Folyamatosan támogatjuk az agrárképzést

14. 09. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

2022. szeptember 8-án Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője és Lendvai Ferenc a Kisalföldi Agrár Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője aláírták a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum társasági szerződését.

 

Mely meghatározza az AGROTEC Magyarország Kft. szerepét az oktatási folyamatokban. A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrumban 8 ágazathoz kapcsolódó szakmát oktatnak. Az egyes ágazatok tanulólétszáma a következőképpen oszlik meg: legjelentősebb az agrárgépészet, mely a tanulók 25%-át fedi le, ezt követi a mezőgazdaság (22%), és végül, de nem utolsó sorban az élelmiszeripar (21%). Ezen területeken együttesen a Centrum diákjainak közel 70%-a tanul. Ugyanakkor nem elhanyagolható az erdészeti ágazathoz köthető szakmák aránya is (18%).
A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrumhoz 5 megye 12 agrárszakképző intézménye tartozik, melyekben közel 2800 tanuló oktatása folyik nappali tagozaton és felnőttképzésben. A legtöbb diák a Győr-Moson-Sopron (959 fő) és a Vas (746 fő) megyei intézményekben található, ez a Centrum tanulóinak kb. 60%-át teszi ki.
 
Az oktatási intézmények és a gazdasági szereplők között a mezőgazdasági szakképzés átalakítása kapcsán új alapokra helyeztük az együttműködést. A Bábolnai Gazdanapokon aláírt társasági szerződés szerint az AGROTEC Magyarország Kft. a központ társtulajdonosaként részt vesz az oktatási tematika és az oktatási anyagok összeállításában, továbbá a tanulók és tanáraik szakmai képzésében. A centrum oktatási intézményeinek nagy részével cégünk jelenleg is kapcsolatban van. Tanulmányi képzés keretében vagy nyári gyakorlat formájában évről évre fogadunk diákokat az intézményekből.
 
Komáromi központú vállalatunk fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, és mindig is nagy szerepet vállalt a támogatásában. A nálunk gyakorlatot teljesítő fiatalok közül az iskola elvégzése után többen is a cég alkalmazottjai maradnak.

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.