Flottakövetés

02. 01. 2019 , Agrotec Magyarország

Az Agrotec Magyarország Kft. műholdas mezőgazdasági flottakövető rendszere lehetővé teszi bármilyen gyártmányú erőgép, illetve gépjármű mozgásának és üzemanyag-felhasználásának 24 órás, on-line megfigyelését. 

Illeszthető a legtöbb erőgép saját üzemanyag jeladójához, vagy szerelhető utólagos szondával, mely lehetővé teszi az üzemanyagszint folyamatos, pontos mérését akár hosszabb telephelyi leállások idején is.

Előnyök:

  • Kontrollálható az üzemanyagfelhasználás
  • Segíti a logisztikát
  • Támogatja az üzemanyag, munkaidő stb. elszámolást

Térképes ábrázolások

Webes felületünk a hazai piacon egyedülálló módon 8 alapintegrált térképpel rendelkezik.

Ezeken túlmenően lehetséges egyedi, saját térképi állományok betöltésére, illetve ezek csoportosítására. Ilyenek lehetnek pl. táblahatárok, engedélyezett vagy tiltott területek.

Emellett megoldható a valós idejű forgalmi információk térképes megjelenítése (torlódások stb.)

Pillanatnyi információk és historikus adatgyűjtés

Járműkövető eszközeink az elérhető legmodernebb technológiát képviselik. Így pl. lehetővé válik az adatküldés, és az adatrögzítés sűrűségét is tetszőlegesen a felhasználó igényeinek, vagy a felhasználás módjának megfelelően paraméterezni.

Közel 50 szerverünk a hollandiai SIG Telehousingban helyezkedik el, és biztosítja a rendszer kivételes gyorsaságát, valamint szintén egyedülállóan, 12 hónapra visszamenően az adatok online hozzáférését. Éves rendelkezésre állásunk 99% feletti.

Menetlevelek (sebesség, pozíció, üzletek látogatása)

Terület-alapú elszámolások

Az egyedi területekre vonatkozó elszámolásokban ellenőrizhetővé és mérhető válnak ráfordításaink.

Pontosan nyomon követhető hogy melyik gép, mikor, milyen táblát látogatott és azon belül milyen teljesítményeket ért el. A területeken kívül akár engedélyezett útvonalak is beállíthatóak, és riasztások készíthetők a ki, vagy belépésekről.

Munkaidő-kimutatások

Napi bontásban válik láthatóvá a munkaidő kezdete/vége/napi futott km/felhasznált üzemanyag/és a napi tétlenségi idők, amik felesleges üzemórákat, ezáltal komoly szerviz- és karbantartási költségeket eredményeznek.

Természetesen a rendszer külön értelmezi a hétvégi munkaidőket, és lehetőség van egyedi munkaidő intervallumok beállítására is.

Egyedileg összeállítható riportok, automatikus küldéssel (xls, pdf)

Különféle riportjainknál sablonokat használunk. Mivel minden egyes felhasználó más-más jogosultsággal bír, és más feladata lehet az ellenőrzés során, így ezek a sablonok akár felhasználónként eltérhetnek.

Sőt, ezen túlmenően az egyedileg összeállított lekérdezések, riportok küldése teljesen automatikus is lehet. A rendszer egy előre beállított időpontban rendszeresen elkészíti és elküldi a testreszabott riportot a kért formátumban. Természetesen készíthetőek riportok az egyes járműkövető eszközök működéséről is.

Összetett jogosultsági rendszer

Lehetőség van korlátlan számú felhasználó felvételére, és egyedi jogosultsági szintek meghatározására. Ez érinthet akár járművet vagy járműcsoportot, vagy akár elérhető menüpontot és funkcionalitást.

Fontos pontok, területek rögzítése és megjelenítése

Az egyedi területek vagy táblák rögzítése mellett lehetőség van fontos pontok POI-k felvitelére. Ilyenek lehetnek az üzemanyagtöltő állomások, lakások, vagy egyéb információval bíró helyek és azok körzetei.

Riasztási funkciók (terület, sebesség, szabotázs, szerviz események, üzemidő)

Összetett riasztási rendszerük lévén a rendszer folyamatosan értesítéseket tud küldeni a megszokottól eltérő eseményekről. Ilyenek lehetnek a terület ki- és belépések, a sebességhatárok be nem tartása, a különféle szabotázs információk, az üzemanyagszint csökkenések, a hőmérséklet-emelkedés stb.

Szerviz modul (határidők, futásteljesítmény, szervizesemény, okmányok)

A szerviz modul képes figyelmeztetni a rendszeres karbantartások elvégzésről. Természetesen ebben az esetben is a jármű jellegéből adódóan más és más határidők betartása célszerű. Így lehetőség van futott km, naptári nap, vagy eltelt üzemidő szerinti karbantartások felvitelére és az ezekről történő értesítésekre. Akár a lejáró okmányokra is beállítható.

Okostelefonokra optimalizált felület

Ma már nem szükséges hogy folyamatosan számítógép előtt üljünk ahhoz, hogy percről percre információt kapjunk a gépeink és az eszközeink hollétéről. Elég hozzá egy okostelefon, ahol kifejezetten arra optimalizált felületen keresztül tudjuk követni hollétüket.



Kérdése van? Keresse termékmenedzser kollégánkat:
Dr. Virág István (PLM termékmenedzser)
Tel.: +36 30 324 9528
eMail: virag@agrotec.hu

 

AGROTEC Magyarország Kft.
Cím
: 2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a

Telefon:
+36 34 568 520

E-mail
info@agrotec.hu

Írj nekünk

Személyes adatait a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályok szerint kezeljük.