New Holland Agriculture

eAgrotec.cz honlapján > Mezőgazdasági gépek > PLM - precíziós mezőgazdaság

Hozammérés

A New Holland hozammérő rendszere méri a hozam mennyiségét és nedvesség-tartalmát. A mért adatokból hozam- és szemnedvesség térkép készíthető. A térképek pedig segítenek feltárni a táblán belüli különbségeket.

A hozamadatok fontos információval szolgálnak a tápanyag-gazdálkodás tervezésekor, mert segítségükkel tábláink minden egyes részén pontosan meghatározható a lekerült termény és a visszamaradt növényi részek, azaz a növények által felhasznált, illetve visszamaradó tápanyagok mennyisége. Ezek figyelembe vételéhez természetesen olyan trágyázási szaktanácsadó rendszerre van szükség, mely képes számolni ezekkel az adatokkal, tehát kompatibilis a hely specifikus technológiával. Az Agrotec Magyarország Kft. rendszere ilyen.

Előnyök:

• feltárhatóak a táblán belüli különbségek
• elengedhetetlen a szakszerű tápanyag gazdálkodáshoz
• bármilyen betakarító gépre

Hozammérés – gyári megoldás

A New Holland betakarítógépekhez gyárilag elérhető a hozammérő rendszer. Előnye, hogy a gyári IntelliView monitoron jelennek meg az adatok. Azon gépeken, ahol csak a hozam- és szemnedvesség mérő szenzorok megtalálhatóak, a rendszer GPS vevő szettel kiegészíthető. Így nem csak a pillanatnyi és összes hozam mérésére lesz alkalmas, de a hely specifikus térképezésre is.

 

Hozammérés – utólagos megoldás

A hozammérés utólag is elérhető, gyakorlatilag bármilyen gyártmányú betakarító gépre. Funkcióit tekintve teljesen megegyezik a gyári opcióban elérhető rendszerekkel. A gyűjtött adatok kompatibilisek a műtrágyázásnál használatos kijuttatás-vezérlő rendszerekkel.

Előnyei:

• bármilyen gyártmányú kombájnra felszerelhető
• a gyűjtött adatok kompatibilisek a tápanyag-kijuttatás eszközeivel
 

NH FM750

Ceres 8000i

NH FM1000

 

 

RMI - Javítási és karbantartási információk Hasznos linkek Feliratkozás a hírlevélre Oldaltérkép