye, hogy érzé­kelők hálózatával figyeli a fülke pozícióját, sebességét, gyorsulását, majd hidropneu­matikus rendszer segítségével korrigál, biz­tosítja a leglágyabb haladást a táblákon vagy épp közúton.
 

T7_LWB_BluePower_StageV_22_G_005.jpg

Erőteljes motor és masszív hidraulika

Az ECOBlue™ HI-eSCR 2 technológiával fel­szerelt 6,8 literes FPT Industrial NEF motor továbbra is az élen jár a motorteljesítmény, a megbízhatóság és a hatékonyság vonat­kozásában, ugyanakkor továbbra is teljesíti a Stage V emissziós előírásokat, és mindez hosszú, 750 üzemórás fő szerviz ciklusok­kal párosul.
Az akár 220 liter/perc átfolyást biztosító munka hidraulikaszivattyú kiszolgál minden felmerülő igényt, alapfelszereltségként négy pár elektrohidraulikus, hátsó kihelye­zett hidraulikaszelep kérhető, de ez igény szerint felbővíthető öt párra, ugyanakkor mindez kiegészíthető, akár három darab csatlakozót is kínáló kabin alatti hidraulika szeleptömbbel, amely elsősorban front füg­gesztés vezérlésére lehet ideális választás. Ez így már 8 db hidraulika vezérlőkört is jelenthet maximálisan.
 

Indulásként Auto Command verzióban

Az Auto Command™ sebességváltó négy direkt erőátviteli pontot tartalmaz 100%-os mechanikus hatékonysággal. Ezek a pontok úgy lettek precízen megtervezve, hogy biz­tosítsák a tökéletes illeszkedést a leggyak­rabban használt sebességértékekkel nagy vonóerőt igénylő, másodlagos talajművelési és nagysebességű szántóföldi munkákhoz, mint például bálázás vagy kaszálás, vala­mint nagysebességű közúti szállítások során. A fejlett dupla kuplungos vezérlés tovább javítja a hatékonyságot.

T7_300_LWB_BluePower_StageV_22_071.jpg

T7.300-nál ugyanaz az abroncskínálat mint a T7HD-nál

 A T7 LWB Auto Command hajtáslánc jelen­tős fejlesztésen esett át, hogy lehetővé tegye a nagyobb teljesítményű csúcsmodell használatát, valamint, hogy megfeleljen a nagyobb (hátul 2,05 m átmérőjű) gumiabroncsok követelményeinek. A nagyobb átmérőjű gumiabroncsok a nagyobb vonóerőt és talajtömörödés csökkenést eredményeznek.

Maximalizált hatékonyság

A PLM Intelligence precíziós gazdálkodási rendszer segítségével a flottakövetési vagy telematikai feladatokat is könnyedén elvé­gezhetünk, ez a rendszer precíziós és kap­csolt gazdálkodási támogatásokkal segíti a gazdákat, a soron következő munkálatok tervezésében, akik így valós idejű adatok alapján végezhetik gépeik üzemeltetését, valamint elősegíti a maximális költéshaté­konyságot és precíziós munkavégzést.
A rendszer képes adatokat beolvasni, legyen szó egyenesekről, nyomvonalakról, tábla- vagy épp hozamadatokról. A flottakövetés segítségével a gazdálkodó térképszerűen láthatja, hogy a flottába tartozó gépei merre dolgoznak, de ami ennél is fontosabb: folya­matos összeköttetést biztosít a gazdálkodó a márkakereskedő és a szervizcsapat között. Tervezhetőbbé válnak az időszakos szervi­zek, illetve meghibásodás esetén a vissza­menőlegesen is elérhető adatokkal gyorsab­ban deríthető fel, javítható a probléma.


Amennyiben megújult traktorcsaládunk felkeltette érdeklődésedet, az Agrotec Magyarország Kft. 15 gépértékesítő kollégája országos lefedetséggel várja az érdeklődőket.

Cikkünk megjelent a Profi című magazinban
 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.