Főoldal BLOG New Holland gépek A bővülő vállalkozás receptje az építőiparban is: New Holland plusz AGROTEC Magyarország

A bővülő vállalkozás receptje az építőiparban is: New Holland plusz AGROTEC Magyarország

31. 05. 2023 , Agrotec Magyarország Kft.

Műszaki stabilitás, jó fogyasztás: legyen szó rakodásról, építkezésről vagy útépítési munkákról, a gépek tudásánál jóval kisebb árcédulával ellátva

Műszaki stabilitás, jó fogyasztás: legyen szó rakodásról, építkezésről vagy útépítési munkákról, a gépek tudásánál jóval kisebb árcédulával ellátva – az előnyök olyan sora, amelyek bármelyik frissen indult építőipari cég vezetőjét megfogná gépvásárlás előtt. Azonban a testvérével bácsalmási telephellyel kivitelezői céget fejlesztő Mózer Norbert szerint van egy plusz pont, ami miatt végül az esetek 90%-ban a New Holland felé billen a mérleg nyelve: az AGROTEC Magyarország Kft. jelentette márkaháttér.
Az építőipari vállalkozó szerint ugyanis történjen bármi, az AGROTEC szakmai csapatával a műszak során nyugodtak lehetnek, a területileg illetékes központ vagy a mobilalkatrészes csapat biztosan megoldja, hogy másnap újra időben induljon a munka a helyszínen. Náluk legalábbis a teljesített munkaórák ezt mutatják New Holland E19-es minikotrójuk és B110-es New Holland kotró-rakodójuk esetében. A tapasztalatokról kérdeztünk.


A New Hollanddal adott a háttér az országos bővüléshez az építőipari cégnek is

Mózer Norbert a testvérével, Gáborral közösen alapította meg kőművesmunkákra specializálódott építőipari vállalkozásukat, a Mózer Bau Kft.-t 2019-ben. A vállalkozás fő profilját az építőipari kivitelezés jelenti, szigeteléstől kezdve a gépi vakolásig bezárólag számos szolgáltatást találni a cég portfóliójában. Az építőipari cég ugyan jelenleg még kizárólag a Szeged-Baja-Kecskemét háromszögön belül tevékenykedik, de már az első pályázati forrásból megvalósult gépvásárlásukat is úgy készítették elő, hogy a választott márka támogatást, ne pedig visszatartó erőt jelentsen az országos bővüléshez. A vállalkozó szerint, ha az ár-érték arány is számít, ma a saját iparágukon belül is csak a New Holland jöhet szóba.
 
„A New Holland gépeket a mezőgazdaságból, az ott dolgozó ismerősök tapasztalatainak köszönhetően ismertem, így amikor stabil, megbízható és nagytudású gépet szerettünk volna egy kisebb vállalkozás számára is elérhető árszínvonalon, az elsők között írtuk fel a márkát a papírra. A szervizháttér minősége országos léptékben nézve volt az, ami ott is tartotta. Az AGROTEC Magyarország-nak ugyanis Baján is kiváló csapata van, de ami még fontosabb, hogy az egész országban is vannak területi központjai. Jelenleg még ugyan inkább helyi-regionális lépékben dolgozunk egy Szeged-Baja-Kecskemét háromszögben, de országosan vállalunk munkákat, és ezt az irányt szeretnénk a jövőben erősíteni is, így lényeges, hogy legyen szó egy javításról az AGROTEC Magyarországnak bármelyik országrészben vannak telephelyei, mobilalkatrészesei, nyugodtak lehetünk a gépek üzemben tartását illetően.” – meséli a márka melletti döntés okáról Mózer Norbert.

 
Mozer.png 


New Holland minikotrók – kis gép, hatalmas lehetőségek minimális karbantartási igény mellett

A Mózer testvérek az általános kiválasztási szempontokon túl pontosan ismerték azokat a kivitelezési feladatokat is, amelyek a munka derékhadát jelentik majd a kezdeti időszakban. Ennek megfelelően a gépbeszerzésekhez kiírt nyertes pályázatuk egyik gépeként az erő és manőverezhetőség terén egyaránt kiemelkedő New Holland minikotrók D szériáját szemelték ki. A 2023-ban teljesen elektromos géptípussal (E15X) kibővült gépcsalád 1,2 tonna és 6,5 tonna közötti kotróival legyen szó csatornázásról, alapásásról a legszűkebb terekben páratlan mozgékonysággal, minimális karbantartási igény mellett képes ellátni a feladatokat. A titok? gyors, sima, párhuzamos mozdulatokkal dolgozó hidraulika és a legkisebb gépek esetében akár 1 méter alá csökkenthető nyomtáv, amelyekkel a fordulókörök a hevederek szélességén belül maradnak.
„Mindkét New Holland építőipari gépünk új, így a kötelező szervizeken, olajcseréken túl nem terveztünk más teendővel és szerencsére ez így is volt. A már elvégzett munkák tapasztalataiból az látszik, hogy a gépek műszakilag stabilak, ráadásul úgy alakították ki őket, hogy a hozzáférhetőségük kiváló, a karbantartásuk egyszerű. Az E19 New Holland minikotrónkkal jelenleg gazdasági létesítmények kivitelezésén dolgozunk, egy telephelyen kacsaólaknál végez alapásást, tereprendezést, bármilyen probléma nélkül megoldja a feladatot. Előzőleg honvédségi megbízásra hangárok körüli vizesárkok munkáit végeztük a géppel, a legszűkebb helyekre is befértünk a segítségével, gond nélkül tudta maga mögött az üzemórákat. A saját telephelyen csatornázási munkákat is végeztünk már a géppel, így ami látszik, hogy a normál munkavégzést rendkívül üzemanyaghatékonyan végzi. Egy 8 órás munkanapot néhány liter gázolajjal maga mögött hagy, a karbantartását pedig gyorsítja, hogy mindössze néhány zsirzópont található az egész gépen.”
 

Milyen előnyöket kínál egy New Holland E19 minikotró?

  • A kabinok a piacon elérhető gépek közül a legtágasabbnak számítanak, a kényelemről elhúzható ablakok, lengéscsillapítással ellátott ülés, érintőkijelzős kezelőszervek és opcionálisan kérhető klíma gondoskodik.
  • A minikotró maximális ásási mélysége 2,4 méter.
  • Maximális ürítési magassága, 2,6 méter.
  • Hidraulikateljesítmény 2X17 l/perc


New Holland kotrórakodók – gondos karbantartással hosszú évekig gyűrik le a legkeményebb műszakot is

A Mózer Bau Kft. az erőt a szinte végtelen felhasználási lehetőségekkel ötvöző, megújult D-szériás New Holland kotrórakodókból is választott gépet a gépi földmunkákhoz. B110-es New Holland építőipari gépüket a márka flottakövetési rendszerével is ellátták, ez ugyanis leegyszerűsíti a tervezett kezelővel együtt elérhető bérmunkák folyamatát is. A B100, B110 és B115 névre hallagató modellekből álló 98-111 LE közötti gépcsalád a New Holland T5 traktorokból ismert 3,6 literes FPT dízelmotor segítségével gyakorlatilag bármilyen feladatot hiánytalanul legyűrnek a palettás árukezeléstől kezdve a dűlőutak kiépítésén és karbantartásán át a csatornázási és építkezési feladatokkal bezárólag.
A B110-es kotró-rakodónkat felkészítettük bérmunkákra is, ezért kértük a gépet a New Holland flottakövetősi rendszerével felszerelve. Jelenleg ugyan a forráshiányok miatt a nagyobb beruházások kissé visszaestek, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszer könnyen kezelhető és megelőzi a vitás helyzeteket. A GPS és gépadatokat látva ugyanis pontosan tudjuk melyik nap hol, mennyi munkát végzett a gépünk, így erre alapozva visszakövethetően tudunk számlázni a partnereinknek. A gépet automata váltóval szereztük be, így a műveletek során a kezelhetőség még egyszerűbb, a fogyasztás alacsony, a kezelőszervek esetében pedig a joystick-ról gyakorlatilag bármi irányítható néhány gombnyomással. A légszűrőket könnyű kivenni, ha a nap végén kifújnánk azokat, a fülke szintén egyszerűem tisztítható, jó kezekben hosszú évekig kihasználható eszközt jelent a vállalkozásnak egy ilyen gép. Kamionoknál rakodásokhoz, építkezéseken, földmunkákhoz használtuk eddig, elégedettek vagyunk a munkájával.”

B115D_21_044.jpg 


Mire képes egy New Holland B110-es kotró-rakodó?

  • A fülke kiváló szigetelésének köszönhetően mindössze 77 dB a zajszint.
  • A kényelmes, légrugós ülés egyetlen gombnyomással 180 fokban elfordítható.
  • A maximális ásási mélység 5785 mm
  • A homlokrakodó maximális emelési magassága 3458 mm.
  • Maximális emelési kapacitás 3450 kg.
„Nálunk a partner a vásárlás után még fontosabb” – partnerség az AGROTEC-el
Gyors válaszadás a hét bármely napján, szakszerű kiszolgálás: Mózer Norbert szerint a tapasztalataik egybevágnak azzal, amiért az ismerősi körben is dicsérik a hivatalos márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. csapatát. Ábrahám Zsolt területileg illetékes gépértékesítő szerint azért, hogy ez így legyen, tudatosan dolgoznak a cégnél.
Az AGROTEC Magyarországnál, ha lehet ilyet mondani, a partner még fontosabb a gép megvásárlása után. Lehet, hogy vannak cégek, akik csak addig foglalkoznak a vásárlókkal, amíg átér az utalás, de hivatalos New Holland márkakereskedőként tudjuk, hogy a hosszútávon elégedett, visszatérő vásárlóknál nincs jobb befektetés. Országszerte elérhető telephely-hálózattal, évente külföldi képzésekre kiküldött szervizcsapattal és gyári támogatással dolgozunk azért, hogy a New Holland egyet jelentsen az építőiparban is a megbízhatósággal. Keressenek minket Bács-Kiskun megyében is bizalommal a vállalkozók.” – emeli ki Ábrahám Zsolt.

Cikkünk megjelent a Magyar Építő Fórumban.
 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.