Főoldal BLOG Aktualitások Miért válasszunk átgondoltan láthatósági munkaruházatot a mezőgazdaságban is?

Miért válasszunk átgondoltan láthatósági munkaruházatot a mezőgazdaságban is?

31. 01. 2024 , Agrotec Magyarország Kft.

Rossz látási viszonyok, köd, szürkület, ázott talaj – a mezőgazdasági olyan mindennapos kihívásai, ahol nem éri meg lekicsinyelni a kockázatot.

A tapasztalat ugyanis az, hogy számos rakodási, vontatási baleset megelőzhető lenne, ha a gépkezelő, vagy a mezőn, árokparton, esti udvaron dolgozó segítők minőségi fényvisszaverő csíkokkal ellátott láthatósági munkaruházatot viselnének. Az AGROTEC Magyarország Kft. ezért is döntött úgy, hogy támogatja az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának „Látni és látszani” kampányát partnereinken keresztül beszerezhető professzionális mezőgazdasági munkaruhákkal, valamint az azok helyes kiválasztását segítő információkkal ebben az írásban is.

"Az AGROTEC Magyarország Kft. piacvezető gyártók és beszállítók segítségével tud termékeket, technológiákat javasolni az adott munkakörülményekhez, amelyek fényvisszaverő ruhákat is tartalmazó munkaruházattal teszik biztonságosabbá munkavégzést."

 
kep_2.jpg


A jól választott mezőgazdasági munkaruházat nem divat, hanem a „Biztonság, ami körbevesz”. Számtalan rakodógéppel bekövetkezett baleset tanulsága ugyanis az, hogy az adott területre vagy telephelyre érkező külső személyeknek nemcsak a helyismerete hiányos, de jólláthatósági ruházata sincs. Pedig az ilyen esetekben a szakszerűen előállított munkaruhaszetteknek, fényvisszaverő mellényeknek, az évszaknak megfelelő ruházatoknak, sapkáknak, munkavédelmi eszközöknek a dolgozók számára kötelező tartozékoknak kellene lenniük, a kül- és beltéri munkákhoz egyaránt.

 
         kep.jpg


A megfelelő munkaruházat, ezen belül is a mezőgazdasági munkaruha kiválasztását az alábbi kiemelt információk (*) jelentősen megkönnyítik:
  • Magyarországon az EN ISO 20471 szabvány határozza meg a jólláthatósági ruházatokra vonatkozó követelményeket, amelyek vizuálisan jelzik a dolgozó jelenlétét, különösen veszélyes körülmények között, éjjel és nappal egyaránt. Ha ez a szabványjelzés nem található meg a kiválasztott termékeken, úgy azok nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek.
  • A mezőgazdaságban is alkalmazható munkaruházatoknak három osztálya, van és ezeken belül mindegyiknek látható reflektálóanyag-felülettel (a hétköznapokban ezt emlegetjük fényvisszaverő ruhaként) kell rendelkeznie. Minél magasabb a láthatóági ruházat osztályszáma, annál nagyobb védelmet biztosít viselője számára, tehát az 1-es a minimum, a 3-as pedig a legmagasabb védelmi szintet jelenti.
  • A termékkiválasztás esetén a reflektáló/fényvisszaverő szalagokra is érdemes figyelni. Minél magasabb minőségű a reflektálócsík, annál több mosási ciklust fog kibírni a védőruházat. Ezek alapján ismerünk 5, 10, 20, 25 és 50 mosásra minősített jólláthatósági munkaruházatot. A gyártó által garantált mosási ciklusra vonatkozó információkat a termékek használati útmutatójában találhatjuk meg.
Cégünk a piacvezető gyártók és beszállítók segítségével tud termékeket, technológiákat javasolni adott munkakörülményekhez, amelyek biztonságosabbá teszik a munkahelyeket. Az AGROTEC Magyarország Kft. az évek során folyamatosan bizonyította a minőség iránti elkötelezettségét a világelső védőruházatok, védőlábbelik, kézvédelmi és egyéni védőeszközök forgalmazásával.
Legyen a közös ügyünk a „Látni és látszani” elv betartása!

*Forrás: Pero-Safe Kft.
 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.