Főoldal BLOG Aktualitások Mezőgazdasági gépek szervizelése tavasz előtt: sokat nyerhetünk a szerződéssel!

Mezőgazdasági gépek szervizelése tavasz előtt: sokat nyerhetünk a szerződéssel!

09. 02. 2021 , AGROTEC Magyarország Kft.

Amikor az őszi vetések a földben, a betakarított termény a silóban és a talajmunkáknak is a végére értünk, szívesen hátradőlnénk, de ilyenkor szükséges még egy nagy hajrá a gépek következő szezonra történő felkészítésére.

Az egyre szűkülő tavaszi időablakok miatt ugyanis egy elmaradt állapotfelmérés, túlbecsült élettartamú kopóalkatrész, vagy a szakértő diagnosztika, szoftverfrissítés hiánya drága üzemidő kiesést vagy teljesítményromlást jelenthet tavasszal. Ennek megelőzésére ideális, ha termelőként igénybe vesszük az átalánydíjas szervizelési szolgáltatásokat az AGROTEC Magyarország Kft-től. Ez kedvező áron biztosít VIP kiszolgálást egész évben gépeink üzemben tartásához.
 
Ahhoz, hogy minél több elégedett visszatérő ügyfele legyen egy mezőgazdasági gépforgalmazó márkának, nemcsak kiváló erőgépekre, betakarítógépekre lesz szükségünk. Legalább ennyire fontos, hogy a szerviz ezzel összhangban kifogástalanul működjön. A vevőszolgálat, szerviz és alkatrész oldalon dolgozó kollégák ennek érdekében hangolják össze munkájukat. Legyen szó garanciális, szavatossági vagy épp biztosítási ügyintézésről, eseti javításról, vagy kötelező karbantartási munkáról, mindent megteszünk azért, hogy a vevőink érdekei érvényesüljenek. De ehhez elengedhetetlen, hogy vevőink partnerek legyenek a karbantartási munkákban is. Ugyanis hiába van magas műszaki színvonalú, értékes gépünk, annak csak úgy használhatjuk ki a teljesítményét, tolhatjuk ki az élettartamát, minimalizálhatjuk a meghibásodás esélyét, ha odafigyelünk a szakszerű karbantartására is.” – vezeti fel Nyéki Szabolcs a New Holland gépek hivatalos márkakereskedőjének, az AGROTEC Magyarország Kft.-nek vevőszolgálati vezetője a szervizelési munkák fontosságát.
 
Fontos, hogy a gyártó által előírt karbantartásokat gépkezelők időben elvégezzék, illetve odafigyeljünk a tervszerű, szezonális karbantartási munkák elvégeztetésére is. Ezeket pedig ma már kizárólag márkakereskedői szervizeken keresztül érdemes elvégeztetni. Az utángyártott alkatrészek ugyanis nem véltlenül olcsóbbak, nem pontosan akkora terhelésre, nem pontosan azokból az alapanyagokból készülnek, amit a gépek teljesítménye megkövetel. Ahhoz, hogy problémamentesen dolgozzunk, gépünk tartsa az értékét, gyári alkatrészek, a gyár részéről felkészített, megfelelő eszközökkel ellátott szerelők tudása nélkülözhetetlen.”
 
 

Mitől megkerülhetetlen ma egy mezőgazdasági gépnél a szakszerviz?

Ahhoz, hogy a mai gépek tartani tudják a centiméteres pontosságot, a szigorú károsanyag kibocsájtási értékeket, a maximális teljesítményt, amiket elvárnak tőlük, a mérnököknek egyre finomabb műszaki megoldásokat kell alkalmazniuk. Mindez mára végérvényesen pontot tett a „házon belüli” javításokra. Nyéki Szabolcs szerint ma, amikor folyamatos képzések, speciális diagnosztikai eszközök kellenek a hibák feltárásához, javításához, egy „szakszerűtlen beavatkozás” minden esetben csak ront a helyzeten.
 
„Mielőtt Magyarországon bemutatkozhat egy új gépszéria, elvárás, hogy a mérnökeinket külföldi, angol nyelvű tréningekre küldjük. Csak a 3-5 napos gyári továbbképzések sikeres teljesítése után értékesíthetjük az új modelleket. Ma egy meghibásodás feltérképezéséhez és javításához speciális képzettségre van szükség. A gépre csatlakoztatott diagnosztikai számítógép ugyanis kommunikál a járművel; jelzi, hogy a tárolt hibakód aktív vagy passzív, milyen üzemóránál és hányszor jelentkezett. Javaslatot tesz a hibakódhoz tartozó javítási munkák elvégzésére, lépésről lépésre vezeti a képzett szerviztechnikust. A dolgokon csak bonyolít, hogy a gyártó folyamatosan fejleszti a gépeket, így lényeges a naprakész tudás. Amennyiben kritikus hibát érzékel valamely jeladótól CAN hálózatról érkező jel alapján a vezérlő elektronika, a gép megóvása érdekében teljesítményét csökkentheti, vagy a járművet le is állíthatja. Ezt a korlátozást vagy tiltást a hiba kijavítása után előfordulhat, hogy csak diagnosztikai számítógéppel lehet feloldani. A kísérletezés tehát nem egy kifizetődő üzlet, ha nyakunkon vannak a tavaszi munkák.
 
 

Átalánydíjas szervizszolgáltatás: kedvező árú biztonsági háló, VIP ügyfélélménnyel

Ahogy látszik, a szezonális felkészítés fontos, és szaktudást-igényel, így érdemes minél előbb egyeztetni igényeinkről a szervizzel. A kapacitások egy részét ugyanis a garanciális gépek javítására és a szerződött partnereknek tartják fenn, így szezonban könnyen megtörténhet, hogy eseti meghibásodások javításának megkezdéséhez 1-2 hetet is várni kell.
 
Fontos, hogy a téli időszakban minél több gépünk felkészítését elvégezzük, hiszen utána a garanciális munkák és a szerződött partnerek élveznek elsőbbséget. A szerződéseknél nem a mennyiségre törekszünk. Azokat a partnereket szeretnénk ezzel a lehetőséggel megszólítani, akik folyamatosan szeretnék a szolgáltatásainkat igénybe venni és fontos, hogy márkaszerviz végezze a karbantartást, javítást gyártói támogatással a lehető legmagasabb színvonalon. Ez a normál díjszabásainkhoz mérten egy 15%-kos megtakarítást jelenthet, míg kiszolgálásban VIP ügyfélélményre törekszünk ezeknél a partnereknél.” - emeli ki Nyéki Szabolcs.
 
 

Mennyibe kerül egy ilyen szerződés?

A szerződött gépek darabszámától, a gépek állapotától és az üzemóra állástól függően eltérő díjszabások vonatkozhatnak a szerződésekre. 
A konkrét ajánlathoz mindig a területileg illetékes regionális központtal kell felvenni a kapcsolatot, a területi műszaki vezető ezt követően felméri az igényeket, kiadja a személyre szabott ajánlatot.
 
 

Mi tartozik bele az átalánydíjas szervizszolgáltatásba?

Az átalánydíjas szerződéssel a következő szolgáltatások válnak elérhetővé:
 
  • Műszaki tanácsadás és szakmai konzultáció
  • Műszaki felülvizsgálat
  • Diagnosztikai vizsgálat, műszaki állapotfelmérés
  • Üzemeltetés közben előforduló meghibásodások elhárítása, 48 órán belül megkezdett hibajavítással
  • Évente egy alkalommal az esedékes időszaki nagyszerviz elvégzése
  • Nagyvásárlói kedvezményre jogosító, pótalkatrész értékesítési megállapodás
Szerviz szerződéskötések: február végéig tart a szerződési időszak! Szerződéskötéshez a területi műszaki vezető kollégákat minden évben február végéig lehet megkeresni.
 

Hibamentes gépüzemeltetést, eredményes gazdálkodást kívánunk minden kedves Partnerünknek a 2021-es évre!
 
Cikkünk megjelent az Agrár Horizont 2021/1 kiadványunkban.

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.