Főoldal BLOG Aktualitások AGROTEC Magyarország Kft. a Déli Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. alapítótagjai

AGROTEC Magyarország Kft. a Déli Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. alapítótagjai között

27. 04. 2022 , Agrotec Magyarország Kft.

2022. május 1-jével megalakul a Déli Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. A duális szakképzéshez szükséges létesítő okiratot Szekszárdon 13 intézmény részvételével írták alá 2022. április 12-én.
 

A duális képzés olyan középfokú szakképzési forma, amely során az intézményben, illetve a munkaerő-piaci szereplőknél, vállalatoknál, cégeknél folyó szakmai oktatás párhuzamosan, egymást kiegészítve történik. Mivel a diákok szakmai oktatása a szakképző iskolák mellett gazdálkodó szervezetek bevonásával történik, így a képzésben résztvevők gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, ami segítségül szolgálhat a későbbiekben egy munkahelyen való elhelyezkedésnél – tudjuk meg a Innovatív Képzéstámogató Központ tájékoztatójából.
NAK honlapján található összefoglalóból az érdeklődők tájékozódhatnak többek között a duális képzés rendszeréréről, a szakmai oktatás finanszírozásról, hogy miért éri meg számukra csatlakozni a képzéshez, ezt hogyan tehetik meg és milyen feltételeknek kell megfelelniük.
A 13 alapító intézmény között szerepel a Déli Agrárszakképzési Centrum, valamint a komáromi központtal rendelkező AGROTEC Magyarország Kft. is. Vállalatunkat Illés Zoltán ügyvezető igazgató képviselte az alapító okirat aláírásakor. A lengyeli, bajai, jánoshalmai, szekszárdi-palánki iskoláinak agrárgépészetet tanuló diákjai a jövőben nagy arányban tölthetik gyakorlati idejüket az AGROTEC Magyarország Kft-nél.

Fotó forrás: Déli Agrárszakképzési Centrum

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.