Főoldal BLOG PLM - Precíziós mezőgazdaság Precíziós tudástár → Precíziós mezőgazdaság? Ennyire egyszerű beszállni!

Precíziós tudástár → Precíziós mezőgazdaság? Ennyire egyszerű beszállni!

13. 08. 2021 , Agrotec Magyarország

Egyenes táblák, katonás rendben álló gabonasorok, kihagyás mentes permetezés, több termés kevesebb kivitt műtrágyával, hála az átfedések kizárásának.

A gazda munkája jelentősen egyszerűbb és jövedelmezőbb, ha GPS vezérelt automata kormányzási és kijuttatási rendszerekre, sorvezetőkre bízza a munkát.

📍 ÉS NEM, bár sokan gondolják, ezt megszerezni sem bonyolult!
A New Holland precíziós csapatával csak 3 pillér kell a munka megkezdéséhez:
GPS antenna + ISOBUS képes kezelőfelület + automata kormányzás, és a precíziós mezőgazdaság belépőszintje máris elérhető!

Lehetőségek a gazda pénztárcájának vagy épp a gazdaság méretének megfelelően:

1., XCN750 kijelző + NAV 500 antenna a most indulóknak

Kedvező ár, amiért kis fejlesztéssel a csúcskategória extráit is elérheti a gazda. Full HD kijelző, a 21. század igényeinek megfelelő Android alapú operációs rendszerrel. Kiválthatóak vele a munkagépek gyári monitorjai, így elég egyetlen feloldó kulcs a GPS alapú szabályozáshoz. A készüléket kifejezetten ajánljuk kézi párhuzamvezetéssel kapcsolatos feladatokra.

2., XCN1050 + NAV 900 antenna az univerzális megoldás haladóknak

A márkafüggetlen nagyágyú, amit a Trimble céggel közösen fejleszt a New Holland évek óta. A hagyományos kormányzási és vezérlési funkciók mellett teljes értékű ISOBUS terminálként is használható. Megfelelő feloldókódokkal és RTK jelkorrekcióval akár 2,5 centiméteres pontossággal megoldja a szakasz- és dózisvezérlést és az automata kormányzást szinte bármely erőgépen. 25,6 cm-es képátlóval minden látható, de nem zavaróan nagy.

3., Gyári hidraulikus kormányzási rendszer maximalistáknak

Hidraulikus robotkormányzásra előkészítve kért új New Holland erőgépnél nem kell burkolatot bontani, kábeleket vezetni, az egyetlen teendő: választani az Intelliview és az XCN1050 kezelőfelület között. Az Intelliview IV monitort azoknak ajánljuk, akik elsősorban csak automata kormányzásban gondolkodnak és nem akarnak több monitort a fülkében. Az XCN1050 készülék a kormányzás mellett az összetettebb vezérlési feladatokkal is könnyedén megbirkózik, legyen az akár több anyag egyidejű szabályozása vetés vagy permetezés közben. A New Holland RTK Blue hálózata segítségével minden művelet 2,5 centiméteres pontossággal végezhető. A gyári frissítéseknek köszönhetően hosszú éveken át értékálló befektetés!

❗ Az XCN1050 sorvezetőhöz kapcsolódó NAV900 antenna képes valamennyi nagy GPS műholdrendszer jeleit fogadni (amerikai, orosz, EU, kínai stb.)
 

📍 Precíziós gazdálkodási pályázattal a gépberuházás-megtakarítás a gazdának!

A magyar kormány és az EU legújabb precíziós gazdálkodási pályázatának forrásaival most 100 milliárdos keretösszegből, 5 és 250 millió forint közötti, 50% nem visszatérítendő pályázati forrásokkal valósítható meg minden precíziós gépbeszerzés és technológiafejlesztés.
A New Holland márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. a cégcsoporton belül 1 kézből a kapcsolódó precíziós szolgáltatásfejlesztést is biztosítja az IKR Agrár Kft. (https://ikragrar.hu/) szakértőivel közösen. A menedzsment zónák kialakításától a differenciált kijuttatási tervek és térképek átadásáig.

Pályázati link: https://www.palyazat.gov.hu/node/73792

Sikeres mezőgazdasági digitális átállás pályázathoz keresse szakértőinket!
Részletekért forduljon területileg illetékes gépértékesítő kollégánkhoz vagy Dr. Virág István precíziós gazdálkodás termékmenedzserünkhöz: virag@agrotec.hu+36 30 324 9528

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.