New Holland Agriculture

eAgrotec.cz honlapján

Precíziós újdonságok az Agritechnica kiállításon

Már megszokhattuk, hogy a CNHi csoport nagy erőkkel vonul ki az egyik legfontosabb mezőgazdasági kiállításra. Természetesen a márkafüggetlen GPS technológiák bemutatásáról sem feledkeztek meg, hiszen a hosszú távú stratégia megkerülhetetlen területéről van szó. Mind az XCN750 fantázianevű újgenerációs, belépő szintű sorvezetővel, mind az új CropXplorer nitrogén szenzor egyszerűsített változatával találkozhattunk. Ezen eszközök nem csak a „nagyoknak” szólnak, erősítve ezzel azt a gondolatot, hogy az innováció mindannyiuk számára elérhető.

XCN750+NAV500

Ne gondoljuk, hogy több millió forintos beruházás kell ahhoz, hogy növelni tudjuk hatékonyságunkat a mezőgazdasági GPS technológia segítségével. De természetesen egy mobiltelefonos applikációtól sem kell csodákat várnunk. Nem kell kompromisszumokat kötnünk azonban abban az esetben, ha a legújabb XCN750 sorvezetőt választjuk. A 17,8 cm átmérőjű androidos kezelőfelület a piacvezető technológiát alkalmazó NAV500 antennával érkezik. Az ingyenes EGNOS korrekció használatával is megbízható társunk lesz a műtrágyaszórás, permetezés vagy akár a talajmunkák során. Nem csak arra képes, hogy segítsen tartanunk a beállított munkaszélességet, hanem kis fejlesztéssel akár ISOBUS terminálként is használni tudjuk. Ezzel lehetővé válik az új típusú munkagépek gyári monitorjának kiváltása egy hihetetlenül sokoldalúan továbbfejleszthető készülékkel. Az XCN750 nemcsak munkagépek vezérlésére lehet képes, hanem automata kormányzásra is. Sőt lehetőségünk van akár a legnagyobb pontosságú hidraulikus kormányzásokkal egyenértékű rendszert is használni, ha egy nagyobb tudású NAV900 antennával fejlesztjük tovább rendszerünket.

Lehetőségeink határtalanok, a kezdeti beruházás pedig nagyon kedvező. Ajánljuk ezt a készüléket mindazoknak, akiknek már régóta fáj a foga egy igazán hasznos társra, a nagy precizitást igénylő mezőgazdasági műveletekhez.

CropXplorer Basic

Az Intelligens növénytermesztés minden gazdálkodó számára elérhető kell legyen. Az ISOBUS kompatibilis CropXplorer Basic a már jól ismert aktív nitrogén szenzor kistestvére, egy kiváló beruházás lehet a 200 ha alatti termőterülettel rendelkező gazdaságok számára. A számos felhasználási lehetőség mellett, a kifejezetten egyszerű kezelhetőség volt a fejlesztések egyik meghatározó célja. Az új CropXplorer Basic érzékelőt kifejezetten nappali fényben történő felhasználásra fejlesztették ki. A rendszer két érzékelő egységből áll, amelyek a traktor fülkéjéhez egyszerűen rögzíthetők (pl. a visszapillantó tükrökhöz). A környezeti fényviszonyok mérése érdekében egy fényintenzitás érzékelővel egészítették ki a csomagot. A két nagypontosságú optikai szenzort alkalmazó készülék képes biomassza térképek előállítására és valós idejű műtrágya mennyiség vezérlésre is. A működési elv nagyon egyszerű. A traktorra szerelt érzékelő pár méri a növényzet által visszavert napsugárzás mértékét a vörös és a közeli infravörös hullámhossz tartományban. A tetőre szerelt érzékelőegység méri az aktuális környezeti fény spektrumát. Az eszköz tehát a sugárzási körülményektől függetlenül működik. A rendszer kiszámolja az aktuális növényállomány számára optimális kijuttatási mennyiségét, és továbbítja a kijuttatás vezérlő egység felé. Az összes adatot USB-meghajtó segítségével továbbítjuk a számítógépre. Az értékelés és a dokumentáció az ISARIA CONNECT online alkalmazás segítségével történik. Az alkalmazás segítségével akár saját magunk is elkészíthetjük a kijuttatási tervet, ha nem a valós idejű szabályzást választjuk. Ha Önnek is fontos, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a termőterületéből akkor ne hagyja figyelmen kívül ezt a kisméretű gazdaságok számára is elérhető megoldást!

 

16. 1. 2020

RMI - Javítási és karbantartási információk Hasznos linkek Feliratkozás a hírlevélre Oldaltérkép