Főoldal BLOG New Holland gépek Újragyártott New Holland traktoralkatrészek: 100% gyári minőség harmadával olcsóbban!

Újragyártott New Holland traktoralkatrészek: 100% gyári minőség harmadával olcsóbban!

08. 03. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

Míg a legtöbb esetben az olcsó alkatrészek a megbízhatatlanság szinonimáját jelentik, akad egy kakukktojás a mezőgazdasági gépek felújítása terén: a CNHi csoport újragyártott alkatrészei.

Fontos leszögezni, New Holland vagy Case IH traktorainknál a REMAN újragyártott alkatrész elnevezése az angol „remanufacturing” szóból ered, így semmi köze az utángyártott, felújított vagy bontott mezőgazdaságigép-alkatrészekhez. A magyar New Holland traktorokhoz a gyárilag újragyártott alkatrészek ugyan használt cseredarabként kezdik meg életüket, de a gazdákhoz már 100%-ban újjáépítve, az eredeti gyári alkatrészek minőségében és 2 éves vagy 2000 munkaórás teljes körű garanciával érkeznek! Nem beszélve a közel 30%-kal kedvezőbb árukról.
A CNHi csoporton belül a mezőgazdaságigép-alkatrészek REMAN újragyártása nem új koncepció. A használt alkatrészek újjáépítését mind a New Holland traktorok és kombájnok, mind a Case IH mezőgazdasági gépek esetében évek óta szorgalmazza a gyártó, hiszen igazi win-win megoldás gazdának, forgalmazónak és a bolygónak egyaránt. Az alkatrészek teljes körű gyári újjáépítése ugyanis hatalmas energia- és időmegtakarítás a gyártásban, ami végül kedvező árakat jelent a vásárlóknak is. A munkafolyamatokért a New Holland és Case IH gépek gyártóinak saját szakembergárdája kezeskedik ott, ahol az új gépek is legördülnek a szalagokról. A REMAN alkatrészeknél tehát a kedvezőbb ár nem jár minőségbeli kompromisszumokkal.
A környezetvédelmi megfontolások miatt 2019 óta hazánkban is egyre növekszik a REMAN újragyártott alkatrészek alkalmazása a mezőgazdasági gépek szervizelésében. Mivel olyan alkatrészforrásról beszélünk, ami a járványhelyzettől függetlenül képes alapanyagokhoz jutni (ha a gazdák beküldik a hibás cseredarabokat) 2020-ról 2021-re Magyarországon megháromszorozódott a REMAN újragyártott alkatrészek iránti kereslet a CNHi csoport mezőgazdasági gépeihez.
 

Miért éri meg gyárilag újragyártott New Holland vagy Case IH alkatrészekkel felújítani a traktort?

1. Pénztakarékos megoldás gyári minőségben

A cseredarabok újragyártásával létrehozott REMAN alkatrészek bár minden gyártói előírásnak megfelelnek, ez a folyamat 80%-kal kevesebb energiát igényel, mintha nulláról indulna a gyártás. Az új pótalkatrészek vásárlása helyett ez átlagosan 30%-os költségmegtakarítást jelenthet a gazdálkodóknak, de motorblokkoknál akár 50%-kal több maradhat a pénztárcában. Mivel a gyárban újragyártott alkatrészek gyorsan beszerelhetőek, a rövidebb állásidő tovább faragja a gazdaságok kiadásait.
 

2.Teljes körű garanciával újjáélesztett traktoralkatrészek

Minden New Holland vagy Case IH traktoralkatrész újragyártását a legszigorúbb műszaki szabványoknak megfelelve végzi a gyártó. A cseredarabok tüzetes elemzésére épülő folyamat célja, hogy a lehető legkevesebb új anyag felhasználásával a lehető legtöbb alkotóelemet újítsák meg teljeskörűen. A munkavégzést szigorú minőségellenőrzési folyamatok kontrollálják, így az újragyártott alkatrészek minősége az új alkatrészekével egyenértékű. Ennek megfelelően alakulnak a garanciális feltételek is: a REMAN alkatrészekre a gyártó 2 éves vagy 2000 munkaórás teljeskörű garanciát biztosít.
 

3. Az újragyártott alkatrészekkel New Holland traktorunk értékállósága is javul

Használtgépünk későbbi értékesítésének esélyeit szintén javíthatjuk a REMAN újragyártott alkatrészekkel. Ezek ugyanis nemcsak gyári minőségben, de a mindenkori legújabb gyári előírásoknak megfelelve készülnek. Beszerelésükkel így egy csapásra növelhetjük gépünk teljesítményét és értékét is.
 

4. A REMAN alkatrészekkel bolygónkkal is jót teszünk

Egy év leforgása alatt REMAN alkatrészekkel mintegy 28 millió tonnával csökkenthető a széndioxid-kibocsájtás – ez tíz darab 500 megawattos szénerőmű éves kibocsájtási értékével egyenlő. A fenntarthatóság szempontjából a megspórolt energiamennyiség is jelentős. A mintegy 400 millió BTU (British thermal unit, brit hőegység) energia megegyezik ugyanis 8 atomerőmű egy éves teljes termelésével.
 

REMAN újragyártott alkatrészek: pont, mint az új – csak még jobb!

Bár a REMAN alkatrészek újragyártása is használt alkatrész cseredarabokkal veszi kezdetét, fontos, hogy azok minősége, filozófiája, élettartama köszönőviszonyban sincs más régről ismert olcsóbb alkatrészforrásokéval.
 

FONTOS:

Újragyártott, NEM utángyártott alkatrész!
Az utángyártott alkatrészek kedvezőbb ára sokba kerülhet. Ezek ugyanis nem pontosan olyan alapanyagokból készülnek, mint amit a gépek teljesítménye megkövetel. A REMAN újragyártott alkatrészek újraalkotását ezzel szemben a New Holland és a Case IH szakemberei végzik, akik tüzetesen átnézik és a gyári technológiával élesztik újjá a cseredarabokat.
 
Újragyártott, NEM felújított alkatrész!
Míg a felújított alkatrészeknél épp csak annyi munkát végeznek el, hogy azok újra képesek legyenek ellátni feladatukat, a REMAN alkatrészek teljeskörűen megújulnak. Így élettartamuk hosszabb, mint felújított társaiké.
 
Újragyártott, NEM javított alkatrész!
Az elöregedett alkatrészek javításakor a legtöbb esetben nem foglalkoznak minden alkatrésszel, így a felújított munkadarab teljesítménye sokszor elmaradt a korábbitól. Ezzel szemben az újragyártásnál alapkövetelmény, hogy ezek az alkatrészek teljesítményben, funkcionalitásban pontosan ugyanannyit nyújtsanak, mint az új társaik.
 
Újragyártott, NEM újrahasznosított vagy használt alkatrész!
A bontókból vagy más forrásból származó használt vagy újrahasznosított alkatrészek vásárlása mindig szerencsejáték. A sokszor csak egyszerű tisztításon átesett daraboknál ugyanis sosem tudhatjuk, meddig bírják el a beszerelés utáni terhelést. Ráadásul garanciális feltételek terén sem vetekedhetnek a REMAN újragyártott alkatrészekkel.
 

A New Holland REMAN újragyártott alkatrészek felújítási és minőségellenőrzési folyamata

A New Holland és Case IH REMAN újragyártott alkatrészei 5 lépésben újulnak meg.

 1. Szétszerelés. Itt minden visszaküldött cseredarabot darabjaira bontanak, egyetlen csavar vagy alátét sem maradhat a helyén.
 2. Tisztítás és ellenőrzés. Minden elemet gondosan megtisztítanak és a friss gyári specifikációknak megfelelően ellenőriznek. A hibás elemeket mindig ÚJ gyári alkatrészekkel helyettesítik.
 3. Kiválasztás. Megkezdődik az elemek teljes körű felújítása. Amelyik alkatrésznél az eljárás során probléma merül fel, azt ugyancsak ÚJ alkatrészre cserélik.
 4.  Összeszerelés. A minőségi előírásoknak megfelelt felújított vagy ÚJ részekkel pótolt alkatrészek összeszerelésével újragyártják az alkatrészt.
 5. Tesztelés. Az újragyártott alkatrészeket átfogó teszteknek vetik alá a tesztpadokon, hogy kiderüljön, képesek-e azt a teljesítményt nyújtani, mint egy új, gyári alkatrész.
 

New Holland alkatrészkatalógus egyre több újragyártott alkatrésszel

Az újragyártott REMAN alkatrészcsalád folyamatosan bővül, az aktuális kínálat áttekinthető a REMAN New Holland alkatrész-katalógusokban.
Jelenleg a következő alkatrész-kategóriákban érhetőek el REMAN termékek:
 • Komplett motorok
 • Hosszú blokkok
 • Rövid blokkok
 • Klímakompresszorok
 • Hengerfejek
 • Hajtásláncok, váltók
 • Turbók
 • Generátorok
 • Önindítók
 • Befecskendezők
 • Elektronikus alkatrészek
 • Diesel részecskeszűrők
 • Szivattyúk, motorok, szelepek és hidraulikus hengerek
 

A használt alkatrész erőforrás, ne pazaroljuk el!

Az, hogy a jövőben hány gazdálkodó aknázhatja ki a gyárilag újragyártott REMAN traktoralkatrészek előnyeit, nem csak a New Holland csapatán múlik. Mivel itt nem gyártás, hanem cseredarabokra épített komplex felújítás zajlik, fontos, hogy a gazdálkodók az elhasználódott vagy hibás alkatrészekre hulladék helyett erőforrásként tekintsenek. Minél több érkezik be ezek közül újragyártásra a New Holland REMAN gyárakba, annál több gazdálkodó élhet a 30%-kal kedvezőbb alkatrészárak és a gyárival egyező garanciális feltételek jelentette plusszal.
A cseredarabok beszállítási tudnivalóiért, a REMAN alkatrészek aktuális készleteiért keressük a területileg illetékes AGROTEC Magyarország központot!
 
Szerelje New Holland traktorait gyári minőségben, költséghatékonyan újragyártott REMAN alkatrészekkel! Keresse területileg illetékes New Holland értékesítőjét!

 
Cikkünk megjelent az agroinform.hu oldalán.

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.