Főoldal BLOG New Holland gépek „Jó munkát csak kiváló géppel lehet végezni a földeken” – a New Holland T8 Genesis itthon is bizony

„Jó munkát csak kiváló géppel lehet végezni a földeken” – a New Holland T8 Genesis itthon is bizonyít!

06. 12. 2020 , Agrotec Magyarország Kft.

Mikor egyes gépgyártók képesek még a legkisebb fejlesztést is forradalmi változásnak nevezni reklámjaikban, az új traktoroknál egyre több gazda legyint mosolyogva: „Hiszem, ha látom, hogy ez ennyivel többet tud!” És vannak azok, akik már találkoztak a New Holland T8 Genesis-szel, mint Zakor József, aki közel 1000 hektár földet művel meg Komárom-Esztergom megyében.

Ők elégedetten nyugtázzák: ez az erőgép tényleg új világot teremt, ha bevételnövelésen gondolkozunk a mezőgazdaságban! Típusbemutatás és erősségek egy családi gazdálkodótól.
Az akár 435 LE leadására képes szemrevaló óriásokat az új kezelőkarral élmény vezetni, akár egy versenyautót, miközben a fülkébe zsúfolt innovációiknak hála csökkentik a költségeket, nyílt forráskódú adattovábbításukkal pedig bármely modern munkagépet képesek kezelni. Ráadásul, szinte mindent elérhetővé tesznek az alapfelszereltség részeként, ami a precíziós gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen – térinformatika, flottamenedzsment, robotkormányzás és még sorolhatnánk.
Zakor József elmondta, ha dióhéjban próbálnánk összefoglalni, miért csak szuperlatívuszokban lehet beszélni az új New Holland T8 Genesis erőgépről, akkor ezek jutnának eszébe. A szeptemberi gépátadó óta ugyan még csak barátkoznak New Holland traktorukkal, de a családi gazdaság ügyvezetője szerint minél jobban ismerik a T8.380-ast, annál meggyőzőbb az új gép.
 

New Holland traktorok: „Partnerség, amire több mint 10 éve alapozhatjuk a munkát”

Komárom környékén gazdálkodunk 750 hektárnyi földterületen, amelyet 250 hektáron egészítünk ki bérmunkával. Kemény munkával jutottunk el ideáig, hiszen 1994-ben mindössze 5 hektáron kezdtünk el gazdálkodni. Az első traktorunkat 2002-ben vettük, ami már akkor is New Holland volt. A márkát alapvetően a szerviz közelsége miatt választottuk. De ahogy teltek az évek, csak megerősödött bennünk, hogy jól döntöttünk, hiszen mindig mindennel elégedettek voltunk. A flotta azóta 5 New Holland traktorra bővült, amik között találtunk 120, 130, 150, 200, valamint 300 LE teljesítményű mezőgazdasági erőgépeket is, valamint van egy kombájnunk is, szintén a New Hollandtól. Kijelenthetem, hogy régóta, és sok géppel teszteljük a márka tudását, de eddig nagyon kevés problémánk volt. Ha egy apróság mégis elromlik, gyorsan kijavítják, szinte azonnal érkeznek a márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. munkatársai. Igazi partnerség ez, amire több mint 10 éve alapozhatjuk a munkát. ”- meséli a gazdálkodó a New Hollandról.
Zakor Józsefék flottájának húzógépét korábban egy 300 LE-s New Holland T 8030-as jelentette, amely 2008-as érkezésekor csúcskategóriának számított. A gép, ma közel 6000 munkaóra után is megbízható, azonban a technológiai fejlődés a traktorok világában is annyira felgyorsult, hogy tudás és kényelem terén egyaránt ég és föld a különbség a mai a csúcskategória alapfelszereltségéhez képest. Így egy ideje már érett a gazdaságban egy gépújítás.
„A flottánkban a 300 LE-s New Holland ment eddig elöl. Mivel az ehhez társított munkagépeket a kisebb traktorok nem bírják el, egy esetleges leállás valamennyi munkafolyamatunkat hátráltathatta. Azért kezdtünk el új erőgépet keresni ebben a kategóriában, hogy helyzettől függetlenül bebiztosítsuk a gazdaságunk működését. Ez az új T8 Genesissel tökéletesen sikerült.
 
 

T8 Genesis traktorok: vezető szerepre tervezve, a magyar gazdaságokban is

De változhat-e röpke 10 év alatt annyit a technika, ami miatt tényleg érdemes az egykor csúcskategóriás traktorunkat újra cserélni? Janó Szabolcs, a New Holland gépek kizárólagos forgalmazójának, az AGROTEC Magyarország Kft.-nek gépértékesítője szerint igen – de még mennyire!
„Mára a mezőgazdasági gépek fejlődése épp annyira felgyorsult, mint a személyautóké. Folyamatosan bővül az alapáron nyújtott extrák köre, amelyekkel a gépek többet tudnak és mindezt kisebb ráfordítással, olyan kényelmi fülkefejlesztések mellett, amelyek élménnyé teszik vezetésüket. Érdemes mindig részletesen áttanulmányozni az új csúcsmodellek leírásait. Az új New Holland T8 Genesis-ek robosztus felépítéssel bírnak, valamint kategóriájukban a leghosszabb tengelytávval, ami modelltől függően 3450 mm (Ultra Command) és 3550 mm között változik (T8.435). A Stage V FPT motorok fogyasztási és károsanyagkibocsátási téren a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelnek, akár 435 LE leadására is képesek a szériában. Ez egyedülálló vonóerőt és stabilitást kölcsönöz ezeknek a traktoroknak.” – de mindez csak a kezdete a figyelemre méltó extrák sorának Janó Szabolcs szerint.
„A New Holland a fejlesztéseit mindig igyekszik a gazdálkodók elvárásaihoz igazítani. Ebben a szellemben alkotta meg az új SideWinder™ Ultra kartámaszt is, amely a T8 Genesis komplex irányítását teszi lehetővé mindössze egyetlen, ultramodern irányítókarral. 11 gombot tudunk az elképzeléseinknek megfelelően beprogramozni. Kettő találtható a többfunkciós irányítókarnál, kettő a CommandGrip joystick-en és a fő billentyűzeten, négy a hátsó billentyűzeten, míg a sebességváltó fajtájának megfelelően egy vagy kettő a motorfordulatszám / sebességváltó billentyűzeten. A gépkezelő így minden lényeges funkciót elérhet egy helyen, csoportosítva, áttekinthetően, ami nagyban megkönnyíti a munkát. Hasonlóan lényeges még a 170 fokos kilátást biztosító kamerarendszere a gépnek, amely kristálytiszta monitorokon mutatja a környezetünket, vagy a gazdaságos LED lámpacsomag, amely akár 30%-kal több fényerőt képes biztosítani az esti munkavégzéshez.”
Ekkor még mindig nem értünk el a T8 Genesis hangsúlyozott erősségéhez: ezt a gépet ugyanis már alapfelszereltségben is a precíziós gazdálkodáshoz tervezték!
Tartalmazza például a robotkormányzáshoz nélkülözhetetlen navigációs egységet, a kijelzőn az ISOBUS-os feladatvezérlés kibővített funkciói érhetőek el már a gyári alapfelszereltség mellett is. Ráadásul, egy évig díjmentesen érhetőek el minden tulajdonosnak a New Holland PLM Intelligence™ funkciók és a MyPLM®Connect telematika. Ez gyakorlatilag egy webalapú térinformatikai szoftvert egyesít (nyomvonalakat, egyeneseket, táblahatárokat olvashatunk be és rajzolhatunk) egy flottamenedzsment rendszerrel, amely a munka nyomon követhetőségét és a karbantartást egyszerűsíti le. Illetve mindezt nyílt forráskódú adattovábbítással teszi, így vegyes munkagépparkkal is dolgozhatunk.”
A New Holland brand képviselőjeként Janó Szabolcs már több mint 10 éve ismeri Zakor Józsefet, saját maga is a környéken gazdálkodik, így a gép tudására tekintettel egyből ajánlotta a típust, amikor a családi gazdaság új húzógépet keresett.
„A hosszú ismeretségre tekintettel remélem mondhatom, Józsiékkal ma már baráti viszonyt ápolunk, így amikor az AGROmashEXPO-n említette, hogy új traktort keres a flotta élére, többek között a frissen kiállított T8 Genesis-t is bemutattam számára. Ez egy olyan erőgép, amelyre a későbbi precíziós gazdálkodást is alapozhatják, így ideális választásnak tűnt.”
A szeptember közepi átadás óta ugyan még kevés idő telt el, de Zakor József, valamint a gép kezelői is úgy nyilatkoztak, maximálisan elégedettek a vásárlással, hiszen a traktor azt nyújtja, amit ígér.
 

„Jó munkát csak kiváló géppel lehet végezni a földeken”

„Több funkcióval még csak ismerkedünk, de a váltó kiemelkedően jó. Automatikusan beállítja, hogy a munkagépet milyen sebességgel/sebességfokozaton húzza, nem terheli ezzel a kezelőt. Ráadásul így az üzemanyagfogyasztás is optimális. A kabin pedig szép, kulturált, olyan érzésünk volt beülve, mintha Holdra szálltunk volna. Amit a gépkezelőm kiemelt még, az a fülkerugózás. A régi 300 LE-s traktoron nem volt ilyesmi, de ma már ez szériatartozék. Mind a kabin, mind a mellső híd rugózott, ami a munkát és közúti szállítást is sokkal kellemesebbé teszi. Jó munkát csak kiváló géppel lehet végezni a földeken, így ez mind lényeges.”
 
Precíziós gazdálkodásra tervezett erőgéppel vágna bele a munkába, új szintre emelné gazdasága hatékonyságát? Bízza a feladatot a New Holland T8 Genesis traktorcsaládra! Gépértékesítőink országos lefedettséggel várják megkeresését!

Cikkünk megjelent a Profi magazin 2020/6 kiadványában, illetve a www.profimagazin.hu weboldalon.
 

Képgaléria

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.