Főoldal BLOG Precíziós gazdálkodás Csúcskategóriás tudás belépőszintű eszközzel: új CNHi XCN750 GPS sorvezető

Csúcskategóriás tudás belépőszintű eszközzel: új CNHi XCN750 GPS sorvezető

06. 04. 2020 , AGROTEC Magyarország Kft.

Hatékonyságnövelő, kifinomult mezőgazdasági GPS technológiák a maximális hozamért, a lehető legkevesebb ráfordítással? A precíziós gazdálkodás előbbi pillérjére csak azok támaszkodhattak gazdaságukban, akik hajlandóak voltak akár milliós nagyságrendű fejlesztésekre is ezen a téren. Eddig!

Megérkezett ugyanis a New Holland újgenerációs GPS sorvezető-termékcsaládjának legújabb tagja, a CNHi csoporttól. Az XCN750 mezőgazdasági sorvezető monitor belépőkategóriában teszi elérhetővé a nagytestvérek tudását kedvező áron, kompromisszumok nélkül. Piacvezető antenna technológiával, sokrétű bővíthetőséggel, jól ismert Androidos kezelőfelülettel. Munkagépvezérlés, automata kormányzás, ISOBUS terminálként való használat? A segítségével mind elérhető, immár nemcsak a „nagyoknak”.
 

Miben tud többet az XCN750 GPS sorvezető elődeinél?

Néhány éve jelent meg az újgenerációs sorvezető termékcsalád a New Holland kínálatában, amelynek tagjai hamar népszerűvé váltak a gazdálkodóknál. Nem csoda, hiszen szántóföldi használatra szánt felépítésükkel állják a rázkódást és a port, kialakításuk letisztult, kezelésük pedig egyszerű az Androidos Precision-IQ szoftvernek hála. Tudásuk azonban olyan csúcsmonitoroknál vált igazán kiemelkedővé, mint az XCN1050 vagy XCN2050. Ezek ugyanis erőteljes adatfeldolgozó kapacitással, ISOBUS kompatibilitással, sokrétűen alkalmazható, gépfüggetlen vezérlőfelületet kínálnak a gazdálkodóknak. A korábbi belépőszintet jelentő CNHi FM750-nel szemben az új XCN750 legfőbb jó tulajdonsága az, hogy kis fejlesztéssel elérhetővé teszi a csúcsgépek extráit is az induló kategóriában. Tulajdonosaként kiválthatjuk akár új munkagépeink gyári monitorjait is, így elég lehet egyetlen feloldókulcsot beszereznünk  a GPS alapú szabályozáshoz. De az XCN750 képessé tehető az automata kormányzásra is.
Természetesen az új mezőgazdasági GPS monitornak alapkonfigurációját tekintve sem kell szégyenkeznie. 17,78 cm-es kijelzője 1024x600 pixeles felbontásra képes, gyors működését 4 magos, 1 GHz-es processzor szavatolja, amelyhez 16 GB belső memória társul. A kormányzásvezérlővel, GPS vevőkkel 100Mb/s sebességű Ethernet kapcsolaton keresztül kommunikál, így az adatsebességgel sem lehet gond.
Az új GPS sorvezető monitor piacvezető technológiájú NAV500 antennával érkezik. Ez képessé teszi az összes műholdas rendszer esetében a jelfogadásra (NAVSTAR GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, stb.), míg az ingyenes EGNOS korrekció használatával egyedülállóan pontos sorvezetésre képes. Legyen szó műtrágyázásról, permetezésről vagy talajmunkákról, egyaránt megbízható társat jelent a földeken. A készülék ráadásul kombinálható bármely más nagyobb CNHi márkafüggetlen monitorunkkal is, fejleszthető NAV900-as antennával, így felhasználási lehetőségei számtalanok.
 

A NAV500-as antennával felszerelt XCN750-nel:

  • megoldható akár dőléskompenzáció mellett is a kézi sorvezetés
  • vezérelhetünk a segítségével ISOBUS és nem ISOBUS gépeket is (feloldó kód szükséges)
  • átmásolhatjuk rá más CNHi monitorunkról a nyomkövetési mintáinkat, táblahatárokat, így használatához nem kell újra körbejárni ezeket
  • élvezhetjük a teljes kompatibilitás, variálhatóság szabadságát a többi Precision-IQ kezelőfelületet használó készülékünkkel (XCN1050/2050 pl.)

 
A precíziós technológia előnyei – nemcsak nagygazdaságoknak

Az XCN750 már az alapvető sorvezetési tudásával is sokat nyújt a gazdálkodóknak. GPS-es sortartással ugyanis jelentősen csökkenthető a kihagyás és az átfedés, amely más, hagyományos megoldásokkal szemben nagyságrendileg 10%-os megtakarítást jelent. Használatával ráadásul rossz látási viszonyok mellett vagy épp éjszaka is dolgozhatunk, a kitolt üzemórák pedig épp úgy segítenek megőrizni előnyünket egyre fokozódó verseny, vagy épp a mostani kiszámíthatatlan piaci viszonyok idején is.
Az új belépőkategóriás mezőgazdasági GPS sorvezető minden olyan gazdálkodónak jó eszköz, akik 100 hektár alatti területen dolgoznak, épp csak belekóstolnának a precíziós megoldásokba, esetleg régebbi alapkészüléket cserélnének új, nagyobb tudású eszközre. De ahogy már szó volt róla, a monitor sortartáson túli széles funkcionalitása, fejleszthetősége miatt szinte bárkinek jó eszköz lehet gazdasági mérettől függetlenül is. Ha általános ISOBUS eszközt keresünk a többi géphez, vagy épp kiegészítenénk a nagytestvérekből álló eszköztárunkat, megtaláltuk a megfizethető alternatívát.
Hozza ki növényeiből a maximumot, ésszerűsítse inputanyagköltségeit megfizethető GPS sorvezető technológiával! Kérjen bővebb tájékoztatást a készülékekről az AGROTEC szakértőitől!
 
A részletekkel kapcsolatban keresse termékmenedzser kollégánkat:
Dr. Virág István (PLM termékmenedzser)
Tel.: +36 30 324 9528
eMail: virag@agrotec.hu

(Cikkünk megjelent az Agro Napló 2020/04 szaklapban.)

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.