Főoldal BLOG Aktualitások Mezőgazdasági gépbemutató online, gazdáktól gazdáknak – AGROTEC "HONFOGLALÓ" Online Agrár Roadshow 2

Mezőgazdasági gépbemutató online, gazdáktól gazdáknak – AGROTEC "HONFOGLALÓ" Online Agrár Roadshow 2020

22. 01. 2021 , Agrotec Magyarország Kft.

Vannak termelők, akik a mezőgazdasági kiállításokat kedvelik, ahol egy helyen, látványos keretek között böngészhető végig minden újdonság erőgépek, kombájnok, munkagépek vagy épp GPS vezérlés terén a legnagyobb gyártóktól. Mások szerint a kiállítások látványosak, de azt, hogy mit tud a gép, csak szántóföldi bemutatón, egy másik gazdától lehet megtudni.

A járvány-sújtotta 2020-as évben nem kellett igazságot tenni, hiszen a személyes találkozók mind meghiúsultak. Azonban az AGROTEC Magyarország egy új kezdeményezéssel segített mindkét élmény legjavát elérhetővé tenni a kezelőfülke vagy épp a saját szoba kényelméből nézhető formában. Ez az AGROTEC „HONFOGLALÓ” Online Agrár Roadshow! Lássuk, milyen izgalmakat tartogatott az első 9 rész, és mi várható a folytatásban!

A New Holland gépek hivatalos márkakereskedőjeként az AGROTEC Magyarország munkatársai tudják, ha egy gazda gépet keres egy feladatra, nem elég az árakat szemügyre venni. Ugyanis nem az számít, hogy melyik a legolcsóbb vagy legdrágább gép. Olyan felszereltséget, teljesítményt, felépítést kell találni, amit az adott talajtípusra, gazdaságméretre, technológiára szabtak. Ezt bemutatni, átbeszélni ideálisak a szántóföldi gép demonstrációk, ahol kincset ér, ha a vendéglátó gazda személyesen is meg tudja osztani saját tapasztalatait. Az AGROTEC Magyarország épp ezért rendületlenül kereste a megoldást, hogy ezeket az elengedhetetlen találkozókat milyen formában tudják pótolni még a Covid-19 járvány első hulláma idején. A megoldást egy rendhagyó programsorozat jelentette, ahol a cég szakértői kezdtek országjárásba, felkeresve a New Holland gépekkel dolgozó partnereket.
 
Ezek adták az AGROTEC "HONFOGLALÓ" Online Agrár Roadshow videók egy-egy részét, ahol valós szántóföldi körülmények között ismerhettük meg a gépújdonságokat, a flottaépítés logikáját, vagy épp a betakarító- és erőgépek működtetésének, karbantartásának részleteit, azok kapacitását, kezelőszerveit.

„Az image filmekben minden tökéletes, az AGROTEC "HONFOGLALÓ" Online Agrár Roadshow videók a gépek valódi munkabírásáról mesélnek”

A videoriportok ezután az AGROTEC Magyarország Facebook és YouTube csatornáján váltak megtekinthetővé. „Ami egyedi hangulatot kölcsönzött az AGROTEC "HONFOGLALÓ" Online Agrár Roadshow sorozatnak, az az, hogy az egyes részek valós környezetben, hús-vér gazdák tolmácsolásában meséltek a gépekről. Amíg az image filmekben minden tökéletes, a HONFOGLALÓ videók a gépek valódi munkabírásáról mesélnek.” – fogalmaz G. Fehér Marianna, az AGROTEC Magyarország Kft. marketing vezetője.
„Nem akartuk kozmetikázni a dolgokat, hiteles videókat készítettünk. Így együtt fejlődtünk részről-részre a roadshow-val. Benne maradtak kisebb bakik, az elején megküzdöttünk tévesztésekkel, hanghibákkal is, de így lett valóságos.”

 
A 2020-as AGROTEC "HONFOGLALÓ" Online Agrár Roadshow érdekességei

A videók mind a mai napig visszanézhetőek a csatornákon. Milyen témákat találunk az egyes adások között?
 
- Miért választja valaki a New Hollandot?
A sorozat a nyárral vette kezdetét, első alkalommal Szihalomra látogatott el az AGROTEC Magyarország csapata, ahol Tóbi Viktor, a Gold Farm Kft. ügyvezetője segítségével arról hallhattunk, miért választotta a New Holland gépeket, milyen kombájnokkal, traktorokkal dolgozik. Illetve egy picit beleleshettünk abba is, ahogy a kombájnok megkezdik az őszi búza aratását.
 
- Hogyan is működik az RTK korrekció a gyakorlatban?
Bábolnán, a Galliform Kft. segítségével azt nézhettük meg, hogy zöldségtermesztéshez, szántóföldi munkákhoz hogyan, milyen gépeket használnak műholdas navigációval.
 
- Milyen kaszakombináció könnyíti meg a munkát egy nagygazdaságban, ahol az állatokat is etetni kell?
A Zala megyei Türje körzetében a Zal-Agro Kft. mintegy 1500 hektáron gazdálkodik, amit 420 fejőstehénből álló állomány egészít ki. A nagy terület, sok éhes jószág feladja a leckét a munkagépeknek is. De elmondásuk szerint új Pöttinger kombinációjuk New Holland traktorjuk segítségével megbirkózik a feladattal.
 
- A világ egyik legnagyobb kombájnja Villány határában dolgozik!
A Villányi Szársomlyó Kft. nem keveset várt új kombájnjuk beszerzésétől: váltsa ki két kisebb aratógépüket, csökkentse a költségeket a gyorsabb, hatékonyabb munkával és támogassa a precíziós gazdálkodást. A 2014-es aratási Guinness Rekordot felállító New Holland CR10.90-ben nem kellett csalódniuk. A tapasztalataikról meséltek.
 
- Miért választ valaki New Holland hevederes bálázót?
Berettyóújfaluban Takács Imre és fia egy új New Holland Roll-Belt 150-es hevederes bálázóval köszöntötte ezt az évet. A beszélgetés idejére már túl voltak a 2200 bálán, a tapasztalatokra, választásuk okaira voltunk kíváncsiak.
 
- A szüret jövője a szőlőkombájn?
Ha borról beszélünk, a bonyhádi Vitis Kft. a minőséget helyezi a mennyiség elé. A szüreteléshez ehhez a New Holland Braud 9080L szőlőkombájnját választották. Megkérdeztük, miért döntöttek így, bemutattuk a gép tudását a gyakorlatban egy merlot szüreten keresztül.
 
- A New Hollandokra bármekkora birtokméretnél számíthatunk
Békés megyében Dráguly Sándor gazdálkodó történetében arról hallhattunk, milyen út vezet itthon az egyéni vállalkozástól a 800 hektáron gazdálkodó családi Kft-ig. Illetve arról is, hogy a New Hollandok segítségével hogyan tudott a géppark a munkával párhuzamosan fejlődni.
 
- Speciális vetőgép egy márkanagykövetnél
Maczkó Roland egyike azoknak a gazdáknak, akik a New Holland márkanagykövetek zárt klubjába tartozik itthon. Mélykúti gazdaságában a maximális minőségre törekednek kompromisszumok nélkül. Ehhez gépek terén mindig a legjobbat keresi. A márkanagyköveti létről, valamint speciális Pöttinger Terrasem C4 vetőgépjéről kérdeztük. Annyi érdekesség zsúfolódott a beszélgetésekbe, szántóföldi munkákba, hogy az utolsó Roadshow videónak 2 részt is szenteltünk.
 
A videók visszanézhetőek itt:
 
 

Mi várható a folytatásban?

Az AGROTEC "HONFOGLALÓ" Online Agrár Roadshow videósorozatot a nézettség és a visszajelzések alapján örömmel fogadták a gazdálkodók, szívesen vállalták a beszélgetéseket a gazdák és a gépértékesítők is. Így valamilyen formában biztosan visszatérnek a videók. „Bízunk benne, hogy a járványhelyzet a jövő évben rendeződik, így a személyes demonstrációkat nem kell huzamosabb ideig nélkülöznie a partnereknek. Azonban látva a videós formátum sikerét, a jövőben nem elképzelhetetlen, hogy hasonló riportokkal még találkozhatunk az AGROTEC Magyarország csatornáin. Nem nagy géppark áttekintő videókban, hanem rövidebb, újdonságokat, érdekesebb részmunkafolyamatokat bemutató epizódokban gondolkozunk. Aki még nem tette, iratkozzon fel a csatornáinkra!” – fogalmaz G. Fehér Marianna.
 
Cikkünk megjelent a www.agroinform.hu weboldalon és Agrár Horizont 2021/1 kiadványunkban.

 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.