Főoldal BLOG Aktualitások Az elektronikus vezérlésbe is érkeznek a 100%-ban eredeti, de 30%-kal olcsóbb REMAN mezőgazdasági gé

Az elektronikus vezérlésbe is érkeznek a 100%-ban eredeti, de 30%-kal olcsóbb REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek

30. 04. 2024 , Agrotec Magyarország Kft.

A CNH csoport Case IH és New Holland gépeihez elérhető gyári felújított REMAN mezőgazdasági gép alkatrészcsaládját nem véletlenül tartják évek óta kiváló befektetésnek a magyar gazdák.

A REMAN megnevezés ugyanis az angol „remanufacturing”, magyarul újragyártást jelentő szóból ered, és ennek megfelelően több mint egy újjáépítés, vagy alkatrész-újrahasznosítás. A gazdáktól egy-egy meghibásodás után begyűjtött alkatrészek ugyanis az öntvényházak és fődarabok meghagyása mellet, hála a francia Garchizy-ban található üzem szakértőinek 100%-ban újjászületnek.

Mindez ma már több kétszeres nyereségnél, amit az alapanyagtakarékosság jelentette 30%-kal kedvezőbb ár és a beszállítási utaktól független állandó elérhetőség jelent. A 2023-as Agritechnica mezőgazdasági kiállításon ugyanis bejelentették, a REMAN program megérkezett a finomelektronikus alkatrészek világába is.

A REMAN GYÁRILAG FELÚJÍTOTT MEZŐGAZDASÁGI GÉPALKATRÉSZEKKEL MINDENKI NYER

A gyárilag felújított alkatrészek igazi win-win megoldást jelentenek a gyártóknak és a termelőknek, hiszen a költséghatékonyság a biztos megoldással párosul bármely New Holland vagy Case IH mezőgazdasági gépnél, kortól függetlenül. Az egyre dráguló energiaárak, a beszállítási láncok problémái vagy épp a precíziós gazdálkodáshoz elengedhetetlen számtalan alkatrészt kombináló elektronikák miatt mindez olyan előny, amit Pöltl Máté, az AGROTEC Magyarország Kft. alkatrész termékmenedzsere szerint érdemes figyelembe venniük a gazdáknak.
 

REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek

„A REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek lehetőségeit a tapasztalt gazdáknak nem kell sokat ecsetelni. Egy gyárilag felújított motor összeállításához 80%-kal kevesebb energiára van szükség, mint egy új blokk legyártásához, a beszolgáltatott cserealkatrészeknek is köszönhetően ráadásul az alapanyagigénye is jóval alacsonyabb egy felújított alkatrésznek. Amennyiben hozzávesszük, hogy ezek a kombájn– vagy traktoralkatrészek kimondottan a CNH mezőgépekhez, Case IH vagy New Holland traktorokhoz, kombájnokhoz készülnek és azokkal 100%-ban kompatibilisek, az annál jobb üzlet, minél összetettebb a cseredarab.

Egy motorblokk ára REMAN programban fele lehet az új gyárinak, de egy váltó- vagy hidraulika-alkatrész cseréjén is több száz eurót spórolhatnak így a partnerek. Amennyiben valaki a minőség miatt aggódik, azt azzal nyugtatnám, hogy ha ezek az alkatrészek nem lennének teljes mértékben megbízhatóak, akkor gyártói oldalról soha nem vállalnának rájuk 2000 üzemórás vagy 2 éves komplett gyári garanciát. Fontos hangsúlyozni, hogy a REMAN alkatrészek minősége nagyságrendekkel túlszárnyalja az újrahasznosított vagy bontott alkatrészekét, hiszen ezeknél csak minimális ellenőrzést, tisztítást és a legszükségesebb javításokat végzik el az újraértékesítés előtt. A REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek viszont, hála a gyári felújításnak, újjászületnek. Ahhoz, hogy mindez a jövőben is ilyen olajozottan működjön, egyetlen dolognak kell teljesülnie: kérjük, hogy a partnerek szállítsák be a cserélni kívánt alkatrészeket a központjaikba, mi már intézzük a továbbiakat, hogy mások is profitálni tudjanak a gyári felújításból.”

A CNH csoport gépeibe kerülő REMAN gyárilag felújított alkatrészeknél további előnyöket is érdemes figyelembe venniük a gazdáknak.

1. A REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek segítik a CNH gépek értékmegőrzését.

A Case IH vagy New Holland gépekbe vásárolt újragyártott alkatrészekkel az idősebb gépek is jobban őrzik az értéküket.

2. A REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek a környezet megóvását is elősegítik.

Egy év leforgása alatt REMAN alkatrészekkel mintegy 28 millió tonnával csökkenthető a széndioxid-kibocsájtás – ez tíz darab 500 megawattos szénerőmű éves kibocsájtási értékével egyenlő. A fenntarthatóság szempontjából a megspórolt energiamennyiség is jelentős. A mintegy 400 millió BTU (British thermal unit, brit hőegység) energia megegyezik ugyanis 8 atomerőmű egy éves teljes termelésével.
 

REMAN gépalkatrészek

 

MILYEN LÉPÉSEKBEN NYERNEK MÁSODIK ÉLETET A CNH MÉRNÖKÖK KEZEI ALATT A GYÁRI FELÚJÍTOTT REMAN MEZŐGAZDASÁGI GÉPALKATRÉSZEK?

0. lépés: visszaküldés

A REMAN kombájn vagy traktor alkatrészek létrejöttéhez elengedhetetlen, hogy a CNH mérnökök számára legyen elegendő felújítható alapanyag, ezért a gyár minden partnertől begyűjti a csereszabatos alkatrészeket. A hibás vagy elhasználódott alkatrészek beszállításában mind az AGRI CS Magyarország Kft., mind az AGROTEC Magyarország Kft. csapata örömmel nyújt segítséget a partnereknek. Ezzel kapcsolatban a legközelebbi New Holland vagy Case IH hivatalos márkakereskedésben tudnak további részletekkel szolgálni.

1. lépés: szétszerelés

Minden a franciaországi Garchizy-ba befutó alkatrészt darabjaira bontanak, egyetlen csavar vagy alátét sem marad a helyén.

2. lépés: tisztítás és ellenőrzés

Minden alkatrészelemet tökéletesen megtisztítanak és a CNH legfrissebb ellenőrzőlistáival összhangban átvizsgálnak.

3. lépés: alkatrészek kiválasztása

A REMAN gyárilag felújított alkatrészekkel szemben elvárás, hogy azok ugyanolyan kiválóak legyenek, mint az újak. Csak olyan alkatrészeket javítanak a gyártósoron, amelyek ezután a frissen gyártott alkotóelemekkel egyező terhelést viselnek el, minden más esetben új alkatrészeket építenek be.

4. lépés: összeszerelés

A gyári minőségi előírásokat követve az eredeti, új alkatrészekkel egyező minőségben elkészül a REMAN cseredarab.

5. lépés: tesztelés

Az elkészült, összeszerelt REMAN végtermékek teljesítményét kimerítő ellenőrzéseknek vetik alá a tesztpadokon, ezzel is biztosítva a beszerelés utáni hosszú, zavartalan üzemórákat.

MILYEN ALKATRÉSZEK ÉRHETŐK EL KEDVEZŐ ÁRON ÉS BIZTOS BESZÁLLÍTÁSSAL A REMAN PROGRAMBAN?

A karbonlábnyom-csökkentés iránt elkötelezett környezettudatos mezőgépgyártóként a CNH csoport elhivatott, hogy egyre bővítse a REMAN kombájn- és traktoralkatrész-kínálatot, amellyel a gazdák éppúgy jól járnak, mint a bolygónk. Magyarországon a következő gyárilag felújított alkatrészek közül választhatunk:

 • komplett motorblokkok,
 • hosszú blokkok,
 • rövid blokkok,
 • klímakompresszorok,
 • hengerfejek,
 • hajtásláncok, váltók,
 • turbók,
 • generátorok,
 • önindítók,
 • befecskendezők,
 • elektronikus alkatrészek,
 • dízel részecskeszűrők,
 • szivattyúk, motorok, szelepek és hidraulikus hengerek.

A lista az Agritechnicán bejelentett újdonságokkal összhangban immár az elektronikai alkatrészekkel is kibővül.


REMAN gépalkatrészek

 


AZ ELEKTRONIKAI ALKATRÉSZEK IS ÚJ ÉLETRE KELNEK A REMAN ALKATRÉSZPROGRAMBAN

Az Agritechnica mezőgazdasági kiállításához kapcsolódóan jelentette be a CNH, hogy a precíziós technológiákhoz és alternatív meghajtású traktorokban egyre terjedő elektronikai alkatrészek terén is fokozni szeretné a fenntarthatóságot. A projekt alapját terepjárókhoz gyártott elektronikus vezérlőegységek felújítása adja, amely az előzetes számítások szerint 95%-kal képes csökkenteni a széndioxid-kibocsájtást az új alkatrészekhez mérten, ráadásul az alapanyagigényt is közel 93%-kal csökkenti. A REMAN elektronikus vezérlők estében minimális, mindössze 7%-os a hulladékkibocsájtás is, így az ár ugyanúgy 30%-kal kedvezőbb a gazdáknak, mint bármely más REMAN alkatrésznél. Nem beszélve a gyorsabb gyártás és beszállítás miatt lecsökkent leállások jelentette megtakarításokról.

„A jövőben egyre több gép lesz elektromos meghajtású, vagy tartalmaz még finomabb elektronikát, köszönhetően az elektronikus alkatrészek egyre növekvő arányának. Ezért az európai REMAN-csoport a megbecsült Politecnico di Torino olasz egyetemével együttműködve végez kutatásokat arra vonatkozóan, hogyan tudnánk még több nyersanyagot visszanyerni az elektronikai alkatrészekből” – emelti ki Domasso D’Alessandro, a Reman európai, közel-keleti és afrikai vezető menedzsere.

A REMAN CSEREDARABOK KÖZÖTT A KÖVETKEZŐ ELEKTRONIKUS MEZŐGAZDASÁGI GÉPALKATRÉSZEKET IS MEGTALÁLJUK A FOLYTATÁSBAN:

 • elektronikus karok,
 • kijelzők,
 • GPS antennák,
 • kábelkötegek,
 • nyomtatott áramkörök,
 • elektromos motorok,
 • akkumulátorok.
Cikkünk megjelent az agroforum.hu oldalon. 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.