Főoldal BLOG New Holland gépek New Holland bemutatta az új T5S traktort is a SIMA-n

New Holland bemutatta az új T5S traktort is a SIMA-n

21. 02. 2023 , Agrotec Magyarország Kft.

A New Holland 80 – 140 LE közötti T5 géppalettájának utóbbi időkben mutatott töretlen fejlődését vizsgálva kijelenthetjük, hogy ez a traktorszegmens hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben.

A korábban megszokott mechanikus PowerShuttle, Electro Command váltók mellett  megjelentek a kínálatban a Dynamic és Auto Command váltókkal szerelt kivitelek, elérhetővé vált a rugózott kabin mellett a rugózott első híd és számos olyan elektromos és hidraulikus rendszert érintő opció ami korábban csak az úgymond „nagytestvérekhez” volt rendelhető.  
Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy egy 90 – 100 LE kompakt szántóföldi traktor esetében adott esetben még mindig fontos döntési tényező lehet a minél kedvezőbb legalacsonyabb ár is. A New Holland ezért hívta újra életre a gazdaságos felszereltségű és árú géptípust amelyet T5S néven mutatott be a párizsi SIMA szakmai seregszemlén.
Oscar Baroncelli, a New Holland traktorokért felelős vezetője elmondta:
„Az új T5S traktorok ékes bizonyítékai annak, hogy a New Holland arra törekszik, hogy a kompakt szántóföldi traktorok kategóriájában is minden vevői igénynek meg tudjon felelni. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a törekvést a szakmai zsűri is elismerte és az új T5S a „legjobb Utility” erőgép kategóriában bekerült az erős mezőnyben a végső döntőbe is!”
A T5S 2350 mm-es tengelytávjával, 4 – 4,5 tonnás üzemi tömegével egy igazán univerzális megoldás lehet állattenyésztéssel foglalkozó vagy növénytermesztéssel foglalkozó kicsi és közepes méretű gazdaságok számára.
Az új T5S kétféle 90 és 100 lóerős változatban kerül be a kínálatba, mindkettő 3,6 literes, négy hengeres FPT F5 erőforrással. A turbófelöltő rendszer optimális hangolásának köszönhetően a motor erőteljes hajtást és üzemanyag gazdaságos működést biztosít. A maximális teljesítmény 1900-as percenkénti motorfordulaton elérhető, miközben a kategória vezető 450 Nm-es maximális forgatónyomaték 1300-as fordulaton is, a 47 %-os nyomaték rugalmasság pedig garantálja a megfelelően gyors reagálást a változó terhelési viszonyokra amelyek az erőgépet érik.
A T5S erőgépek 12x12 fokozatos terhelés alatti irányváltós váltóművel rendelkezik, amely kiegészítve a mászofokozatokkal így 20 x 20 -ra bővítve a fokozatok számát.
A hidraulika rendszer központját egy 36 liter/perc kormányzásért felelős valamint egy 82 liter / perc MegaFlow munka hidraulika szivattyú jelenti! Az elektro-hidraulikus kapcsolású háromfokozatú (540/540E/1000) hátsó TLT hajtás lágy indítással ellátott,  mindez kiegészíthető eco funkcióval és járókerék arányos opcióval. A T5S rendelhető gyári homlokrakodó előkészítéssel és front függesztés + front TLT kombinációval.  A két darab segédemelő munkahengerrel rendelt hátsó 3. pont szerkezet 4,4 tonnás maximális emelési kapacitása szintén vezető adat ebben a méret szegmensben!
A jó kilátást biztosító 4 oszlopos kabinszerkezet, a légrugós üléssel, a napellenzős napfénytető egy kiválóan használható homlokrakodós traktorrá avanzsálja a T5S-t!
Az új T5S erőgépek ideális megoldást kínálnak a szántóföldi vagy ültetvényes gazdálkodáshoz, szállítási feladatok és állattenyésztő telepeken felmerülő feladatok ellátására egyaránt, ugyanakkor fenntartási vagy önkormányzati munkák elvégzésére is ideális választásnak bizonyulhatnak. A gyártó New Holland és a forgalmazó Agrotec Magyarország Kft. is a gazdaságos felszereltséget és a T5 gépkategóriában a legkedvezőbb árat kereső gazdáknak ajánlja őket!

Cikkünk megjelent az Agro Napló című lapban.

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.